Sunday 7 July 2024

Snow globe

sambungan entry semalam..

selain FM, MZ pun sgt lah suka beli snow globe sbg souvenir travel...dan benda ni sgt cute (dan unik jugaklah) utk dijadikan koleksi... tak byk mana pun my snow globe collection ni...so memang super duper sayang la beberapa ketul jer ni hahaha

MZ letak dlm display cabinet (rak kaca beli kat ikea)..so far ada 7 jer in total,  4 obersi, 3 lagi local...
3 yg local tu, langkawi, skyworld genting dan cable car genting...yg cable car genting tu dh lama (masa zharfan bam2 lagi)..yg langkawi tu last year trip, yg skyworld tu rasanya last 2 yrs punya...tp these 3, semua pun letak gambar, berbeza designnya dgn yg dibeli kat obersi tu

these 3 memang kesayangan laaa sbb tak mudah jugak if nak repeat all these destinations...sydney (so far dh 2x ke sana), japan (pun dh 2x ke sana) dan seoul korea (1x)..MZ tak de snow globe Paris (masa tu tak terpikir plak nak beli/cari snow globe...) dan tak de jugak snow globe vietnam (wpun dh pernah ke sana sekali--trip dgn my mom), singapore pun MZ tak de snow globe wpun dh byk kali ke sana (negara jiran kannn)..thailand MZ baru sekali jer ke sana ie time attend conference kat patani(so tak jumpa jugak snow globe utk dibeli time tu)

ni my 1st snow globe collection which is london (rasanya beli tahun 2011) ie dh 13 tahun laaa...dan dh lekang pun bangunan dlm snow globe tu dari tapaknya..ie gam tu dh abih la...sbb ada liquid kan dlm tu, lg lah tak tahan gam tu...moga2 ada rezeki kami semua nak repeat london soon insya Allah :) kena beli snow globe baru laaa hahahahah

salam hari yg uolls! cantik date hari ni ie 7.7.24...nombor berganda kan 0707 tu..
moga yg indah2 ajer utk kita semua!!

5 comments:

Carneyz said...

My kids suka snow globe tapi saya tak berapa gemar kumpul sbb rumah kecik je kan, takde space nak letak koleksi snow globe.

ezy.fia said...

teringat kdrama mygirl tgk snowglobe ni.. hihi

mummy_ayu said...

cantik tu..MA ada 2 jer

mama tisya said...

byk koleksi snow globe tu...cantik2

Lydia Miza said...

selain snowglobe suami LM suka beli yg pinggan tu.apa ntah nama dia ek? bila kira ehh boleh susun buat perhiasan kat sudut

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails