Sunday, 26 June 2022

Movie time | Mat Kilau - terbaekk

ptg semlm, MZ and lil family (termasuk hubby's nephew) pegi tgk movie Mat Kilau kat TGV AU2..hampir full house!!!...seats row dpn jer yg tak penuh..
kutipan masa 1st day day RM1m, 2nd day dh terkumpul jd RM2.8m

rata2 review movie ni sgt positif..dan terbukti benar belaka! siyes terbaek la citer ni
selain faktor pelakon2 yg strong, skripnya best, jln citer pun laju, penuh fighting scenes...1st scene pun dah sedey :(
MZ ternangis jugak masa scene isteri wahid yg preggy tu kena bunuh :(

movie ni sgt bagus utk meniupkan api perjuangan dan kecintaan terhadap negara kita
dan betapa penjajah (semua penjajah pun...) sgt jahat dan ada agenda masing2

overall MZ bg 5 dari 5 bintang! puas ati!

MZ try google sinopsis tp jumpa yg ciput ni jer

The film is inspired by the epic Malaysian historical figure Mat Kilau who had fought against the British colonists in Pahang before independence.


happy weekend everyone!

Friday, 24 June 2022

Cari benda tersembunyi

hahah not really benda tapi org ie cari muka anak sendiri kat gmbr yg FB sek alamin post..hari ni ada acara sukan (indoor etc) kat sek my zharfan and ariff

zharfan team rumah kuning

ariff team rumah merah

ari ni payday utk staff gomen, so MZ dh setel byr mcm2 just now, termasuk yuran both of them..
yuran mkn kat sek alamin now berubah2 ikut bulan(based on actual schooling days monthly), so bln ni RM93.50 each, jadinya yuran my 2 boys ni RM580+RM93.50 x2 = RM1347. 
moga Allah melimpahkan rezeki utk kita semua. aamiin ya rabbal aalamiin

salam jumaat al-mubarak sayyidul ayyam
Mama Zharfan

Tuesday, 21 June 2022

Buffet breakfast @Turmeric Restaurant

masih lagi edisi entry cuti2 Anantara Desaru..

ni gmbr time weolls breakfast (pagi ahad 12/6/22)..restoran/cafe tu nama Turmeric ie salah satu cafe yg ada dlm anatara resort ni

cantik kan cafe ni guna periuk le creuset la utk letak mknn...warna merah tuuu

MZ rasa unik sbb ada menu nasi dagang...sedap jer rasa nasi dagang ni, kena dgn tekak MZ

that's my food for the 1st round...kena amik sikit2 sbb nak rasa2 mcm2 menu tu



mr hubby memang fokus bab2 mkn..tak de nya nak heran MZ nak wefie ke apa ker :p

omelette ni pun sedap, ada cheese





ni part yg paling MZ suka ie ada pelbagai pilihan fresh juice!





quiche ni sedap sgt!! MZ sempat mkn 3 bijik gaklah hahahha


bihun sup ni ok jer rasanya, tp ada dua ekor udg yg besar dan fresh!


hasbrown tu fav razeen

have a nice tuesday everyone!
Mama Zharfan

Saturday, 18 June 2022

Bersantai di tepi kolam

sambungan edisi entry cuti2 anantara desaru..
as usual, tujuan utama entry ni adalah nak tepek gmbr..dan selit2 citer sikit2

certain parts of pool memang tak dalam ie sesuai utk kids..tu zharfan memang seronok lah main air tu


cantik kat kerusi kat pool ni..mcm sofa jugak..kat belakang tu ada couple (rasanya tgh honeymoon, girl tu pakai tudung, yg guy tu indian-look)


basikal ni ada kat mana2 sekitar resort ni, boleh jer amik dan naik utk cycling for leisure...memang disediakan oleh pihak resort

beria mr hubby mengayuh tuuuuu

kusyen2 ni memang ada kat area in between pool dan beach..gelap plak pic ni (lighting tak cukup sbb waktu ni dh pukul 6 ptg ni)

menapak ke pool dari beach

razeen excited sbb nak gi main air tu





ada buaian dan alas tilam nipis tu kat tepi pool...unik kan! sesuai utk lepak2 sambil berendam main air





sajer MZ snap candid mr hubby tgk snap2 or record video using his hp





jomlah balik bilik...masa ni dh nak dekat pukul 7 pm ni..



ada lg entry desaru..psl in room dining dan buffet breakfast
Mama Zharfan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails