Monday 24 June 2024

Terjumpa port makan besh @Janda Baik

sambungan ENTRY YG INI

actually asalnya kami ronda2 sambil nak singgah mkn2 lepak santai (snacking ajer) kat our usual port ie Figgy Cafe, tp tmpt tu tutup la plak time kami pergi tu..(may be bukak lambat or tak sure lah bukak ker tak anyway)

so kami ronda2 then ternampak tmpt mkn ni kat simpang... (tak sure plak exact location tp memang within Janda Baik--tpmt ni tak luas mana pun if ronda2 guna keta)

nama tmpt mkn ni WARUNG JANDA BAIK

konsep deko2 tema klasik/antik..so penuh brg2 antik dlm warung ni

antara menu utama ialah lempeng kelapa dan lempeng pisang, order kat situ jer terus then dpt nombor, so bila lempeng dh siap, dia panggil nombor tu utk dtg pick up kat tmpt lempeng tu..kira nya lps order baru dia buat lah, so memang mknn tu served hot, mkn panas2!

that's our food! kami order jugak roti bakar dan ubi kayu rebus cicah kelapa...semua mknn sedap!! dan unik kan menu ubi kayu rebus tu...lempeng tu memang sgt sedap kena dgn tekak mr hubby.

ni wefie sambil tunggu mknn siap

mr hubby suruh snap his pic ...ni pemandangan dpn warung tu...cuaca sgt nyaman sbb time ni drizzling

selfie




harga pun sgt ok! taste-wise, mknn kena dgn tekak weolls. ada jugak nasi lemak ayam goreng tp kami dh bf pun sblm ronda2 janda baik so singgah sini utk snacking ajer sbb enjoy the view and wheather.

nanti kalau teringin nak mkn lempeng/ubi kayu, memang kami akan repeat la dtg sini!! 

6 comments:

Mulan said...

Wahhh menarik sangat ni, thanks for sharing MZ.

Lydia Miza said...

wah siap ada ubi kayu rebus.sedap ni MZ

adnil linda said...

sedap nampak lempeng tu..,
memang feberet, tapi tu lah..tak reti sangat nak buat nya...kikiki

shaizhar said...

Nanti nak masukkan lah Janda Baik sebagai salah satu lokasi pilihan di masa akan datang. Kalai terakhir datang masa tahun 2020.

Ezna Khalili said...

Macam best je makan kat sini Suzz.....

mama tisya said...

klasik deconya..lama tk mkn ubi rebus

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails