Sunday 31 December 2023

July - December 2023

~for my personal record & easy reference only~

July

(1) telur July pecah on 10/7- menang contest safi mydin (braniac), dpt RM50 tng ewallet )terima on 2/8)

(2) 14/7 - menang conso contest bye2 fever, dpt mini plush toy (received on 27/7)

(3) 20/7- menang contest vaseline hadiah conso 2x tiket sunway lagoon, received on 1/8

(4) 31/7 - menang conso contest systema (guppyrock) nama zharfan, hadiah vou watsons RM50 (terima on 14/8)

August

(1) 7/8  -menang conso contest f&n magnolia TMG hadiah RM20 tng ewallet nama zharfan (dh selamat terima)

(2) 8/8 - menang contest clear men axe @watsons nama zharfan, dpt hadiah headphone Bose, dh selamat collect on 30/8


(3) 9/8 - menang contest clear men axe @guardian nama mr hubby, dpt hadiah starbucks giftcard, dh selamat terima on 26/8

(4) 11/8 - menang conso contest southern lion @village grocer hadiah tng ewallet RM50 nama zharfan, received on 11/8

(5) 18/8 - nama MZ menang conso contest posmalaysia visa, hadiah voucher AEON RM400, dh selamat terima on 15/8



(6) 20/8 - menang contest vaseline @guardian, dpt e-vou Illao2 RM50x2, dh selamat terima

(7) 22/8 - menang conso contest unilever @aeon (2x), hadiah tng ewallet RM100 each (dh selamat terima)

(8) 22/8 - nama mr hubby & MZ menang weekly contest guppyrock sabun top, hadiah tng ewallet RM15 each (dh terima on 25/9)

September

(1) 1/9 - nama sil sangkut conso contest p&g @mydin, hadiah tng ewallet RM100, received on 9/10/23

(2)  1/9- menang contest guppyrock evian nama mr hubby and zharfan, dpt hadiah merchandize snoopy evian limited edition ie backpack dan skateboard - dh selamat terima in 1/10


(3) 4/9 - menang contest the chicken rice shop conso, dpt voucher RM50

(4) 6/9 - menang conso contest vanzo & watsons, dpt hadiah product vanzo worth RM60, dh selamat terima on 13/9/

(5) 7/9- menang conso contest youc100 @village grocer, dpt hadiah products nya lah, received on  20/9

(6) 13/9- menang conso contest scotts kitchen towel, dpt hadiah panasonic dry iron, dh received hadiahnya on 1/11/23
nilah hadiah iron yg MZ dpt tu..retail price RM149 tp kat shopee boleh dpt harga RM135



(7) 19/9- menang conso contest reckitt beckinser @village grocer, hadiah tng ewallet RM30, dh selamat terima on 29/9

(8) 21/9- nama zharfan menang contest f&n magnolia @TMG, hadiah vou RM100, received on 6/10/23

(9) 29/9 - menang contest sunsilk @aeon, hadiah habib disney gold wafer 0.2gm received 18/10/23


October

(1) 9/10 - menang conso contest softlan intense @giant, hadiah tumbler fazura, received on 20/10/23

(2) 13/10 - menang conso contest colgate, hadiah tng ewallet RM30 each (nama zharfan dan nama my niece F), received

(3) 18/10 - menang gp contest dolmio @aeon, nama my adik (AH), hadiah portable bbq stove,  collected on 25/10/23

(4) 20/10 - menang hadiah contest biore men nama mr hubby, hadiah set jersey worth RM318, dh selamat collect on 1/12/23 (tp size tak ngam la plakkk aisehhh)



(5) 24/10 - menang conso contest skippy, hadiah hamper


(6) 26/10 - menang contest kimball 3rd prize, hadiah cash RM500, received 13/11/23


(7) 31/10 - menang conso contest antah neocare @guardian, hadiah product worth RM50, received on 1/11/23


November

(1) 16/11 - menang contest happy egg, weekly prize, nama mr hubby and sil, received on 29th and 30th/11/23, hadiah 2 kotak telur size super large!!




(2) 23/11 - menang weekly prize contest kotex kimberly clark, hadiah instax camera, dh selamat terima on 21/12/23


December

(1) 5/12- menang conso contest unilever econsave, hadiah tng ewallet RM88, received


(2)8/12 - menang 2nd prize contest aeon wellness, hadiah sharp fridge, dh selamat terima on 23/12/23


(3) 6/12 - menang contest sunsilk mydin, hadiah goldbar habib 1gm, nama adik (AH), mesej via wa on 6/12 

(4) 11/12 - menang conso contest revlon @watsons, dpt hamper/giftbox revlon worth RM250, dh selamat terima on 22/12/23




(5) 21/12 - shortlist utk contest sunsilk (weekly prize tng ewallet rm50)


Saturday 30 December 2023

Best nine | yang manis2 ajer sepanjang 2023

esok hari terakhir tahun 2023..
so MZ dh buat gmbr best nine from IG pic...google jer topnine then tulis nama ig then auto generate lah...based on number of likes kat ig pics


1st pic..gmbr masa antar zharfan on registration day kat matriks uia gmbg
2nd pic..gmbr masa hari penyampaian hadiah result spm zharfan
3rd pic..gmbr masa ariff dpt anugerah top 5 for his batch
4th pic...gmbr memori ..gmbr studio...MZ zmn kecik (umur 3 tahun ie time ni MZ cuma 4 beradik)
5th pic...gmbr zharfan dpn sek, ie gmbr terakhir masa dia kat sek alamin
6th pic..gmbr MZ officially promoted to Assoc Prof
7th pic...gmbr anniversary kat KL tower revolving restaurant
8th pic..gmbr zharfan masa dpt hadiah utk SPM result
9th pic..gmbr raya MZ bersama my mom, my adik dan my kakak

hargai dan cherish all those sweet moments of 2023..yg pahit kita tak pyh ingat...even if nak ingat, cukuplah sebagai lesson in life dan supaya kita lebih appreciate dan bersyukur atas segala limpah rahmat kurniaanNya...
so what's your TOP NINE for 2023?

Friday 29 December 2023

Hai hai bye bye

tajuk sesuai dgn entry menuju tahun baru 2024, tp entry ni actually bukan nak citer pasal tahun baru pun.

alkisahnya....MZ direzekikan utk menang peti sejuk brand Sharp dlm contest Aeon wellness (lucky draw based)...thn 2023 ni jrg2 MZ menang hadiah besh, so bila Tuhan bagi menang fridge ni rasa happy sgt2...memang antara hadiah yg best la utk tahun 2023 alhamdulillah

hai hai ....haaaaa sbb sekejap jer fridge ni bersama MZ

lori (aeon) dtg antar fridge ni hari sabtu tghari(23/12/23)




org yg antar hadiah ni/transporter dah setel unboxing dan testing on fridge ni masa delivery tu..


MZ check harga fridge ni kat shopee


plan asal, weolls nak guna fridge baru ni, tp time tu tak tau size/model fridge ni..then bila dh dpt, rupa2nya fridge ni kecik sikit (ie lagi rendah dan lagi kurus/kurang kelebarannya dari fridge yg weolls tgh guna (brand samsung))...so tak jadilah nak guna ie utk ganti yg lama...

so kisah bye2 nya...
MZ pun cepat2 lah ads lah nak let go fridge ni, sbb tak de space nak letak fridge ni kat ruang dapur cute MZ tu...
MZ letak ads kat dlm carousel dan fb marketplace...then dpt buyer from carousel...buyer tu dari ampang...dia arrange lalamove utk collect masa 25/12 (isnin tghari), actually ada ramai buyer queue utk beli fridge ni (sbb MZ let go harga murah2)


dh selamat naik lalamove tu...moga2 ok lah fridge ni dgn owner baru..of course MZ let go murah2 jer...duit tu utk cover kos repair keta honda city buat hal (kos repair keta RM1100, so dpt cover 2/3 dari kos repair tu, alhamdulillah, better than nothing kan..)

nilah contest yg MZ menang tu...





semoga kita semua sentiasa dimurahkan rezeki olehNya utk hari2 yg mendatang... 
Aamiin Ya Rabbal Alamin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails