Friday, 1 October 2010

ceriti-ceriti nuffnang : catatan peribadi blog kecik me-- my 1st ever cash out, 1st time dpt UV tinggi+5 star rating

me suka baca entry nuff kat blog yg me singgah...

so me suka gak nak buat entry nuff--actually sbg catatan peribadi blog kecik me ni...memang tak leh nak banding dgn blog2 otailah...lgpun me baru aktif dgn nuff sejak 3 bln lps ajer (july, aug, sept)..so me happy je dgn apa yg me dpt so far...

1st, monday 27 sept, me dh cash out my nuff--my 1st ever cash out from nuff!! actually nak tunggu cukup rm100, tp sbb BE belum jd ME masa monday tu..me cash out gaklah..few RM nak cecah RM100.. So my nuff pun jd zero lah .... mcm kaat bwh ni....



and then ari ni, one of my BE ie celcom X-Pax dh jd ME..so dh ada balik duit nuff me :)  dh tak zero dh...
so tinggal dua ajer BE tgh ongoing (nike + Air asia--air asia belum kumpul apa2 income pun tu...)...moga2 murah rezeki anak2 me..sbb duit nuff memang me simpan dlm akaun bank anak2 me..me ingat, kalau end of october total income boleh cash out lg, me akan cash out ajer..giller cash out ke aper ngeh ngeh ngeh

and last sekali, me happy sbb buat pertama kalinya, my UV cecah 500 lebih per day...sbb sebelum ni, UV setiap hari dlm 300-400 ajer...tp minggu ni ada satu hari UV cecah 500 ie masa hari me buat entry psl tudung pin kat belakang tu

and 1st time gak me dpt rating 5 star utk ads tu...sbb all this while, me cuma dpt 3 or 4 star ajer

so lesson of the day : kalau buat entry yg agak hangat memang boleh tarik traffic ke blog kita...:) :) me ingat lagi kat blog joegrimjow..masa dia buat entry psl crocs --hukum pakai crocs tu...blog dia dpt UV 7 k per day...average blog dia UV dlm 2-3 k ajer kalau tak silap...memang isu hangat akan divert traffcic ke blog..terbukti berkesan!

me nuffnanger 'kecik' tp gigih nak kumpul nuff$$--and sesi menunggu cek nuff--me bajet tgh bln 11 baru dpt cek tu,

15 comments:

BUNGA said...

wow.. congrats mama zharfan.. saya nak tggu balik mesia baru nak cash out.. hehehe..lama tuuuuuu..biar riban2 dalam tu.. (berangan)..heheh

Pinky Pixie said...

thanx 4 sharing!
yatie suke bace psal nuff. nak blaja sket2 mcm mane kumpul BE. yatie ade sketol je. sob2.

ardinihumaira said...

InsyaAllah tak lama dah tu nak cecah ribu2 ;) tahniah tau sis

shahrilhakime said...

Seghonoknye bace oghang dapat income daghi nuffnang...... awok kene berdikit2 lagi nii

tiefazatie said...

pergh..mantap la sis!hebat2..ifa xde la uv cam sis nie..hihi..tahniah!BE sis pun hebat!hihi..=)

FatinJelita said...

bestnya dpt BE byk.. siap leh cash out lg.. aten ni satu apa pun x dpt.. x reti sgt nuff nie..

mama tisya said...

tahniah..rmi tu yg dtg..kita jrg tgk lak...tkpe nanti nk try tgk la..hehehe...kira okla br 3bln dh bole cash out..kita yg 1st dlu rsnye dlm 8 bln kot...mmg kalo topik hangat sure bole tarik traffik tgi nanti :)

mama wanie said...

wahh banyak nyer..bestnyer,....
awak br 3 bln dah boleh cash out..saya tunggu 3 tahun baru nak boleh cash out..huhu....

Sheherazade said...

congrat .... :)

5 star :)

cikpia said...

apa maksud star rating kat kiri tu??? me tak paham2 sampai skang nie.............

cikpuanhady said...

wahh..mantap dah dapat 5 star tuh..hihihi..UV pon dah makin meningkat..tahniah!!

Jue Nazrin said...

congrate sis..keep it up..up2 away..hehe

Wawa said...

howyeah, tahniah sis!
sronok tgk my blogger friends lain dpt rejeki murah cenggini, caiyok! hope pasnih makin tinggi ur UV n pendapatan~ :D

best regards,
wawa~*

Unknown said...

tahniah.. kakyong sejak raya ni, uv belum lagi cecah 200... huhuu.. x sempat sgt nak bw.. byk agenda lain di luor xtvt blogging....

♥ ♥ said...

mantap sis..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails