Tuesday, 16 August 2022

Movie time | Emergency Declaration

ari ahad lps, MZ and family pegi tgk movie kat GSC setapak sentral...julung2 kali ni tgk movie korea..tp ok jer sbb ada subtitle malay& english..kenapa beria nak tgk movie ni? sbb selalu nampak promo kat FB dan via email (TGV selalu email promo latest movie), dan mcm mengimbau keisah MH370 wpun it's not about missing aircraft tp berkisar mengenai flight jugak...

sengaja tgk kat setapak sentral sbb nak tgk tayangan yg waktu pagi ie 10.45 am, tix for 5 of us RM62, then beli nuget, sosej dan popcorn, abih RM60 jugak


ni sinopsis dari google

While investigating a terrorist threat that goes online, Korean authorities discover that a suspect has recently boarded a flight bound for the United States. When a healthy passenger on the same plane suddenly dies, panic erupts both in-flight and on the ground. With steadily decreasing fuel and international refusals to offer aid, the captain and crew take unprecedented emergency measures to save the lives of all on board.

movie ni psl psychopath (saintis) yg invent virus utk bunuh org, ie dia nak bg mati semua org dlm flight tu dgn cara menyebarkan virus
byk sgt scene yg suspens dan mendebarkan, so jantung MZ memang berdegup kencang jd berdebar2 laaa, aircond plak sejuk MZ plak tak pakai sweater, double ler tahap debaran tu
ada scene sedey jugak...masa semua passengers decide utk tak nak landing (kira mcm berkorban nyawa lah) sbb tak bg virus tu merebak
MZ jenis menghayati bila tgk movie, so rasa mcm real sgt
majority scene memang dlm flight tu...
ada 2x hampir2 crash landing..memang real dan scary laaaa

MZ bagi 4.5 dari 5 bintang



Monday, 15 August 2022

Klik2 di awan biru

one of the ways to kill time is by capturing pics...ie aktiviti klik2 gitu
wpun perjalanan hanya memakan masa sejam..tp selalunya rasa lama sbb faktor travelling alone..
dan sbb bukannya MZ ni kerap travel by air pun, so setiap kali fly, seronok tgk awan biru..dan awan putih berkepul2 mcm cotton candy..satu lg faktor...julung2 kali dpt dok tepi tingkap...so bolehlah enjoy click2 activities ni..

masa flight KL-KB tu, MZ dpt aisle seat so tak dpt ler click..masa flight KB-KL baru dpt window seat, tu pun sbb seatnya kosong, MZ pun pindah to window seat (my assigned seat tu seat tgh)

ni beratur utk boarding







airport pengkalan chepa ni di tepi ladang kelapa..byk pokok kelapa tu kat tepi sempadan/pagar airport






MZ suka sgt tgk awan putih berkepul2 tu...sambil berimaginasi boleh main2/lompat2 atas tu mcm kartun doraemon



happy monday everyone!

Sunday, 14 August 2022

Random pics @kampung

just nak tepek gmbr2 masa MZ balik emergency utk visit Abe Mie tu..errr gmbr2 mknn jer punnn

ni masa singgah dinner kat Su Tomyam, lps setel visit Abe Mie ie lps Awi fetch MZ dari airport tu (sabtu mlm)

MZ mkn mee celup...ok jer rasanya, not bad!harga pun ok

ni lps setel visit Abe Mie ari ahad, so singgah mkn dulu sblm gerak gi airport..ni makan kat tmpt mkn nama 'Dale Rok'--kat kubang kerian...nizar yg belanja...

specialty kat sini sup keting dan daging bakar...sedap!

ni plak sesi mengopi di airport ie kat cafe OBrien...MZ order vanilla latte...harga RM15 tu...end up..MZ fenin hahah sbb tak leh minum caffein..sblm2 ni minum sikit jer, ni sbb dh ter order dan ter beli so kenalah minum sampai abih...serik dh lps ni tak leh dah minum kopi/apa minuman kopi based/yg ada caffein

happy sunday!

Saturday, 13 August 2022

In love with Kate

sblm2 ni MZ guna liquid foundation brand loreal, maybelline (and few other brands cthnya YOU --beli sbb join contet) etc

then last few weeks, masa beli brg2 kat watsons online, dia bagi sample foundation brand Kate...
MZ try guna, dan terus jatuh chenta!! sbb texturenya ringan dan senang nak pakai --terus jd sekata kat muka..best gitu (tak oily etc)
kiranya marketing/promo via sample ni memang berjaya gitew heheheh

last2 MZ beli lah yg full size..harga retail price RM70, then lupa plak nak guna discount code yg dia bagi masa dpt sample tu hahahah

botolnya kaler grey (plastic)--if loreal/maybelline, botol kaca (berat)

made in Japan...so far memang sgt serasi dgn MZ lah  brand ni

happy weekend everyone!

Friday, 12 August 2022

Excited dapat lucky draw

minggu ni sgt packed dgn urusan keje ie selasa ada curriculum review full day, then rabu-khamis ada ibadah camp...all face to face event kat uia...

and utk ibadah camp tu, selain padat dgn sesi tazkirah, event mkn2 beramah mesra sesama staff and the fun part, ada lucky draw..wpun cute2 jer hadiahnya tp seronok bila nama naik! rezeki MZ...nama naik masa 3rd session ie 2nd day...hadiah yg disediakan random dan ada dlm 20 hadiah jer in total, out of 100+ staff. syukur alhamdulillah (my lucky number yg dicabut tu ialah 64)


cute jer wrapper polka dot ni

suspens jap..sbb MZ cuma tahu brand sabella ni utk bj kurung rtw tu

exclusive packagingnya

tadaaa dpt towel!! best sgt materialnya lembut dan sgt menyerap --dh selamat digunakan dgn jayanya




ni kat mini auditorium library

ni kat banquet hall...group photo (event curriculum review)

salam hari jumaat al mubarak

Wednesday, 10 August 2022

Balik kampung emergency

ari sabtu lps, after I finished invigilating final exam for my masters class students (9 am-12 pm), MZ bergegas ke KLIA2..nak catch flight at 5 pm...mr hubby antar gi airport
it was unplanned trip, MZ beli tiket ari khamis ie 2 hari jer sblm fly...of course mahal lah tiketnya sbb beli last minit (it costs me RM476 for return tix)

so kenapa MZ balik kg emergency?
sbb MZ nak balik visit abg MZ..i only have one elder brother, and he has just been diagnosed with liver cancer...terkejut dan sedey sgt2 :(

ni gmbr2 yg MZ snap2 kat airport...dh lama tak dtg KLIA2..rasanya last dtg sini thn 2020 (bln july kot, masa MZ fly gi langkawi with mr hubby and another trip fly gi JB  dgn 3 boys)







naik flight tanpa mr hubby & 3 boys...dgn perasaan yg bercampur baur ie sedey dan sgt2 risau psl keadaan abg MZ (MZ calls him Abe Mie)...




tak order mknn pun, sbb I was travelling alone, and bkn utk happy2 (ie happy2 if pegi holiday with my lil family)

sampai kat airport pengkalan chepa, my youngest brother (Awi) dtg fetch MZ, and weolls terus singgah kat rumah Abe Mie...
sedey tgk he's very2 ill :(

Shafahullah aamiin ya rabbal alamin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails