Monday, 5 April 2021

Sepagi di zoo negara

ari sabtu lps, MZ, hubby and razeen pergi zoo negara
alkisahnya dpt voucher klook (hadiah contest thn lps lagi from kinder bueno, expired 31/3/21, so MZ pun redeemlah tiket zoo) if tak redeem voucher klook tu,burnt plak value RM100 (syg lah jugak kan)
anyway tix zoo for 2 adults and 1 kid ni harga RM92 (burnt RM8 balance unused amount)

razeen excited sbb ni 1st time MZ bawak razeen dtg zoo negara...thn lps weolls sempat pegi zoo melaka masa PKPP 

tak amik byk gmbr pun sbb cuaca panas dan letih menapak dlm zoo




weolls naik train ni ..tiket RM5 per pax, so total RM15, station train kat tgh2 zoo, weolls dh letik menapak dari gate 2 hingga sampai bahagian tgh zoo tu...so naik train ni utk pergi semula ke exit 2 (exit tepi, bkn main entrance)


org sgt lah ramai sbb weekend dan cuti sekolah, weolls parking kat parking area utk gate B (gate 2), kena byr RM10
overall ok lah, sejal lebih kami kat dlm zoo tu..sbb bila dh tghari, cuaca panas, then weolls rushing nak pegi fetch ariff from tuition. zharfan tak ikut sbb tunggu org renovate rumah kami, tak siap2 lg reno worksnya

have a nice day everyone!

2 comments:

Ezna said...

U tau...i suka je tengok haiwan2 ni. Masa pegi Taiping pun i nak singgah zoo jugak. Sama la masa kat Melaka pun nak singgah zoo. Hehehe....

Mama Zharfan said...

@Ezz : cute nya u hehheheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails