Tuesday, 28 December 2021

Things that we do on our staycation

nama pun staycation, so memang check-in to enjoy our stay and utilize it fully gitew..

for our lil family, dua benda yg wajib tiap kali pilih tmpt utk staycation--kena ada swimming pool dan buffet breakfast

so lps setel check-in, weolls terus siap2 tukar bj mandi dan terus pegi pool...pool kat Park Inn by Radissson ni located at the ground floor...convenient jugaklah, dekat jer dgn lift

kebetulan masa weolls mandi manda tu, tak ramai org pun..ada sorang jer budak lelaki tgh swimming...

so kiranya kami conquer that pool for our lil family..pool ni tak dlm pun, 1.2m jer, so seronok jer main2 air sambil swimming2

my 4 heroes

MZ mandi gak...ni 2nd time pakai swimming suit muslimah version (labuh and loose)--ari tu dh rasmi pakai masa pegi Residence Inn Cherating

ni gmbr masa pagi 2nd day (ahad) ie lps setel breakfast...our boys layan pool for 2nd round..MZ tak join dh sbb pg2 air sejuk so tak tahan sejuklah nak main air kat pool tu

zharfan sempat testing alat2 dlm gym tu..gym tu betul2 facing pool

sbb MZ tak mandi..so jom lah berhand-fie..ni memang fav pair of my jewellery...tak de budget nak beli yg baru

setel kisah pool, ni kisah buffet breakfast plak....MZ top up byr siap2 utk tambah lagi 3 pax..sbb room stay tu comes with 2 bf jer...ariff umur 12 dh dikira adult, so MZ top up byr utk 2 adult and 1 child (razeen)

alhamdulillah, puas hati dgn bf spread--byk choices of food! meet my expectation lah! Park Inn by Radisson ni hotelnya rating 4 star (ada jugak nampak rating 4 and half star kat agoda)


set kerusi dan meja kalerful so nampak ceria gitu!!teringat kaler yg sama kat legoland cafe

pilihan bf yg ada--ada nasi lemak (ada rendang ayam jugak), ada bihun goreng, ada bihun dan mee sup, ada lontong, ada telur rebus, telur mata, scramble, ada baked beans, wedges, sosej, ada roti, ada fruits, ada salad


ni makanan MZ...mee/bihun sup tu memang kena dgn tekak MZ--sedap!!! bihun goreng dan lontong pun not bad jugak

mintak tlg staff hotel utk snap gmbr our family..sbb 1st time dtg sini kan...dan sbb kalerful so nice jer dlm pic..dan time ni org lom ramai lg...8 am sunday morning...org start penuh masa pukul 8.30 am



ada kuih lapis dan apam steam..

ada 4 pilihan minuman...i like!!!

ni fruits

sempat jugak MZ mkn roti bakar letak kaya dan jem strawberry

ni suruh gmbr snap pic kat lobby lounge, lps setel bf



the best part of Park Inn by Radisson Putrajaya ni:

(1)pool besh sbb tak dalam..pool sgt bersih, dan ada toilet dan shower room yg sgt dekat dgn pool

(2) buffet breakfast yg sgt byk choices of food, sgt2 puas ati!

(3) deko2 moden, hotel pun baru dan sgt bersih

(4) wifi sgt laju! MZ sempat layan astro go lagi masa teman my boys mandi pool 2nd day tu

(5)staff friendly (staff kat reception time check in check out ) dan staff kat tempat mkn (bf)

(6) lokasi strategik...dan dpn hotel ada mall kecik (tp lengkap semua.ada groceries store, tmpt2 mkn, 7-eleven etc)---weolls mkn mlm kat restoran nasi kandar dlm tu---jln kaki jer lintas jalan, tak pyh drive

(7) lif laju dan efficient, so tak pyh tunggu lama tiap kali nak naik lif

(8) dpt pensil yg cute hahah (kaler putih) dan shampoo yg hotel provide dlm bathroom pun overseas brand--lupa bwk balik wpun dh guna tp tak abih guna 




actually if booking early ada jer bilik rate RM300+, tp sbb MZ booked last minute dan pilih option pay at the hotel (booking via agoda) dan dh include bf for 2 pax, so total rate yg MZ byr (termasuk top up 3 bf time check in tu), RM584.

anyway, it was a lovely, enjoyable staycation that we had here
looking fwd for next staycation at different location plak insya Allah, next month plak kalau ada rezeki

1 comment:

Ezna said...

Bila I cari info Hotel ni rupanya memang dekat sangat dengan rumah I. 5km je you dan I tak tahu pulak ada hotel ni. Hotel ni dekat sangat dengan Uniten tu. Dari sini nak masuk Putrajaya ke Presint Diplomatik dekat sangat. Lalu jalan masuk umah I.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails