Friday 31 May 2024

Sri Manja Hotel | selesa wangi puas hati

sambungan kisah entry semalam ie lps kena cancel booking (ala2 kena scam jugaklah wpun belum bayar), kami pun beria lah meng-google apa2 accommodation yg masih available..masa tu around 6 pm dh ie lps setel late lunch dan solat jamak (kat surau shell petrol station)

gigih lah MZ, mr hubby, zharfan dan ariff menggunakan skills google masing2...MZ cuma fokus booking,com dan agoda..memang tak de lah, hampir zero availability...kuciwa!!!
mr hubby byk jumpa yg via normal google search, lps dpt contact number from google, kena call plak tanya ada bilik ker tak..mr hubby call laaa mostly budget hotels (memang desperate gaklah sbb dh pukul 6 pm--mr hubby mcm letih nak drive balik KL)

last2 mr hubby yg berjaya jumpa our accommodation..yayyy alhamdulillah...bila call, staff tu ckp masih ada bilik kosong, so bergegaslah kami ke sana (dlm 10 km from our location masa tu ie tak jauh la)

so MZ tepek piclah yer

kami impressed dgn hotel ni sbb one whole big building!!! tak nampak mcm budget hotel pun..actually if kat google, rating 3 star gaklah hotel ni..location wise, sgt dekat dgn UIA kampus kuantan

lobbynya spacious dan cantik!

ni view dari main entrance..ada byk parking dan dpn hotel ni sgt byk kedai2 dan ada food court jugak!

that's our room!! MZ amik family room..ada satu katil double dan satu katil single, so masa check in, MZ dh byr siap2 mintak extra bed..then lps masuk bilik, memang dh provide siap2 satu tilam single!! so total ada one double bed, one single bed,  plus one tilam single dan one extra bed (single) . meriah la katil2 utk kami 5 beranak hahahah. lantai kayu so i likeeee, dan ada sofa/kerusi merah tu 2 bijik, ada mini bar jugak

ada coffee making facilities dan complimentary drinking water

ada toiletries set

bathroom nya sgt ok. shower kat atas kepala tu sgt besh ie air besar/laju (feeling2 sama mcm mandi kat rumah sendiri hahahah)

ada plastic utk laundry bag jugak

bilik ni dh includes breakfast for 3 pax dan dpt 1 bf sbb amik extra bed...then utk razeen kena tambah RM15 (byr cash)...menu bf ok jer, standard 3 star (ada nasi lemak, mee goreng, roti bakar etc)

ni mknn MZ

pun mknn MZ jugak ni

hotel ni ada swimming pool! so razeen bolehlah mandi kolam

pool utk dewasa tu tak dlm mana so razeen pun boleh masuk...in pic, razeen dan ariff dlm air, zharfan duduk tepi pool


gambar dlm lif! bilik kami kat tingkat 2 - gmbr ni masa nak check out dah ni

ni masa dh setel check out ie pagi ahad 26/5/24

rate utk family room ialah RM288, then MZ tambah RM50 (cash utk extra bed)

ni room tour...MZ syukur sgt2 sbb terjumpa hotel ni..ratenya sgt ok, biliknya wangi dan comfy (hotel management letak ambi pur kat atas rak wardrobe)

cuma part kolam tu...tak de kerusi tau area kolam, so kena duduk atas lantai if nak tunggu anak2 mandi..dan my boys ckp, kolam tu ada habuk/dirts kat dasar kolam ie not properly maintained/clean up...tu jerlah yg needs improvement...(MZ ada bg feedbacks kat Sri Manja hotel management via their website ie isi kat feedback contact us form tu..tak sure the message will be read or not anyway) selain dari tu, memang hotel ni sgt ok laaa..cantik dan berbaloi2 dgn rate!!

tulah kisah overnite stay our family...1st time lah kami gamble google2 dan terus walk in (MZ jenis org yg buat proper planning utk apa2 trip/travel/staycation)

8 comments:

Kakmim said...

not bad jugak hotel ni walaupun 3 star je... siap ada swimming dan luas pulak tu... parking pun byk

Suria Amanda said...

Alhamdulillah dapat jugak bilik at last...kalau tak..satu masalah..confirm mood dah kelaut kan...apapun terus dapat hotel yang lagi bagus...

adnil linda said...

ok lah rate dia tu...Alhamdulillah, ada jugak bilik yang available..tak larat jugak nak drive..risau jalan jem je..

mama tisya said...

nasibaik dpt hotel yg ok walaupun 3 star...kita pn jenis suka planning awal..tk suka jenis gamble...pernh time CNY husband la xbooking awal...die ckp baru adventure sbr je la..time tu kami travel kuantan, ganu, klate...jenuh juga la cr hotel last minit time CNY

Ezna Khalili said...

Alhamdulilah.....walaupun nama hotelnya macam tak berapa catchy sangat tapi biliknya semua ok dan wangi. Kalau I memang puas hati la. Nasib baik terjumpa ya.....

Carneyz said...

Alhamdulillah dapat hotel yg lebih baik dari yg kena cancel tu.

fanny_dcatqueen said...

Syukurlah akhirnya ketemu hotel lebih baik ya kak 👍👍. Memang bagus kalo lihat dari foto2. Hrg pun sebanding dengan yg di dapat.

Ammi said...

Last minute and dapat bilik yg best, mmg sgt best

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails