Thursday, 6 May 2021

Sometime | it's a personalised bag!

last week MZ terima a new bag, special sbb ada nama MZ dijahit/embroided on it

delivered via DHL courier

it comes with a dust bag

material coated canvas

tote bag ni brand 'sometime'


that's my name on it yayyyy

anyway, bag ni hadiah contest safi(tesco), alhamdulillah
salam 24 ramadhan..

Tuesday, 4 May 2021

Something in progress at my lil backyard

it wasn't really planned pun....

sbb kitchen dh siap, so area belakang rumah yg sekangkang kera tu, mr hubby mintak contractor buat pagar..then why not terus buat mcm ala2 taman mini kan..
so MZ can move all my potted vege yg dpn rumah ke belakang rumah...dan terasa nak beli few pots of pokok2 bunga yg warna-warni plak...tp apa2 pun kena tunggu garden siap dulu (dh siap pun beli few pots ie pasu kosong--kena gigih berkebun la nampaknya lps ni)

so..weolls letak rumput artificial jer pun...free-maintenance gitu
ingatkan sbb kecik jer space so beli segulung rumput tu, then tak cukup..so beli lg segulung kecik...errrr
contractor suruh beli lg 3rd roll...so total 3 gulung yg kecik (beli kat mr diy)boleh tahan gak regenya bila kena beli 3 rolls 

ni gmbr ptg semlm..lps hujan...so bila pijak2 rumput tu memang basah kaki :p




salam 22 ramadhan

Saturday, 1 May 2021

I'm grateful to have them

tak tahu nak letak tajuk apa hahhaha 

anyway, nak citer psl iftar semlm jer pun
my adik (nizar and wife) ajak bebuka, plus all our nieces and nephews yg dok KL..tak ramai mana pun sbb ramai yg dok kelate

tepek pic jerlah

iftar merangkap besday my nephew irham...my sil not in this pic sbb dia yg snap this pic, mr hubby tak join sbb lmbt balik dari keje, so tak sempat nak dtg umah my adik ni

posing dgn mknn :p

                                                                            besday kek yg cute!

lauk pauk semua home-cooked meal ni...my sil yg masak2...rajin dan terer masak2 tuuuu

ketam nipah tu siyes sedap!!! 



alhamdulillah atas segala nikmatNya
hari ni dh 19 ramadhan...tinggal 10 hari jer lagi nak abih bln yg penuh barakah ni..
happy weekend everyone

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails