Wednesday, 12 May 2021

My cute new lil 'helper' yang sangat rajin

rezeki merangkap hadiah hari raya sbb MZ dpt/terima this thing semlm (pukul 3 pm), agency tu hantar by hand lagi...

                                                                                 introducing......




my boys semua excited sbb vacuum robot ni kira smart appliance--boleh vacuum atas carpet, pandai masuk tempat caj dia sendiri jugak hahah dan ada pre-recorded audio, dia akan ckp bila bateri weak etc


                                                             gigih check rege kat google





ni hadiah contest p&g (syampoo pantene @Mydin)
alhamdulillah

Tuesday, 11 May 2021

Surprise delivery! | Her happiness is my happiness

dh lama teringin nak buat surprise delivery utk my mom..alhamdulillah, mission accomplished--order masa hari ibu (lewat order), so deliverynya semlm...turns out to be that yg buat service/biz delivery tu org kg MZ jugak (my mom kenal hahah)--tu pun tahu masa runner antar bouquet tu

MZ share antar money bouquet ni dgn my adik2 (nizar & hanim)--sbb kami ber3 yg ada di luar KL and tak dpt rentas utk balik kg..sedeyyyy





all pics and video from seller yg buat surprise delivery ni :)

Thursday, 6 May 2021

Sometime | it's a personalised bag!

last week MZ terima a new bag, special sbb ada nama MZ dijahit/embroided on it

delivered via DHL courier

it comes with a dust bag

material coated canvas

tote bag ni brand 'sometime'


that's my name on it yayyyy

anyway, bag ni hadiah contest safi(tesco), alhamdulillah
salam 24 ramadhan..

Tuesday, 4 May 2021

Something in progress at my lil backyard

it wasn't really planned pun....

sbb kitchen dh siap, so area belakang rumah yg sekangkang kera tu, mr hubby mintak contractor buat pagar..then why not terus buat mcm ala2 taman mini kan..
so MZ can move all my potted vege yg dpn rumah ke belakang rumah...dan terasa nak beli few pots of pokok2 bunga yg warna-warni plak...tp apa2 pun kena tunggu garden siap dulu (dh siap pun beli few pots ie pasu kosong--kena gigih berkebun la nampaknya lps ni)

so..weolls letak rumput artificial jer pun...free-maintenance gitu
ingatkan sbb kecik jer space so beli segulung rumput tu, then tak cukup..so beli lg segulung kecik...errrr
contractor suruh beli lg 3rd roll...so total 3 gulung yg kecik (beli kat mr diy)boleh tahan gak regenya bila kena beli 3 rolls 

ni gmbr ptg semlm..lps hujan...so bila pijak2 rumput tu memang basah kaki :p




salam 22 ramadhan

Saturday, 1 May 2021

I'm grateful to have them

tak tahu nak letak tajuk apa hahhaha 

anyway, nak citer psl iftar semlm jer pun
my adik (nizar and wife) ajak bebuka, plus all our nieces and nephews yg dok KL..tak ramai mana pun sbb ramai yg dok kelate

tepek pic jerlah

iftar merangkap besday my nephew irham...my sil not in this pic sbb dia yg snap this pic, mr hubby tak join sbb lmbt balik dari keje, so tak sempat nak dtg umah my adik ni

posing dgn mknn :p

                                                                            besday kek yg cute!

lauk pauk semua home-cooked meal ni...my sil yg masak2...rajin dan terer masak2 tuuuu

ketam nipah tu siyes sedap!!! 



alhamdulillah atas segala nikmatNya
hari ni dh 19 ramadhan...tinggal 10 hari jer lagi nak abih bln yg penuh barakah ni..
happy weekend everyone

Friday, 30 April 2021

Birthday iftar

tak keluar for iftar/dining out pun masa my birthday tu...just tapau jer from Wira Seafood..then mkn2 kat rumah jer...1st time kot tak dine out for my birthday...may be later2 lah (belated)..cari masa dan tempat yg sesuai (if ada kesempatan)

mcm2 menu jugaklah yg mr hubby order ni....ada siakap, ketam, kerang, sotong, sup perut, kailan goreng, tomyam


kerang kat Wira seafood memang size XXL..memang pyh nak dpt kat tmpt lain (area gombak)

seafoodnya semua fresh. yg weolls beli ari tu....siakap seekor harga RM37, ketam seekor harga RM35..ketamya sgt besar dan segar! siyes puas ati (mz memang suka sgt mkn ketam :p)

selfie masa pagi brithday 28 april 2021

salam 18 rmdn :)

Thursday, 29 April 2021

Wishlist granted

it's always a long, never-ending wishlist, selagi bernama manusia

alhamdulillah, minggu ni (26hb april), MZ dpt 2 brg yg ada dlm wishlist MZ..sbb kebetulan dpt benda ni 2 hari sblm besday MZ so kira hadiah besday lah ni hahahah

kitchenaid


oven yg sgt besh lg eksklusif...lom rasmi lg ni..nak masak apa yer...





dan dpt le creuset...ni my 2nd le creuset...this time dpt kaler orange! cute sgt2!!!

retail price periuk ni RM1800..fuhhhhh tak mampu nak beli if guna duit sendiri

both are prizes from contest

Wednesday, 28 April 2021

It's my birthday!!

alhamdulillah lafaz terindah, kerana Yang Esa masih memberi peluang utk MZ menikmati kehidupan di dunia yg fana ini

today 45 years ago, I was born...my mom said MZ lahir tgh mlm, so kulit gelap :p..my siblings ada 3 org yg kulit cerah dan 4 org kulit gelap termasuk MZ hahahha 

sbb hari ni kan working day..sbb pg2 rutin antar my ariff and razeen pegi sekolah, then pukul 9 am ada kelas..
sblm kelas, gigih posing2 jap, sbb nak simpan gambar on the day I turned 45 y.o

bj ni brand leeyanarahman, beli last year lg tapi tak pakai2 pun sbb tak de event dan sbb masih wfh kan..nak pakai ke mana sgt lah pun



tak dpt nak pegi birthday vacation lah thn ni sbb masih PKPB kan, tak leh rentas negeri...rasa mcm bahaya jer kalau kuar and have fun kat public places wpun dlm negeri selangor..selagi covid-19 tak abih...kes covid plak tak turun2 utk negeri selangor/kl ni...

salam 16 ramadhan
doa dan harapan MZ..moga usia yg tersisa ini dpt dimanfaatkan utk bekal ke alam abadi, dan dipanjangkan usia utk melihat anak2 membesar, dikurniakan kesihatan dan rezeki yg melimpah ruah..aamiin ya rabbal alamin

Thursday, 22 April 2021

10th ramadhan | final instalment

alhamdulillah, it's 10 ramadhan today...kita masih dipanjangkan usia utk menghirup udara segar di muka bumi Ilahi..

hari ni juga salary day utk gomen staff (termasuk MZ)..
dan yg paling membahagiakan..hari ni, MZ dh setel byr final instalment for my honda city..so dh lebih 9 thn usia my city ni..sbb hari tu amik moratorium 6 bln..patutnya abih byr bln 10, now enjak jd bln april 2021.. bulanan byr RM925, tp utk final instalment, byrannya RM833.20

MZ masih wfh tp kena pegi office bila ada admin work dan meeting etc...jap lg kena gi office gak utk sign documents (research claim form), esok pun kena gi office sbb ada exam review

ni antara latest brgan dlm umah MZ...mr hubby punya wishlist..beli kat dlm kedai2 kecik kat giant mall bt caves..harga RM650...

salam ramadhan almubarak

Wednesday, 21 April 2021

A box with little sweet surprise

tghari semlm...
ding dong...bunyi loceng pagar kat umah MZ...
so MZ kalut cari tudung, sarung jer, then terus turun bawah, bukak pintu..nampak van kurier.. the guy jerit sebut nama MZ..mz ckp ya!

terus amik parcel...

naik ke bilik, terus bukak...
surprise!!!!




                         it's a sling bag, size pouch jer..muat la utk one purse and one handphone




ni banner promo contest--tak leh nak teka saiz beg from this promo banner kan...i thought the size is like a handbag/backpack :p


alhamdulillah for the happiness :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails