Friday, 18 October 2019

Razeen dapat hadiah apa tu

Razeen was excited to open the parcel..sibuk tanya.."Mama beli hadiah sebab birthday Razeen ker?" hehehe..padahal his besday bln Ogos ari tu lg





actually, MZ menang contest scotts, dpt leappad..value RM1184 katanya..so rezeki razeen la dpt main leappad..educational gadjet ni

alhamdulillah

Thursday, 17 October 2019

Alang2 singgah mestilah posing2 | Putrajaya

sbb bknnya selalu pun dtg sini..so sempat lah posing2....ni masa MZ otw nak gi attend wedding kat BoraOmbak..eventnya pukul 7, MZ sampai sini waktu ptg..and lapar plak..so pegi mkn dulu kat foodcourt tepi tasik tu

my lik family

OOTD

MZ and beloved mom

Wednesday, 16 October 2019

Makan besar | seafood dinner @Wira Seafood Restaurant Sri Gombak

ari jumaat mlm sabtu (4th October) right after my mom sampai dari kg, my adik nizar and his weife(emi) belanja weolls mkn2 beramai2 kat Wira Seafood Sri Gombak

restoran ni baru renovate, so cantik interiornya..

MZ yg bertanggungjawab membuat reservation..sbb tempat ni dekat jer dgn umah MZ

some of the food..memang menepati citarasa lah!

my big family!!

ni sup ekor

ni sotong celup tepung (krispy) dan baby crab

udg rebus saize XL..sedap!

tak sempat snap pic all food pun sbb fokus mkn2 hahahha

Tuesday, 15 October 2019

Ronda2 IKEA bersama si dia

citer last two weekend (ari ahad 6th october)..since my mom was here in KL (dtg utk attend wedding)..event wedding tu waktu mlm..so sebelah siangnya ie pagi2..weolls pegi ronda2 IKEA!
my mom sakit lutut tak leh jln byk2 so weolls pinjam guna wheelchair kat IKEA..memang ada provided kat kaunter customer service

zharfan tukang tolak wheelchair


posing for future memories..bkn selalu dpt ronda2 IKEA with my mom ;) MZ pakai spec sbb lom pakai contact lense ...tghari baru pakai lense sbb nak extend pakai sampai waktu mlm for the purpose of attending wedding that nite...kalau MZ pakai lense waktu pg, petang dh kena buang/remove

lps settle byr brg2 ug dibeli, weolls singgah mkn karipap IKEA..sedappppp
every moment spent with her is the moment I treasure
alhamdulillah 'ala kulli haal

Monday, 14 October 2019

A lovely wedding

ari ahad yg lps (6th october), MZ telah berkesempatan menghadiri majlis resepsi perkahwinan Azizi & Dr Nadiah ie adik kepada my sil (emi)..it was a grand event, held at BoraOmbak putrajaya

MZ pun snap2 lah pic posing2 kat majlis yg indah ni

'pengantin lama' hahahha

MZ merasmikan pakai bj peplum design sulam2 (beli kat butik dlm wangsa walk mall)


MZ, my elder sis (kak su) and our beloved mom..my mom dtg all the way dari kelantan to attend this event--tix flight was sponsored by my sil ;)

pengantin yang diraikan..pelamin yg serba indah..konsep garden wedding

Thursday, 10 October 2019

Singgah Pusat Sains Negara

all this while bila lalu SPRINT highway, nampak lah bangunan pusat sains negara ni tapi lom sempat jejak kaki lagi kat sini, so ari ahad 29 sept, lps setel attend wedding, weolls singgah sini..sbb dewan tempat wedding tu around 2 km jer lokasinya dari pusat sains tu

zharfan dh pernah pegi sini masa ikut school tour..

all my boys sgt enjoy themselves here...pelbagai aktiviti yg boleh dilakukan..semuanya ada kaitan dgn ilmu sains




weoll spent few hours gaklah kat sini..even my razeen loves this place so much!!

Wednesday, 9 October 2019

Cendol viral

last 2 weeks, MZ dh sempat singgah dan merasa cendol viral ie Cendol Kg Hulu..ownernya my comper fren (nama Ayu)

mula2 1st outlet kat melaka..now dh bukak byk outlet..yg MZ singgah ni kat aeonbig wangsa maju

keistimewaan cendol ni..kira gaya cendol hipster sbb ada aiskrim..ais parutnya sgt halus mcm aiskrim gak rasanya..and bhn2 yg melimpah ruah ie jagung, kcg, cendol..ni harga RM10 per bowl.ada gak perisa durian tp MZ lom try yg tu

ni tapau satu lg bowl sbb mr hubby pesan suruh beli

memang sweet treat lah kiranya..perfect utk para penggemar dessert ;)

Tuesday, 8 October 2019

My boys favourite place

none other than Toys R Us!!
kira syurga utk kanak2 lah..

apatah lagi bila dpt beli apa yg berkenan kan..
so ari ahad 29 sept (last 2 weekends), weolls came here, ie Toys R Us KLCC...so all my 3 boys dpt pilih and beli pilihan toys masing2..

ni dh setel byr

alhamdulillah, rezeki my boys dpt hadiah gift card toys r us (contest watsons), so shopping2 kat Toys R Us ni tidak mengoyakkan poket MZ hehehhe


Monday, 7 October 2019

Work stuff

just wanna put some of work related stuff here..for my future viewing perhaps ;) after all, my blog is my diary/life journal

ni gmbr masa event memorial lecture, committee and exco members posing with the guest speaker ie Tan Sri Dato' Ariff who is also speaker of dewan rakyat

ni one of his presentation slides..psl fungsi2 parlimen di zaman moden

ni plak slides yg mana MZ attend talk psl land law..this slides reminds me of my 1st job with UOB..the things that I do daily--i was attached to loan documentation unit..proses loan utk customer bank yg nak beli rumah..


Friday, 4 October 2019

OOTD

selain warna pink..now MZ suka dark blue..so agak byk gak bj2 & tudung kaler tema dark blue ni..
ni salah satunya..ni posing kat dpn rumah my adik (nizar-emi)..pagi2 sblm pegi keje--singgah antar brg to him (tudung fareeda, blouse beli kat aeon, skirt lace brand poplook, kasut tak matching-kaler light pink..brand carlo rino beli kat aeon)


then MZ ada gaklah baju kaler ala2 kuning/cream/beige..
ni latest bj kaler kuning..beli kat poplook--ada sale..so harga kira mcm berbaloi2 lah jugak..dh lupa plak harganya tp belom RM50 kalau tak silap..skirt blink2 tu beli kat butik masa balik kelantan, tudung fareeda, handbag cath kidston
gigih posing2 kat KLCC tu..actually singgah jap KLCC sblm pegi attend wedding anak my colleague kat damansara-event ari ahad lps 29 sept 2019

salam jumaat al-mubarak

Thursday, 3 October 2019

Warded again | KPJ Ampang Putri Specialist Hospital

ari khamis yg lps..MZ bwk zharfan pegi jumpa pakar ENT (dr aminuddin) kat KPJ Ampang Putri, walk in jer, tak sempat nak buat appointment sbb zharfan sakit telinga dh agak teruk..syukur tak berapa lama sgt proses menunggunya (dpt turn pertama gitu)..
lps dh setel check semua, Dr Amin suggested suruh admitted ward utk detailed check-up dan treatment sbb dh teruk sgt condition telinga zharfan ni (dh berair-ada nanah dan zhardan dh almost lost his hearing -telinga kanan).

so masuklah wad..tp weolls balik dulu sbb proses admit ward tu lmbt, utk dpt GL insurance..dan wad pun penuh..
so lewat ptg baru dpt masuk wad

ni klinik Dr Amin yg sgt comfy dan nice deconya, wangi lagi

ni kat registration counter, tunggu nak masuk wad

ni kat transit lounge..tunggu cleaners kemas bed dulu

ni satu paper bag ubat..ni snap masa nak dicharge wad dah

ni some of the food masa zharfan dok dlm wad..

so zharfan stayed kat bed/wad 406 selama 2 mlm..tak de org teman pun mlm2...wad 4 bedded so tak sunyi sgt...MZ dtg visit masa siang hari jer


next week zharfan kena buat follow up check-up lg..nak kena decide sama ada nak operate or not..
Allahumma yassir aamiin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails