Monday 8 July 2024

Daytrip to Johor

ari sabtu 2 ari lps ie 6/7, weolls pergi Johor..to be specific, pergi visit adik mr hubby kat daerah muar (kena exit tol bkt gambir)

last mr hubby jumpa his adik (nickname joe) was in dec last year ie masa wedding their nieces. dan kebetulan wife kpd my bil (ie my biras) tu baru lps keguguran (miscarriage) so more reasons lah utk ke sana. sambil jln2 jugak ..daytrip jer pun bkn overnite.

pagi2 sblm bertolak ke muar tu, mr hubby singgah tapau nasi berlauk kat restoran kelate...nama restoran tu 'tudokko' sbb joe yg kirim nasi berlauk - teringin ler tu ahhah sbb joe lama jugak tinggal kat area gombak sblm menetap di johor (lps kawin)

kami sampai kat rumah joe dlm pukul 12 pm...my biras dan siap masak2 semua (utk lunch) wpun berpantang, gigih dia masak2 sbb nak jamu kami semua (her specialty masak sambal udg yg sgt sedap!)..ni gmbr sblm kami bertolak balik ni...dlm 3.30 pm kami bertolak balik ke gombak semula...ariff yg snap gmbr ni so he's not in pic dan ada lg sorang anak joe pun tak de dlm gmbr

mr hubby and his adik..gap umur 6 tahun ni..

kami balik lalu high way PLUS, then lps exit sg besi, weolls lalu SPE...so MZ sempat la snap2 gmbr ni..

two iconic building in this pic...

kami selamat sampai semula kat gombak dlm pukul 6 pm. alhamdulillah...seronok jer daytrip sbb boleh spent masa sama2 kan...

salam hari isnin uolls...merangkap hari cuti utk those in klang vallery dan sewaktu dgnnya

5 comments:

adnil linda said...

Jalan tak jem ka MZ? Linda semalam nak keluar tol PD slow jugak lah...

Ezna Khalili said...

Suzz, I nampak macam hubby you yang adik....Joe yang abang. Moga ada rezeki lagi dapat baby ya untuk Joe dan biras you.

Seronok juga dapat day trip tu.

mummy_ayu said...

MA pun nak ke Johor..next week.. but bukan daytrip la..ada wedding cousin.. than another weekend tu sent off Ian plak..sure hujan tu.

Carneyz said...

Kiteorg pulak baru balik dari Desaru semalam. Ya Allah, jemnya menghala ke JB dan balik ke KL pun jem jugak. Bertolak pukul 3petang sampai pukul 11.15 malam! 8 jam lebih, dah macam nak ke Utara pulak 🙂‍↔️

fanny_dcatqueen said...

Ohhh bisa juga day trip ke Johor dari KL ya kak. Saya kira perlu stay Krn lumayan jauh kan 😄😅. Johor saya belum pernah datang. Tuh laaaah, teringiiin sangat. Semoga bisa dalam waktu dekat

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails