Tuesday, 24 January 2023

Dalam banyak2 ni...

sbb extended weekend CNY holiday ni dan MZ pun hanya mereput di rumah (ada jugak kuar mkn kat area umah MZ jer lah dan ronda2 dlm selangor/KL ajer), 
so antara aktiviti bila dok rumah ni.... ialah mengemas drawer
then ter perasan ada pelbagai pensel dari merata tempat rupanya

so dlm byk2 ni, haaa semua pun MZ sayang :p..
tp MZ paling sayang/suka pensel pandora tu....dh lupa dpt kat mana, rasanya dpt masa MZ beli pandora kat personal shopper (aussie) zmn2 MZ beria kumpul pandora (silver) many years back (original pandora yg beli kat showroom/outlet pandora) --time tu MZ lom start kumpul pandora emas 916
selebihnya pensel2 dlm gmbr ni semuanya dpt time MZ pergi cuti2 Msia ie staycation kat berjaya times square hotel, kat lexis hibiscus PD, kat park inn radisson bangi, and pensel double tree tu dpt last year masa MZ jd trainer utk petronas staff.

esok dh start keje semula and my boys dh start sek jugak, so bermula semula rutin pagi2 ie kalut antar diaorg pegi sek

have a nice day everyone!!!
Mama Zharfan

Thursday, 19 January 2023

For my eyes only

sebenarnya tak tau nak letak tajuk apa...tapi nak tepek gambar ni....POV - bunga pink

haaa berbunga2 lah opis MZ..letak bunga pinky2 ni atas meja, so sambil buat keje, boleh tgk bunga2 ni... (bunga ni dpt dari hamper contest rexona), vase tu plak MZ beli masa cuti2 kuching, sarawak, many2 years ago---err rupa2nya MZ cuti2 sarawak thn 2012 tuuuu..time really flies

ari ni MZ kena pegi opis after lunch, sbb ada student nak sit for replacement test.
esok MZ amik cuti sbb my boys dh start cuti sek kan, tp zharfan ada kem jugak kat sek half day esok, final prep for spm,so kene kuar jap antar dia pegi sek jugak pagi2 esok

have a nice thursday everyone!!
Mama Zharfan

Wednesday, 18 January 2023

Singgah Mykori

semlm MZ, ariff and zharfan singgah kat mykori dlm uia tu...sbb nak tunggu razeen abih sek pukul 4.40, while zharfan & ariff abih sek 3.30 lagi...so gap in between tu, lepak sekejap lah dlm tu sambil layan dessert dan snacks, kebetulan cuaca panas terik ptg semlm, so ngam lah layan benda2 sejuk (dan manis errr)

aiskrim ni flavour cookies and cream with oreo--zharfan yg pilih, size mini jer ni tp ngam jer utk share kami ber3 (harga RM13)


popcorn chicken tu sedap (harga 10.90) !! mac and cheese tu so-so jer (harga 15.90)


have a nice wednesday everyone!!!

MZ work from home ari ni sbb kelas semua dh abih pun for this sem, so nak kena siapkan papers to be published (tgh buat major revision)

Sunday, 15 January 2023

Hadiah comel tema pinky

masa bln Dec ari tu, MZ ada menang hadiah..

then last week, contest organizer ada bg message via wasup, suruh dtg collect, so ni gmbr from organizer (kat Kelana Jaya)


excited MZ pergi collect (dh setel collect hari khamis 12/1/23), wpun hadiah ni consolation prize jer, tp sgt comel!! apatah lagi tema pinky2 kannnn i like!!!!

box/kotak tu brand ikea (collasipble) ie boleh lipat utk simpan if tak guna - dh jd hak milik zharfan (harga RM50-beria check harga hahhha)



tumbler pink tu sgt cute, dan beg tu pun sgt cute, boleh guna as backpack and as gym bag jugak (boleh isi brg utk travel jugak), and ada tali skipping yg sgt cute sbb pinky2, dan bunga2 tu pun cuteeee

ni dh jd hak milik ariff

ni alatan utk senaman (pemberat dan peregang)

yoga mat tu brand nike (retail price around RM150 jugak), so yoga mat jer yg bukan kaler pink hahhaha

nilah contest yg MZ menang tu....ie contest rexona, consolation prize, nama hadiah ni, Farah Ann customised gift box (farah ann ie gymnast tu duta rexona)


Alhamdulillah atas segala rezeki dariNya

Friday, 13 January 2023

So sweet

semlm adalah lecture terakhir utk this semester (ie suject law of torts II, sem 1 2022/2023)...so MZ and students pun ada lah posing2 for memories


the sweetest part.....the class reps surprised my with these cakes ;)


thanks  and all the best my dear students!!!!

Wednesday, 11 January 2023

It's official

kesinambungan entry semalam

pagi td (11.01.2023) dh kuar official announcement kat mass email iium, this round/session, altogether 9 org yg dpt AP dan 2 org dpt Professorship from various faculties



dan dpt juga link utk download gmbr from official photoG


of courselah kena simpan kat blog kecik ni sbg future memories :)

alhamdulillah wassyukru lillah

Tuesday, 10 January 2023

Slowly but surely

Alhamdulillah...another milestone in my career path

It has been 11 years since I obtained my doctorate from Univ of Nottingham (wayback in Aug 2011)...

syukur sgt2, masih direzekikan oleh Allah utk merasa title Associate Professor...
why so long? MZ ni jenis tak berapa ada clear target nak achieve certain grade in how many years gitu...on average, my colleagues achieve this milestone in 4-5 years..so i took double of the period..

another thing, with the new salary grade, it comes with it heavier amanah in accomplishing the jobscope (ni salah satu reason kenapa MZ tak beria sgt nak push utk promotion, sbb tak yakin boleh galas tanggungjawab yg besar...)

semlm ada ceremony ie session with rector and deputy rector..altogether ada 11 newly promoted IIUM staff  






I owed my thanks to my mom, hubby, my boys and my siblings yg selalu mendoakan utk apa jua achievement MZ in my life/career

please work harder MZ!!!

Monday, 9 January 2023

Ole2 dari Korea

pejam celik pejam celik dh 9 jan hari ni..

merujuk kpd tajuk entry, alkisahnya minggu lps, mak kpd kawan zharfan ada bagi ole2 utk MZ..all the way from Korea tu..sbb baru2 ni diaorg pergi holiday kat korea

wpun MZ tak kenal pun mak kawan zharfan tu, tp sbb zharfan agak close dgn his frens, so bila diaorg gi holiday, siap beli hadiah utk kwn2 termasuk mak kawan (ie MZ hehehe)


thoughtfulness really matters!! terharu gitew...dan rasa membuak2 semangat MZ nak gi cuti2 obersi thn ni..moga2 ada rezeki...aamiin

salam hari isnin
ptg ni MZ ada sessi perjumpaan dgn rector...

Friday, 6 January 2023

Welcoming a new Samsung into our family!

sebenarnya menang benda ni on 2nd dec 2022 (result released), 
then dh selamat terima hadiahnya on 3rd jan 2023, so kira rezeki tahun 2023 lah ;)

rezeki dari contest Lotus MyDebit..delivery via DHL (self-collect kat tmn bolton sbb MZ tak de kat umah)

excited lah my 3 boys dpt tab ni..latest one so memang sgt byk functionnya

video unboxing

1st time testing guna

tu harga tab tu (sajer snap2 harga masa singgah kat melawati mall)


alhamdulillah atas segala rezeki dan nikmat dariNya
semoga kita semua sentiasa dimurahkan rezeki
Aamiin ya rabbal alamin

Thursday, 5 January 2023

Things that we did on New Year | Part 2

lps amik mr hubby, weolls singgah mkn dulu kat Ziemil Corner kat Wangsa Maju ie kedai mkn yg menjual nasi lemak lauk ayam kampung, mr hubby memang obessed dgn ayam kampung. MZ, ariff and razeen masih kenyang so 3 of us tak mkn nasi lemak pun, just ratah2 ayam jer lah, zharfan mkn nasi jugak utk temankan his papa

setel mkn2, weolls pun bertolak menuju ke Janda Baik --MZ yg request sbb nak posing2 kat our usual spot

MZ posing2 kat tepi Cheringin Resort --setiap kali dtg sini selalu ckp, eh naper kita tak plan stay overnite sini eh hahahhaha

MZ tersalah pronounce cheringin jd cherangin :p

my lil family! 01.01.2023




ni zharfan yg candid



MZ suka view kat belakang tu...ada bukit2, hutan, awan (tak nmpk sgt awannnya) dan pokok pine jugak




ni MZ suruh zharfan snap gmbr GOTD (gold of the day) sbb nak share kat group FB --MZ pakai set gold pandora tu

selfie

setel posing2, singgah mkn kat our fav place ie Figgy's Cafe--last time weolls dtg (last year kot) ..tutup tempat ni sbb PKP, now dh bukak balik tp menu mknn dah tak mcm yg dulu (masa kami singgah zmn2 sblm PKP) dulu2 pernah mkn nasi dagang dan lempeng kat sini, now cuma ada menu western food jer..weolls layan jer apa2 yg ada, anyway my boys suka jer western food menu ni


zharfan order set burger

razeen memang suka mkn fish n chip

mr hubby masih kenyang so dia mkn dessert jer, MZ tak order food pun, just order drink jer (air nanas), then mkn2 tumpang2 share2 mknn zharfan dan razeen; ariff order wedges

total bills kat Figgys tu RM85.25
dari Janda Baik, lajak plak pegi Shah Alam--kiranya full day lah kami ronda2 tu sempena New Year

kami singgah kat Taman Persahabatan Jepun Msia ke apa namanya ntah...MZ dh mls nak usung dslr so weolls posing2 guna hp jer lah, anyway, ni kali kedua kami dtg sini





taman ni memang port org photoshoot, time weolls dtg ni, ada 3 couple tgh photoshoot utk wedding

then weolls singgah mkn2 ie early dinner, mr hubby belanja mkn shell-out--not really a proper restaurant, tp just a kedai mkn kat medan selera.
mula2 tu order set ni ie set for 4, then mcm tak cukup plak, order lagi additionals set lps tu ie set for 2 (tak amik gmbr) total bil abih almost RM150 gaklah
taste-wise, sedap! dan ketam2 nya agak besar, so it meets my expectation (MZ is a ketam lover)

lps mkn, weolls pun bertolak balik
it was an exciting, memorable day for our lil family, alhamdulillah.

Mama Zharfan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails