Wednesday 29 November 2023

Cafe tema pinky - EL&N London | Wishlist accomplished!

ari jumaat minggu lps, MZ amik cuti (plan asal nak balik kg tp tak jadi, so MZ pun kuar dating dgn my zharfan)

dh few months MZ tanda/letak tempat ni dlm my wishlist to visit...akhirnya tercapai jugak!!!

MZ tepek pics lah yer sambil selit2 citer

restoran/cafe ni baru jer dibukak outletnya kat Msia july 2023(of course memang HQ kat london lah)
MZ merasmikan long skirt tu dan juga handbag (both baru beli dan 1st time pakai utk OOTD ni)..skirt tu from leeyanarahman, sepasang dgn baju tapi bjnya fit sikit so MZ mix n match dgn baju lain (kebaya sulam beli via shopee)

location-wise--EL&N ni terletak kat dlm pavillion KL..distancenya tak jauh pun dari gombak tp tu laaa kena masuk KL kan...so gigih MZ drive masuk KL, masa sampai kat sini around 11.30 am so masih ada parking yg available (tak stress cari parking) dan tak jem sgt sbb friday kan weekday dan belum lunch hour lagi masa MZ drive ke sana

memang deko semua tema pinky2...asal-usul camner MZ tahu psl cafe ni... MZ nampak my colleague yg dtg mkn2 kat sini and she shared kat her ig...apa lagi, hati MZ pun meronta2 la nak dtg sini!

cafe ni memang sgt2 instagrammable lah...MZ kan pinky lover!

the moment we spent together is the moment we treasure!!
dating dgn my zharfan! 
merangkap tukang snap2 pic mamanya jugak...
anyway, gmbr berdua ni kami mintak tlg staff cafe yg snap kan, memang rezeki dpt duduk kat spot yg besh (background bunga pinky!!)

food semua cute dan sedap (price memang standard cafe lah ;) ), pinggan semua pinky2 dan ada sweet quotes kat pinggan2 tu, straw tu pun pink (paper straw)

my wishlist accomplished alhamdulillah!! 
EL&N bermaksud Eat, Live and Nourish..
kami order carrot cake, air warna pink,  chicken shawarma, dan evian still water (botol kaca)
MZ pakai jam pink (brand swatch)

ni chicken shawarma, MZ share dgn zharfan, even carrot cake pun kami share, semua food ni big portion dan fit nicely into our small tummies

air tu memang cute sgt2!! ada roses petals kat atas whipped cream tu..taste-wise rasa mcm air bandung dan ABC (air batu campur); carrot cake tu pun sgt sedap!! kena lah dgn tekak weolls



menu kena scan QR code yg ada ditampal di meja...ni yg MZ screenshot ie nama air tu ialah rose spritz

tu total bills...memang tax tu mahal lah sbb table served (total tax alone RM13.44)
anyway, staff semua sgt frenly!excellent service! boleh jer repeat ni especially utk special occassion

kami tak abih mkn fries tu so mintak staff tlg bungkus (take out)...cute jer paper wrap pink ni!

Alhamdulillah for all the blessings!
salam hari rabu everyone! my zharfan balik kampung temankan his nenek since ari ahad lagi, esok baru balik semula ke KL

8 comments:

LD said...

Wuu lawanya ootd MZ 🌸 Cantiknya tema pink. Kakak saya mesti suka sebab dia die hard fan pink pink ni. Nt nak share kat dia.

mummy_ayu said...

morning sis MZ..wahhhh cantiknya cafe ni..serba pink.. nice!!
yes..paper bag nya pun cute!!!

mama tisya said...

cafe ni pn dlm list...patut july aritu nk pi tp terpaksa tunda sbb ada geng yg tk available....mmg cantik pinky2 tgk kwn2 update

Mulan said...

Wahhhh sweet nya MZ in pink & jugak yang mostly pink kat situ. Nampak sedap food.

Ezna Khalili said...

I suka la pulak cafe ni you. Cantik sangat!

fanny_dcatqueen said...

Saya bukan penggemar pink, tapi lihat menu nya, dan tempat yg cantik, jadi teringin juga kesana 😄😄.

Kak MZ cantiiiiik pakai ootd pink macam tu 👍.serasi semua..

Bahkan jam pun pink yaa , memang fans pink sejati 😄👍

Nur Khairul Azizi said...

Cantik pakaian warna pink pilihan MZ. Semoga sihat-sihat sokmo 😊😊😊😊😊

Lydia Miza said...

sedapnya kek carrot tu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails