Monday, 18 July 2011

Istana Bambu | Apa yang istimewa

~awas entry ini ada banyak gambar~

makan-makan  tiga buah keluarga, berkebetulan plak my wedding anniversary, ditaja sepenuhnya oleh adik me yg poket tebal - so gerombolan terdiri dari keluarga adik me, keluarga MZ and keluarga my elder sister

adik me dh buat reservation awal2 utk make sure dpt gazebo yg boleh memuatkan all of us --8 dewasa dan 4 kanak2..janji nak jumpa 5.30 ptg (me insist to have early dinner sbb nak balik solat maghrib kat umah)

istana bambu ni located kat ampang, sebelah mrr2, senang jer nak jumpa sbb betul2 tepi MRR2, boleh tgk map kat website istana bambu

why istana bambu? sbb last year masa me kat UK, me byk baca info+review psl istana bambu ni, so memang dah tanda/bookmark nak mkn kat sini :) masa my bday, me dh mkn kat Haven Restaurant, so wedding anniversary dpt mkn kat Istana Bambu plak, kira wish granted :)

ni pic istana bambu dari bahagian tepi/sisi...


abaikan tgn adik me tu, sibuk nak tunjuk2 heheh tgh cari our reserved gazebo

cantik restoran ni, kira unik sbb segalanya dari bambu...

sgt selesa utk lepak2...

jom layan pics..

ketibaan gerombolan dgn perut lapar

persidangan utk diskusi mknn apa yg akan masuk ke perut

MZ dan kakak MZ yg awet muda itewww

boyz 2 men -- MZ anak2 dua2 lelaki, kakak MZ anak tiga2 lelaki, adik MZ anak dua2 lelaki...zharfan sgt excited main bubbles tu

nilah couple yg telah berkahwin selama 7 tahun itewww ngeh ngeh ngeh

posing2 sementara tunggu mknn yg diorder sampai

kenangan di hari tua nanti

one happy family :)

team brazil -- adik lelaki MZ, my SIL and their 2 boys

my SIL pun blogger gak, tapi bukan nuffnanger :)--she blogs as personal diary ajer :)

i love this pic sbb nampak natural :)

so apa yg istimewa?? -- unik dan cantik dan sesuai utk posing2 (kalau mlm lagi cantik sbb ada lampu2 and cahaya suram2 gitu), selesa, location very accessible..how about FOOD??

entry/review psl menu yg kami mkn ---next entry!


16 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

banyak nyamuk tak??baru2 ne arief kena gigit nyamuk sampai menanah..adehhhhh

Ardini Humaira said...

seronoknya :)
tempat pun nampak rumantis :D

MRS. K said...

tempat mmg cantik, tapi food failed lah! for me la kan.. baru pegi sekali..huhu

mamaRIFQY said...

nampak meriah and best la..chanteq bju mz..SIL mz sgt cun laaa

Mama Zharfan said...

@ila mama amana : me pegi sblm maghrib, so tak de nyamuk lagi time ni :)

@dini : :) besh gak tempat ni :)

@Mrs K : lain org lain tekak kot, me suka jer mknn kat sini..the food review in next entry

@mama Iqy : hehe bagi me besh ni :) tq sbb puji2 --jd kembang plak me :) my SIl tu kulit sgt cerah(putih) :)

Nana said...

mmg pernah smpai sini sekali je
masa baru2 buka
food agk kureng

NM02 said...

best best best.. nnt leh try makan kat situ

azura samsuddin said...

selalu gak dgr psl istana bambu ni sbb org ckp tmptnye cantek he3

mama tisya said...

meriah p rmi2...mmg tmptnye menarik tp mcm nana gk food kureng..mayb sebab br lg kot time tu br bukak kitorang pegi then skarng mayb dh improve kot...

Cute MuM said...

cantiknya.. kalo tak haritue dah pergi sini dah.. nanti nak ajak daddy pergi sini time besdaylah..
nak posing pon cantik..

b a m b a m ' s said...

view dia cantik.. leh lar try utk buka pose nnt.. ehehhe.. ehhh.. surau dia x provide ker MZ??

tiefazatie said...

bestnya..meriah!hihi

Chekgu Azrine said...

meriahnya MZ.. bestkan sekali sekala orang belanja tu MZ??hehehe

Em's Family said...

phewit!!! posing tu :D cute cute

DeQWa said...

nampak tenang jer tempatnye....

deqlis said...

tempatnya mmg cantik..sekali sekala ada event/besdey ker leh laa layan...

suka tgk gambo MZ posing ngn hb tue...romantik:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails