Saturday, 9 October 2021

Tragedi di subuh hari

malang tidak berbau..di keheningan pagi rabu 6 oct, masa MZ turun tangga umah MZ, masa tu just masuk waktu subuh, so nak solat kat ruang tamu bersama2 mr hubby...MZ telah jatuh tangga...masa turun/pijak anak tangga yg last tu...tak perasan ada satu lg anak tangga (tak pakai spec dan tak bukak lampu), terus jatuh mcm nangka busuk gitu, jatuh dgn high impact, so cedera teruk--terseliuh kaki kiri (kat buku lali dan pelipatan)--jd bengkak teruk

1st time lah jatuh tangga sejak dah duduk di rumah ni since 2009....ujian...

so MZ sapu jer cream yg ada kat rumah...bertahan jer mls nak gi clinic sbb yakin tak patah, just terseliuh, memang jln terhencot2 lah sbb sakit part yg cedera tu, siap pinjam tongkat dari jiran sebelah rumah..

last2 hari khamis 7 oct, MZ menggagahkan diri utk drive (sbb kaki kanan ok jer, boleh jer drive), zharfan temankan jugak utk papah/pimpin bila turun dari keta

so dh dpt ubat dan nurse tlg balut kaki yg injured tu guna bandage
alhamdulillah, ari ni dh semakin ok...ada lg dlm 20% swollen tmpt yg injured tu





ni tongkat yg MZ pinjam dari jiran sebelah rumah

ni masa sesi rawatan kat rumah...sapu minyak angin dan cream tu jer

syukur ada cream ni kat rumah

waiza maridhtu fahuwa yashfiin

Thursday, 7 October 2021

Merasmikan oven KitchenAid

dulu2 MZ pernah ada oven brand Singer (menang contest), tp rasanya sempat guna sekali dua jer then tersadai tak guna2, last2 bila nak guna, tgk2 dh rosak (tak leh on/tak panas)...

then last few months, MZ ada menang oven brand Kitchen Aid...syukur dan excited sgt2 sbb branded item (retail price RM1k+)

then baru jer rasmi guna last week, ie MZ masak ayam bakar/ayam panggang ala2 Nandos gitew...seronok jugak guna oven ni sbb digital, just pilih mode then tekan start...dah aauto preset timing siap2


kira menu western laaa hahahh MZ buat makaroni goreng, mashed potato siap dgn kuah, buat coleslow jugak


ayam panggang tu memang makan cicah dgn sos nandos...mr hubby's fav!

ni MZ gigih rakam video then sent kat mr hubby--selalunya MZ update him apa yg MZ masak for dinner, so dia tak pyh tapau mknn lps abih keje tu

salam hari khamis
have a nice day everyone!

Monday, 4 October 2021

Ada apa di Semenyih?

much awaited days of the week are the weekends...so hari sabtu 2 oct, pagi2 lg weolls kuar ronda2

pergi mana?
ronda2 semenyih jer pun...tp cuaca mendung dan hujan gerimis all the way

ni perkara wajib if kuar ronda2 ie wefie dlm keta...tema ootd kali ni ialah bj hitam/grey

rindunyaaaa..moga2 one sweet day in the future, MZ dapat pulang menziarahi tempat yg MZ rindui ie Notts di UK..anyway, zharfan yg tukang snap pic, ootd in black memang akan bg effect kurus (selain posing mengiring/senget) hahahha dan memang skirt leeyanarahman ni salah satu fav MZ, blouse/baju tu MZ beli kat online shop(lupa apa nama brand baju tu, tp suka sbb design ikat2mcm riben)

JOTD (jewellery of the day)..all the bangles are from habib, cincin tu, yg 3 layer (nama stella) jer from habib, cincin sakura brand STM (sin ter may), cincin butterfly brand gull jewellery.

tak de gmbr posing2 satu family sbb cuaca tak berapa sesuai dan tak jumpa tempat yg best utk posing2 jugak...ni MZ posing dpn cermin sblm kuar ronda2 tu..

salam hari isnin!
hari ni MZ jd panel utk student hearing

Sunday, 3 October 2021

Tapau breakfast

aktiviti pagi ahad ie pagi2 td sblm pukul 7 am, gigih MZ kuar tapau breakfast kat restoran "Tu Dokko" (somewhere near Giant Bt Caves)..

sbbnya mr hubby yg request nak mkn nasi berlauk ayam..
MZ mkn share mkn nasi dagang dgn zharfan, dan MZ tapau bihun goreng jugak

sempat snap pic sambil beratur tunggu turn...pergi sblm pukul 7 am pun ada dah 2-3 org tgh beratur...if pegi time peak hours (8 am, memang berpuluh2 org ler beratur, tak sanggup MZ :p)

have a nice sunday everyone!
nampak kat luar rumah, cuaca cerah, so MZ dh setel jemur kain kat atas pagar sbb nak bagi cepat kering..semlm sepanjang hari tak de matahari, hujan gerimis dari pagi--tp kami gigih kuar ronda2 gak

Friday, 1 October 2021

Hello october! | Beli kasut nak pergi mana?

alhamdulillah, jumaat yg penuh barakah merangkap hari pertama bulan october...berbaki lebih kurang 90 hari lagi utk menghabiskan tahun 2021 yg penuh dgn cabaran, air mata, suka duka juga..nama pun kehidupan duniawi...tp pandemic ni byk merubah kehidupan berbanding dgn kehidupan sblm dtgnya pandemik

so,  gigih beli kasut tu nak ke mana? or in my son's word "mama beli kasut ni nak pergi mana?"

errr MZ memang suka heels warna merah...utk koleksi jugak, cantik di kaki especially kalau OOTD...kasut ni MZ beli kat zalora..harga below RM100...kasut MZ yg lama dh menggelupas sbb jrg2 pakai, simpan dlm kotak, so beria beli yg baru nak ganti yg lama

cantik kotaknya!! colourful!

kasut ni brand betsy



tak lenguh mana pun bila pakai sbb heels tu tebal (ala2 design wedges)

have a nice day
Allahul musta'an

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails