Friday, 10 July 2020

Habib again

ari ahad lps (5th july), gigih singgah habib jewel aeon alpha angle...ramainya org beli emas (kat kebanyakan kedai emas pun lately nampak ramai org berpusu2 membeli emas)


ni ha voucher habib yg MZ menang dari contest planta (received on 3rd july)..

sbb aim nak beli bangle..so nilah bangle yg paling ringan dlm koleksi kat kedai habib tu...4.8 gm..so MZ kena top up byr RM631 to get this bling2 lps minus value voucher..harga emas kat habib on that day is RM260/gm (after RM10 discount)..workmanship RM70


Thursday, 9 July 2020

Dari mata turun ke hati | CR

rasa mcm dh lama tak beli kasut/sandal baru..last beli awal tahun ari tu...ie masa mr hubby belanja beli skechers (sbb ingat nak fly to korea and tokyo tahun ni)..alih2 covid19 plak menyerang

anway, ari tu nampak carlo rino buat sale online --memanjang jer sale hahaha
so klik2 sajer2 cuci mata..terberkenan plak dgn yg ni..

suka kaler pink..and design mcm tali2 sikit..and tak mau yg high heels sbb lenguh..ni 1inch jer..sandal style

dh selamat terima dan selamat pakai time attend exco meeting kat AIKOL last week
kotak kasut CR ni memang cute sbb kaler pink!!!!
oh yeah..MZ is a pink lover..alwaysss

Wednesday, 8 July 2020

Regular blood screening

ari jumaat lps ie 3rd july, MZ pegi buat blood screening..utk recheck cholesterol level..bln jan 2020 dh buat...rate agak tinggi ie borderline, so doktor suruh recheck after 6 months..

alhamdulillah, ada penurunan wpun sgt sedikit..so nak kena lebih gigih jaga pemakanan laaa...bln dec recheck again


Tuesday, 7 July 2020

1st time | zoo melaka dan mango flloat royale

ni sambungan entry day trip to malacca

lps setel mkn durian, ariff suggested nak pegi mkn mango float royale yg mana dia tgk khairulaming review/promo kat ig..ariff memang fruit lover especially mango..so mr hubby google, so kami pun folo waze lah...kat bt berendam waze tunjuk

anyway keta byk sbb weekend..jem gitew...so aktiviti MZ selaku co-pilot...snap2 hand-fie :p

finally..setelah menempuh jem...kami sampai kat sini...mango float royale melaka kat sungai putat in bt berendam

memang pure rasa mangonya...maniss (MZ tak suka hahahah) tp ariff dan mr hubby sukaaaa

MZ order mee kari...ayam penyet tu order utk razeen sbb dia nak nasi dgn sup..alih2 dia kata tak sedap..so mr hubby yg kena mkn..mee kari tu sedappp memang kena dgn taste MZ

lps setel mkn2 kat sg putat..weolls try sekali lg nak masuk zoo...

wpun masih q utk parking tp dh tak seteruk waktu pg


beli tiket..dewasa RM 10 each, kanak2 RM5 each

ni snap2 sebaik ajer masuk dlm zoo

mr hubby posing dgn parrot putih, staff zoo yg letak hahahah utk bergmbr

ni q utk naik tram..lama betul menunggu..berpeluh2 MZ :p cuaca panas terikkk

tiket tram kena beli asing..dewasa RM6 and kanak2 RM4 each...tak larat lah nak menapak tour dlm zoo yg agak luas tu

ni sblm tram bergerak...wefie dulu

ni mr hubby yg snap guna his iphone11..masa tram berhenti jap kat tmpt gajah (aktiviti feeding the elephant)

ni gmbr yg MZ beli sbg souvenir..RM50 ie dpt sekeping gmbr dan fridge magnet bergmbr jugak

lps setel zoo tour, weolls bertolak balik ke KL..sampai kat umah ngam2 waktu maghrib..cantik betul kaler langit tu..masa ni kat duke...langit kaler biru-pink layer

alhamdulillah...our day trip went smooth and fun day together

Monday, 6 July 2020

Sehari yang ceria di Melaka

ari sabtu 4 july, weolls pegi cuti2 daytrip ke melaka..tak stay overnite pun sbb tak book hotel awal2 lg pun save cost sbb nak gi tmpt lain mid july nanti insya Allah

weolls breakfast siap2 kat gombak (mkn kat restoran puteri ie nasi kak wook) then terus lah bertolak ke melaka..alhamdulillah PLUS clear jer...so dlm pukul 10 lebih dh exit Ayer Keroh..razeen request nak gi zoo...namun terlalu pnjg queue nak masuk parking..so weolls pegi tempat lain dulu


yehaaaa pitstop wajib bila dtg melaka ie pantai klebang sbb nak minum coconut shake...

memang kena dgn tekak MZ..minum sampai licin tu..siyes sedapppp secukup rasa gitu..tak manis extreme tp lemak2 berkrim..cuaca pulak panas terik..memang ngam laaa

alang2 sampai pantai klebang..weolls singgah muzim kapal selam...dh pernah dtg sini last few years (rasanya masa razeen lom lahir)..so this time..razeen nak masuk situ..MZ mls sbb panas..so mr hubby jer masuk dgn razeen dan zharfan..so mr hubby snap2 pic abg & adik ni





lps setel visit kapal selam..weolls singgah tepi jln..memang byk gerai jual durian..musim durian kan..kids mkn aiskrim dlm keta, tak mau turun
so MZ dan hubby jer turun..MZ boleh mkn durian setakat seulas dua..tak obses tp boleh jer mkn asalkan isinya pejal keras sedap dan kaler kuning

durian dating gitew..mr hubby obses bab2 durian...sekali mkn 2 bijik emmmm...high sugar laaa durian ni...

next entry...kami teruskan jln2 to next pit stop in Melaka..

Friday, 3 July 2020

Back to school | IIUM Educare

razeen dh start pegi tadika semula on 1st july ie MZ antar pegi iium educare.. 3bulan lebih lah bercuti sempena PKP...teringat plak sesi homeshooling..

ni utk tatapan kami pada masa hadapan..ni sesi belajar english reading dgn mama, then these videos MZ sent to his teacher via wasup..buku2 semua teacher yg bg soft copy then MZ print hard copy..
razeen fast learner utk english reading dan jawi reading. alhamdulillah




Thursday, 2 July 2020

Seronok pulak unboxing | Olivia Burton

antara hadiah best dan cute...tambah koleksi my jam tangan...sajer simpan video unboxing kat sini :)


hadiah ni dari contest safi (wipro unza)...value RM869 katanya...


gigih pegi collect hadiah kat office wipro unza kat USJ





Wednesday, 1 July 2020

Family photoshoot

not really proper photoshoot pun...just posing2 kat tmpt2 yg dirasakan menarik gitu...utk kenangan pada masa hadapan

sengaja naik janda baik sbb nak ronda2 sempena hari bapa yg lps..sambil cari mkn dan singgah posing2...nilah hasilnya..gmbr snap2 guna hp ajer pun (iphone 11 mr hubby punya)

actually nak posing berdua tp razeen tak bagi, ngamuk dia kalau mama posing dgn saper2 selain dari dia alahaiiiii

OOTD...very nice view...dari atas bukit kat janda balik (tumpang posing2 kat dpn cerangin resort)


my heroessss

a happy mommy with her beloved lil family..alhamdulillah--sengaja pakai bj tema biru..langit pun biruuuu

Tuesday, 30 June 2020

April May June

~for personal record only~

April

(1) 9/4 - menang weekly prize contest pocky, hadiahnya touch n go e-wallet RM20 each, dpt 3 nama so dpt lah RM60, terus setel guna buat bayar bila astro



(2) 13/4- menang contest airwick, dpt voucher tesco (2 nama)..dh selamat terima e-vouchernya on 28/5/2020



(3) 16/4 - menang conso prize contest indomi (fb), dpt e-voucher tesco RM50 (settled redeemed on 29/4/2020)



(4) 17/4- menang weekly prize contest dutch lady (nama MZ & hubby, and w3 dpt gak nama niece)..hadiah vouchers courts mammoth, semua dh selamat terima lps pkp (18 june)





May

(1) 1/5- menang weekly prize utk contest planta,...belum dpt lg vouchernya



(2) 5/5 - menang contest nutella - hadiah set corelle, dh selamat terima hadiahnya via kurier (sangkut 2 nama)



(3) 13/5- menang weekly prize contest nescafe @petronas, hadiah touch n go e-wallet RM50.



June

(1) 1/6- menang hamper hada labo products (mz & hubby) dh selamat terima on 8/6



(2) 9/6- shortlisted as one of 4 winners utk contest loreal-watsons..kena antar resit via poslaju (dh antar on 10/6)..dh selamat terima hadiah vouchernya on 30/6/20 via citylink




(3) 9/6- menang handbag from contest good virtues - dh selamat terima on 13/6



(4) 15/6- menang conso prize contest enchanteur - hadiah hamper value RM100..result published kat FB..lom dpt lagi hadiahnya


(5) 19/6-nama mr hubby shortlisted as one of winners utk contest glade @petronas..so nak kena antar resit via poslaju..then nama MZ pun sangkut gak for shortlisted, dh settled pos resit (they received on 30/6)



(6) then nama MZ shortlised gak utk contest glade yg open (MZ beli kat tesco)..kena pos resit, masalahnya resitnya dh faded..so tawakkal jer lah.. (dh selamat pos dan diterima oleh organizer on 30/6/20)



(7) suprise winning.... 24 june 2020 dpt call (and later wasup) to collect prize utk contest colgate-aeon big..last year lagi contest ni (ie dh sent resit on 27/11/2019, then senyappp jer...hahahha) tup tup dpt call suruh dtg collect..ingatkan dpt conso prize ie voucher RM50, rupa2nya dpt iRobot ie one of GP winners. alhamdulilah..rezeki



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails