Tuesday 26 December 2023

Mixed marriage | unik, meriah, privasi

ari ahad 24 dec 2023 telah berlangsung majlis perkahwinan anak saudara mr hubby, ie sarah dan suaminya atiff. atiff adalah warganegara india tapi sblm2 ni bekerja di malaysia (rasanya now dia keje kat spore). so family atiff dari india (bollywood!!!) memang dtg utk attend wedding ni (20 org)


ni potong kek

famili MZ dan pengantin


dpt souvenir yg cute


majlis berlangsung di sebuah villa yg disewa khas (nama Rimba 7, kat kajang), besar betul villa tu..ada hall utk event dan ada ruang tamu yg sgt luas, ada sgt byk bilik..upstairs ada 9 bilik (family atiff stay kat sini sepanjang event ni)...gmbr ni MZ screenshot dari fb story my biras so gmbr blur..ni masa weoll sedang lepak2 kat ruang tamu villa tu

nilah villanya...siap ada swimming pool jugak, anuway jemputan dlm 200 org jer ie family members terdekat dan kwn2 sarah (sara keje sbg lawyer), so majlis ni agak privasi, tenang tak crowded tapi still meriahhhh nama pun wedding utk meraikan cinta..ni kira cinta antara benua laaaa





anyway, reception kat india akan berlangsung ujung minggu ni, so family sarah akan fly ke sana ie her siblings and her mom. MZ tak ikut laaa sbb tak de bajet nak beli tiket flight hahahhha
salam hari selasa uolls!
Mama Zharfan

7 comments:

LD said...

Waaaa hindustan!

adnil linda said...

Tahniah sara n atiff
Dpt sedara bollywood lah gini... Hihihi...

mummy_ayu said...

wah best nya..wedding antara 2 negara gitu..

LadyBird said...

orang lelaki India caring... semoga bahagia hingga ke Jannah.. ameeennnnn

Hanna Illy said...

Selamat pengantin baru pengantinnnn hihi :) Semoga berbahagia ke anak cucu.

Ezna Khalili said...

India tu bahagian mana suzz? Hyderabad ke, Mumbai ke, tapi tu lah kalau berkesempatan pergi tu best juga. Ada adik ipar adik I kahwin dengan orang Bangladesh. Jadi kalau nak cakap pasal orang dari negara ni pun I kena berhati2 juga takut tercakap yang boleh mengguris hati....

fanny_dcatqueen said...

Waaah saya penasaran padahal nak lihat wedding reception yg akan dilakukan di India. Biasa hanya lihat dari film2 India kan. Nampak menarik Krn mereka pun ada banyak tradisi saat menikah.

Apapun semoga pengantin langgeng menjadi suami dan istri.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails