Tuesday, 30 November 2010

Rezeki sblm November berakhir-- me one of lucky readers--dpt FM colmar tropicale from Suziey!!

Alhamdulillah, sblm November melabuhkan tirai, ada lagi rezeki me :)

bestnya bila my comment terpilih and dpt memikat hati Suziey --sekaligus berjaya memiliki FM colmar tropicale!! i like!! me dh 2 kali pegi situ, tp tak pernah plak beli FM tu ngeh ngeh ngeh..so winning one is awesome sbb dpt FREE heheheheh :)


thanks yer Suziey sbb sudi pilih komen me tu...me karang on the spot ajer, apa2 yg jujur terlintas di hati, and 100% true, honest expression pun tu..~chemistry¬ ada citer di sebalik term itu ;)




personal note : 15th winning for November


from RM94 to RM375 -- TQ Nuffnang!!

horeyy...hujung bln adalah masa utk cash out Nuff!!!!

me dh cash out my Nuff for the 2nd time -- total cash out this time ialah RM 375.87 (sbb tolak RM1 service charge kan)

oh yer....jgn tertipu or salah paham

nampak byk sikit tu ---sbbnya, me memang Nuff contest --world coolest intern-- dpt RM220

so actually, Nuff income terkumpul from my blog utk October & November 2010 hanyalah lebih kurang RM150 ajer pun--sbb me tak dpt byk2 BE mcm org lain--Nuff kedekut dgn me bab2 BE ni, tak tau naper :(
so RM150 tu hasil beberapa BE yg dh jd ME (less than 5 BE pun) dan juga cpc yg sgt ciput, tp better than 1st cash out (RM94 for July, Aug, Sept 2010)

now me hanya ada 2 BE tgh running, Insya Allah, me boleh lah cash out lagi (3rd cash out--tunggu 2 bln lg kot, tak kisahlah berapa pun :) ), bila BE me yg dua tu jd ME--harap2 lama2 lah BE tu berdansa kat blog me :)

Alhamdulillah sbb ada jugak rezeki dari Nuff utk anak2 me--me simpan duit blogging+contest dlm bank account utk anak2 me

dh jd zero my nuff lps me tekan 'cash out' tu...


note : entry ni sekadar catatan peribadi blog kecik me--bkn nak show off ke apa, not worth to show off pun, bukannya ribu raban mcm otai2 blogger pun..

uolls dh cash out ker? congrats to my budyy blogger ifa tie fazatie sbb income nuff nyer masyuk babe!! :) :) murah rezeki ifa sbb dpt byk BE tu...:) :)


Rezeki penutup November : my lil Ariff is the 1st prize winner for Prince Sweety Contest

Alhamdulillah, ada lagi rezeki for my boy :)

Mama iqy inform kat shoutbox me last nite ckp Ariff menang, so me cepat2 check dashboard utk tgk latest updated blog..and memang betul lah..Ariff telah terpilih as the 1st prize winner for Prince Sweety Contest :)


thanks to organizer sbb sudi pilih my lil Ariff :) and congrats to other winners ie Iqy and Balqis  :) :)

personal note : 14th winning for November

happy, proud mommy,

bila mak budak main sledge -- versi tak hengat punya


video

ari ahad lps, weolls pegi main snowboard a.k.a sledge kat tempat yg famous kat notts ni ie Wollaton Park! dekat jer dgn umah me, ie 10 min drive

so layan ajerlah pics yer ;) ramai gak org main kat sini..snow tak tebal sgt, tp still licin ;) mat salleh pun suka main sledge ni rupanya--ingatkan kami ajer yg jakun ;)

mak & anak posing



ariff mula2 tu tak join, dok dlm stroller ajer..dia baru bgn tido ni


papa layan anak2




papa & Zharfan

family pic--me memang bwk tripod :p

ada gak van ice-cream--tak de org beli pun..sejuk ni..ada ker org nak beli ice cream agaknya..musykil plak...

zharfan enjoying himself--dh terer dia main lps try byk2 kali


ni wollaton hall, ie kat atas bkt kat wollaton park ni...weolls main sledge kat bkt nilah...tak delah curam sgt pun bktnya, tp sgt luas--saujana mata memandang

note : ni adalah pengalaman terindah berada di bumi UK ni...sgt best, fun :)

Monday, 29 November 2010

Rezeki November lagi--me won lucky draw My Belle GA

Alhamdulillah, rezeki ari Isnin :)
me one of lucky winners for My Belle GA--me jrg gak menang lucky draw ni actually, so winning one really makes me smileeeee


result is HERE!

tq has sbb pilih me as one of the winners.
congrats to all other winners to--esp kak yong & miza yusof :)

personal note : 13h winning for November

me baru terima hadiah dari Aisy studio & lizahanum

as usual, kat entry blog me ni, me suka letak pics hadiah2 yg me baru terima hasil me menang blog contest/GAs.

ni dua hadiah yg baru me dpt

~shawl from Aisy studio~

~lovely gift from LizaHanum--ada jewellery bag & OZ souvenirs. so sweet!!~ GA ni me menang based on lucky draw--yg mana me sgt jry tau menang bab2 luck draw ni :)


note : me sgtlah happy bila dpt apa2 hadiah :) brg FREE kan..and sbb hasil contest, so rasa sgt berbaloi2

heart-melting moments

do u ever wonder, kenapa ada proverb : sleeping like a baby?
me rasa sbb baby tidur sgt lena and sgt cute :)
so saper2 yg tido mcm baby mesti tido dlm aksi kiut miut tu

just nak share my lil Ariff's pic, time dia tertido sendiri kat atas sofa--papa dia kata memang gini lah rutin everyday time me pgi skool..tak de nak manja2 nenen2 dgn mama ke apa, pandai plak terlena sendiri..kalau mama ada, jgn harap lah, manja Ariff ni sbb BF kan :)



note : sbb now winter, even psg heater kat dlm umah pun, weolls memang pakai sweater 24 jam ..

Snowboarding anyone?? believe me, it's soooo fun!!

ini adalah entry edisi winter , sempena turunnya snow kat bumi Notts ni on the 1st day pada hari sabtu 27 nov :)

me dgn semangat berkobar2 telah mengajak hubby pegi beli snowboard a.k.a sleigh kat Asda--harga 10 pound each. me beli 2, kaler itam zharfan punya, mine kaler merah. tak byk choice kaler pun, ada satu lg kaler biru. sledge ni made in denmark yer. bukan china mali


anyway, tghari 27 nov tu, me bwk anak2 me practice/try guna sledge tu kat tmn belakang umah...sbb sana sini pun ada snow, so senang jer me tarik anak2 me naik sledge tu..jd ringan sbb licin kan :p--ni pic weolls lalu kat dpn skool zharfan, otw ke taman


then me sibuk snap2 pic ariff kat atas sledge tu

suhu sgt sejuk tau ni, mencecah -8C...sbb nak main snow+sledge punya psl, so pakai jaket tebal2, then belasah jer kuar umah pegi tmn ni

me suka tgk zharfan sgt enjoy himself


ni some of the pics..
adik & abg practice snow kat bukit kecik hehehhe


there'll be another entry on mak budak bersnowboarding versi tak hengat--kat tmn wollation. esoklah yer, entrynya..kalau byk sgt nanti uolls muntah ijau plak :p

note : entry ni sbb me nak abadikan sbg kenangan manis me di bumi UK :) sungguh, me sgt appreciate pengalaman hidup kat negara org ni..and sentiasa bersyukur kerana masih diberi peluang utk menikmati kehidupan di dunia ni :)

The Best Entry With Sinar Raudah



me joining the above GA, due 30 nov

to join, click HERE!
entry yang me rasa itu entry yang paling best selama me berblogging ialah entry yg bertajuk


sebab2 kenapa me pilih entry ni as the best entry

  • entry ni adalah 100%  kisah benar --kisah cinta my mom & my late dad, selama usia perkahwinan mereka selama 52 thn hidup bersama..

  • me sgt rindukan arwah ayah me, so entry ni part of my expression kerinduan pada yg telah tiada--yg takkan me jumpa lagi sampai bila2 kat alam nyata ni

  • entry ni me buat sbb me asalnya nak join contest joegrimjow, and then me kalah me dlm contest tu, and then ada plak contest lain yg tema love jugak by MJ, and me memang contest tu :) bonus ajer pun

  • me suka baca balik entry ni berulang2--and me selalu nangis sorang2 dpn laptop me, sbb me rindukan saat2 my dad masih hidup

  • and me rasa sedikit relieved bila ada yg sama2 merasai keperitan perpisahan abadi yg me lalui--some of my blogger frens sgt2 memahami--me really appreciate their thougthfulness

  • and entry ni antara entry terpanjang yg me tulis kat blog me--me tak suka tulis entry panjang2 takut org boring nak baca, tp for this entry, sbb a kind of tribute and mengimbas kembali kisah cinta hingga hujung nyawa my mom & my late dad...

~THE END~

me tag:
ifa tiefazatie
nana
mama iqy





Sunday, 28 November 2010

Rezeki 27 November - me won MOBS GA #12

Alhamdulillah, ada lagi rezeki me ujung2 November ni..

me won MOBS GA#12..again..ni 2nd time winning ni, sbb everybody has the chance to win a max of 3 times (from different sponsors)



me dpt hadiah ni..best hadiahnya :)


GA ni sbb based on the fastest email sent, so memang depending on luck+rezeki gak, kebetulan promo tu kuar time me tgh online, so me cepat2 atar jwpn kuiz via email, and berjaya :)

thanks sha@MOBS :)

personal note : 12th winning for November



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails