Thursday 16 May 2024

Craving ciku

MZ suka mkn buah..biasanya MZ suka limau (yg boleh kupas), suka jugak anggur, strawberry, rock melon, jambu madu, papaya, mangga etc etc

tp dlm byk2 buah ni...MZ kerap plak mengidam nak mkn ciku...dan buah ni payah sikit nak dpt yg betul2 masak manis!

antara port tmpt MZ beli ciku ni ialah MBG dlm melawati mall (near mynews)...tp tak selalu ada jugak..kdg2 jer ada..


last week MZ dpt lah beli..puas ati, tu pun beli 4 pcs, dua jer yg betul2 masak, dua pcs lg mcm ada rasa kelat2 sikit (tak betul2 masak)...MZ memang beli yg versi cut fruit ni ie ready to eat--terus masuk mulut jer lps setel byr tu

actually ada jugak kdg2 beli yg belum kupas (biasanya beli kat aeon or village grocer tp byk kali dpt yg muda ie even peram pun tak masak2, last2 lembik buruk buang gitu ajer, so serik dh, better beli versi yg dh kupas tu)

have a nice day everyone!

6 comments:

Ezna Khalili said...

I tak suka buah ciku tapi I setuju buah ni susah nak jumpa compared denan buah2 yang lain. Dah tak ramai yg tanam agaknya. Kat kg hubby I ada tanam buah ciku ni.

Suria Amanda said...

SA suka gak ciku..tapi susah dapat..kat MBG tu jarang ada

Puan Hazel said...

Kita geng, suka makan buah juga...
Ciku mmg sedap, nak² yg baru keluar dari chiller/peti ais

mummy_ayu said...

MA pun suka ciku..sama ngan Ayah.. bulan puasa hari tu dpt beli sekali.. tapi masa beli tu belum masak lagi, so kena peram la dlm tong beras kan..

adnil linda said...

sedap buah ciku...dulu kat ofis lama berebut rebut dengan kerengga nak petik buah...hahaha...

Kakmim said...

sy pun suka buah ciku... makan chill sedap... tp kena betul² masak br manihhh... skrg buah ciku ni dah jadi buah kayangan... harga mahal dah... huhuuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails