Thursday, 31 December 2020

Oct Nov Dec

for my personal record and future reference only

October 2020

(1) 7/10- terpilih as one of winners utk contest sofy @guardian..dpt zalora credit RM100.

(2) 19/10- sangkut as one of winners utk contest susu goodday @petronas. hadiahnya petrol card RM250 syukur alhamdulillah - katanya hadiah akan dihantar in 6-8 weeks..
dh selamat terima hadiahnya on 22/12/20





(3) 28/10-terpilih as one of winners utk contest bad lab @watsons, hadiah JD sports gift card RM200, dh selamat terima on 3/12/20



November 2020

(1) 2/11- menang conso prize utk contest sensodyne/polident @watsons, hadiah vou tesco RM50 - dh selamat terima hadiahnya 17/11/20



(2) 4/11-menang hadiah philips steam iron utk contest daia @tesco..dh selamat terima on 7/11/20

(3) 6/11- dpt grab food credit RM15x4 utk contest kinder choc (received via email), then dpt gak klook voucher RM100x3, kena redeem by 31/3/20

(4) 6/11- shortlisted utk contest glade-hadiah portbale picnic table tu..kena post resit..so dh post via poslaju on 7/11/20, dh selamat terima on 1/12/20 (dpt 2x ie MZ & hubby)


(5) 10/11- nama mz sangkut conso contest nivea @econsave...hadiah vou RM50, dh selamat terima on 5/1/21



(6) 17/11- nama my sil sangkut conso contest vinda tissue, dh selamat terima on 9/12/20

(7) 18/11-nama my sil sangkut as one of winners contest glo nature @aeon, dh selamat terima on 1/12/20

(8) 23/11- menang hadiah from ellgy plus..dpt thermos mickey mouse limited edition food jar, safely received on 26/11/20.

December 2020

(1) 8/12 Nama my SIL sangkut hadiah utk contest vinda --dh selamat terima on 23/12/20


(2) 8/12 Nama my adik sangkut conso prize utk contest coke @giant, dpt vou RM100, dh selamat terima on 16/12

(3) 7/12 dapat conso prize utk contest unilever @aeon, hadiah philips hairdryer

(4)  17/12- nama my niece sangkut weekly prize contest unilever , hadiah morphy richard pot

(5) 18/12- nama my niece sangkut conso prize contest kotex econsave, hadiah vou RM100, dh selamat terima on 31/12/20

(6) 24/12-nama my niece sangkut conso prize contest hershey's @7-11, dpt t&g card RM30, dh selamat terima on 8/1/21.




Wednesday, 30 December 2020

Flying off to Kuala Terengganu | Malaysian Airlines

pada 25 dec yg lps, MZ and family telah pergi cuti2 msia...
perjalanan bermula seawal 11 am ie weolls amik grab (alza) utk pegi KLIA..pegi awal sbb takut jem, public holiday kan..
then jln smooth jer..so mereputlah kami kat KLIA tu hahah sbb sampai awal kat airport
sgt sedikit kedai/tmpt mkn yg dibukak..even kfc pun tutup...so ada 2 jer tmpt mkn
last2 weolls mkn kat cafe kecik nama 'noodles'--harga memang standard airport rate lah..nasi lemak sepinggan harga dia RM20, mineral water sebotol harga RM5.50



anyway ni some of gmbr yg weolls sempat snap2

wefie

ni zharfan request nak mkn cookies famos amos--to kill the time while waiting for boarding, weolls lunch, solat zohor kat surau, then mr boys lepak2 sambil mkn jajan etc

ni dh masuk ke dalam ie tunggu kat boarding hall tu

posing berdua




my boys suka sgt lah dpt mkn ice cream ni--mkn kat atas awan gitew


MAS bagi benda ni gak

suka sgt tgk awan putih berkepul2...mcm kapas terapung




kami selamat mendarat kat airport kuala trg at around 5 pm 25/12/20

Thursday, 24 December 2020

My lil Razeen's graduation @IIUM Educare

pagi td eventnya...parents tak leh attend pun sbb SOP covid19 yg ketat...kiranya razeen just dtg educare utk photography session jer..td MZ antar razeen pukul 8 pagi, pukul 10.30 dh amik dah.

ni hari terakhir razeen kat educare sbb those kids yg parentsnya wfh memang tak dibenarkan hantar anak2 wpun byr jer yuran mcm biasa (complying with SOP)

ni for razeen's future memories





congrats my dear son..mama loves u and mama is proud of u!
thanks IIUM Educare for everything, for all the sweet memories -- 6 thn tu razeen belajar kat situ :)

Tuesday, 22 December 2020

Singgah sekejap di Pantai Teluk Kemang

ni kesinambungan ENTRY YG INI

ie lps weolls check out dari Palm Garden, 

mr hubby terus drive masuk highway, menuju ke utara...
mula2 tu mcm nak gi melaka, tp pikir sbb tak leh nak overnite (sbb ariff ada exam on sabtu dan ahad), so weolls decided utk singgah ronda2 Port Dickson ajerlah

masa tu hujan tapi tak lebat...then bila dh sampai PD, hujan dh jd gerimis...then masa sampai kat Pantai Teluk Kemang, hujan dh stop..memang cuaca nyaman lah sbb mendung/lps hujan

sempat lunch kat gerai/mcm food court kat tepi jln area PD tu..mkn masak lemak cili padi itik salai..1st time mkn masakan ni,,not badlah, sedap jer

org tak ramai sgt pun, senang jer dpt parking kat pantai teluk kemang tu...so snap2 pics sikit, then beli jajan etc, MZ sempat beli pisang nagka goreng, my fav!!






have a happy Tuesday everyone!

Saturday, 19 December 2020

Too cute to resist the temptation

none other than masdora bead...

sejak terjebak dlm group emas pandora916/masdora ni...memang ada jer beads2 yg menarik perhatian MZ...

Angsa Emas Jewellery (AEJ) memang sgt famous di kalangan fans masdora...bead2nya memang cantik2 dan harga pun boleh tahan laaa..tgk design dan berat...kalau hot design memang akan jd sgt mahal sbb kena beli dari personal shopper so terpaksa bayar service charge 

ni salah satu design yg MZ sgt2 berkenan....
finally, wishlist granted! ni MZ beli online kat AEJ website..kat website tu majority beads yg hot2 dan ringan2 (hard gold) semuanya licin sold out!
anyway bead ni nama dia floral bloom...agak berat jugak sbb lebih 3 gm..kos workmanship RM50..total harga sebiji bead ni memang RM900+ laaaaa....sbb memang dh jatuh chenta, so pejam mata then beli jer......

 nilah koleksi MZ (as at today)...ada satu lg bead on the way dan satu lg pre-order...katanya akan siap by end of this month

this is indeed my happiness!!!

happy weekend everyone! MZ bz marking test papers--baru jer start ni..fenin2

Thursday, 17 December 2020

One nite stay @Palm Garden Resort IOI Putrajaya

ni kesinambungan ENTRY YG INI..

so lps setel hitea kat KL tower, weolls terus bertolak ke putrajaya
for our staycation..MZ memang dh book dan byr siap2 via booking.com

actually ni posing2 lps check-out


MZ amik bilik family room ie with 2x king size bed...masa nak check-in, staff tu upgrade to a bigger room--so dpt 3 katil double ie can fit 6 pax

masa dah setel check-in ni, dh pukul 5 lebih...dekat2 pukul 6, so lighting tak ngam...gmbr tak cun sgt ni wpun guna dslr


                                               pemandangan from our room...tingkat 4

ni additional bed for kids...blanket design superhero

MZ amik room pakej ni termasuk breakfast ---rate RM349, if without bf, rate RM250 jer


buffet breakfast spread biasa2 jer..ok ler..ada lah jugak choice--beria jugak weolls mkn--lg pun dh lama tak staycation...thn 2020 ni, MZ and boys tido hotel legoland last few months and MZ, hubby and razeen tido kat fourseasons langkawi bln july hari tu (anniv)---kiranya palm garden ni kali ke3 MZ tido hotel :p

aktiviti wajib bila dtg hotel--layan pool...masa ptg lps check-in tu..MZ and hubby tumpang gak layan pool...best dpt swimming sbb tak ramai org pun...ada beberapa org jer kat pool tu..then razeen ariff repeat pool keesokannya (pg, lps bf)...zharfan tak join sbb dia ada online exam (final day)--so dia stay kat bilik dgn papa

      actually ni kali kedua weolls stay sini..1st time few yrs back, masa tu MZ dtg for research retreat


                          ni sbb bosan tunggu razeen ariff mandi kolam, so MZ pun ber handfie

lps check-out on 11/12/20 tu, weolls pergi ronda2 lagi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails