Thursday, 22 October 2020

Sedap

antara benda yg MZ suka makan...yeszaaa
mangga tapi bukan yg versi masak tu..MZ suka mkn mangga muda...ni mangga ni bentuk mcm pauh epal..ditanam kat luar pagar dpn umah MZ..pokok mangga ni sgt rajin berbuah..mcm almost sepanjang tahun dia berbuah...
biasanya abih dirosakkan oleh monyet..kwsn umah MZ byk monyet sbb dekat dgn bukit/hutan

this time mcm ada rezeki MZ utk merasa hasil tanaman (actually my adik ipar yg tanam, masa weolls mula2 pindah masuk umah ni...)MZ beli anak pokok mangga ni kat nursery dekat2 area umah MZ jugak

ni versi dh separa masak..sedap sgt!!

ni versi muda..memang masam tapi ok jer utk tekak MZ ;)

have a nice thursday everyone!!!

Wednesday, 21 October 2020

One of the things which makes me happy..

...is knowing that my students are doing great in their life, work, career, profession..

it really makes my day to receive message like this


my student ni, i ajar dia masa undergrad level (1st year), then last sem, i ajar plak kelas masters..
and he was one of the excellent students in my class. now keje kat AG chambers. so proud of him.
alhamdulillah

have a nice wednesday everyone!!

Tuesday, 20 October 2020

Mommy's toys

my obsession is on off, jap suka jap tak suka..last few years obessed sgt2, then dh bosan abih pergi let go (errr obsession with pandora gold./masdora)..
lately dtg balik obesesi tu (sbb join FB group)..so beria lah beli semula buat koleksi ....alahai mcm2 hal lah this mommy with 3 boys hahahah

ni my latest toys..suka sgt2 dgn this pink pandora jewellery box..

mula2 tu cuma pakai mixed jer charm/bead emas 916 dan pandora rose gold, ..bangle/bracelet tu pandora rose gold


bead ribbon enamel ni versi hard gold (ringan) tapi mahal sbb upahnya mahal dan sgt sensitif ie senang kemek...so kena pakai jap2 jer tak leh lasak2 or buat basahan

then beria usha2 bangle pandora yg gold 916..ni from FB kedai emas sri anggun...dh setel beli pun last week...suka beli kat situ sbb tak de caj upah/workmanship..masa beli tu harga emas RM255/gm..memang antara yg paling murah compared dgn kedai2 emas lain esp yg famous2

so now MZ dh ada sepasang bead ribbon enamel hard gold ni..memang utk collector's item bkn utk investment sbb harga mahal, ringan dan ber-enamel lg (kaler)


happiness is----handfie with you favourite bangle and charms!!!

have a nice day everyone
ari ni 2nd day MZ mencuba utk cut down carbo intake sbb ari tu gained weight few kilos..so kena diet slow nak buang these excess kilos

Monday, 19 October 2020

My pride & joy

Being blessed with 3 boys...I have always counted my blessings..
realitinya sgt mencabar utk mendidik anak pada zmn internet ni
lebih2 lg bila kena buat homeschooling time pkp/pkpb

zharfan & ariff dh boleh uruskan sendiri hal online learning
razeen memang MZ kena ajar dgn gigih..masa dh sgt suntuk to get him prepared and ready for standard one next year..berbaki 2 bln lebih jer lagi

last week was report card day..via VC jer sbb pkp kan.
teachers razeen are teacher syamel dan teacher ain

alhamdulillah he is doing well at kindy (IIUM Educare)...
so mamanya nak kena terus gigih buat homeschooling ni sbb tak tahu bila PKPB ni akan berakhir...









have a nice monday everyone!
stay safe
#covid19pleasegoaway

Thursday, 15 October 2020

Design seashell

Today is the 2nd day of PKPB for klang valley...pukul 11 am nanti MZ ada kelas (via google meet)..
pg2 dh masak nasi goreng, mls nak kuar beli breakfast..pagi semlm MZ kuar jap tapau nasi lemak for breakfast...kebetulan semlm ada my nephews 2 org so worth it lah utk tapau mknn..pagi ni diaorg dh bertolak balik ke rumah my sister

last month and last 2 months (dh ingat2 lupa), MZ ada beli one item from Cath Kidstone Malaysia..dh ada official distributor dan official website yg jual brg2 CK ori...dan ada promo dpt voucher RM45 for 1st prurchase..so gigih lah MZ meng-redeem


kecik jer beg ni tp cute pada mata MZ, rasa unik jer design seashell ni..kaler pun sweet--now MZ guna utk letak telekung travel

tu harga beg ni..lps tolak RM45 kira oklah kan..tu gigih tu..tp kena byr delivery charge jugak (postage)

have a nice thursday everyone!

Wednesday, 14 October 2020

PKPB starts today

demi kemaslahatan umum, kena redho ajerlah..
hari ini bermulanya PKPB di seluruh klang valley ie selangor, kl, putrajaya
MZ memang wfh, my boys pun ada kelas online etc





gambar selingan...ni cendol yg weolls mkn time kuar jln2...many weeks ago..masa pegi ronda2 mines dan naik mines cruise tu..now dh PKPB..memang dh tak boleh ronda2 jln2 :( :( syukur lah jugak weolls sempat daytrip to Taiping last weekend

stay safe everyone
jom sama2 berdoa agar covid-19 segera hilang dari bumi Msia..aamiin

Tuesday, 13 October 2020

Family photoshoot @Taman Tasik Taiping (TTT)

Actually MZ dh lama teringin nak posing2 kat TTT ni, tp selalunya mr hubby kata jauh nak dtg...then akhirnya tercapai jugak hasrat nak snap some family pose here...biasanya MZ selalu tgk my adik(Nizar and family) posing2 kat sini..diaorg dh byk kali dtt TTT ni

MZ memang bawak DSLR dan tripod..memang niat dan plan nak berPS gitew
ni semua gmbr from my Canon EOS DSLR

actually tema kaler itam/grey tp mr hubby tak de tshirt yg all black..so pakai jer mana yg ada


my 3 boys

papa & boys







my ootd - MZ pakai bj kurung revalina from Leeyanarahman..ni 2nd time pakai bj ni..1st time pakai masa pegi mr hubby's birthday dinner kat concorde hotel KL








ni gmbr candid masa nak setting timer& tripod



Monday, 12 October 2020

All the way driving from KL to.... | Taiping!!

ari sabtu lps, sbb mr hubby off day (mr hubby keje alternate saturday), so weolls kuar breakfast, mkn nasi lemak dan ayam goreng kampung kat simpang kat wangsa maju/wangsa melawati tu..

lps setel bf, nak ronda2 jln2....tak plan pun nak gi mana...last2 we decided to go to TAIPING!!!
Bila check waze, the distance is roughly 266km, and 3 hrs driving plus minus..

so here we go...
gigih tu driving on PLUS highway...kebetulan tak jem pun cuma ada certain places/areas yg byk keta, cthnya sblm exit Ipoh
MZ and mr hubby gilir2 drive sbb mr hubby senang mengantuk (he's a diabetic)


wefie dlm keta..MZ gigih berbawal

hand-fie..bead ribbon enamel tu antara my latest bead/charm...pakai bersama pandora rose gold

ni dh sampai kat Taiping town..unik jer mural potret pilot tu

antara bangunan yg menarik perhatian MZ...nice design and kaler


ni signage dlm Taman Tasik Taiping...

MZ excited sbb 1st time sampai kat Taman Tasik Taiping ni...kiranya ni destinasi utama kenapa MZ beria nak dtg Taiping ni

view yg sgt cantik...puas ati drive 3 jam pun


all these trees remind me of riverside, nottingham


ramai org photoshoot birthday, wedding etc..ada yg set up props..ni tmpt yg weolls singgah utk posing2...


ni short video



gmbr family photoshoot MZ post in next entry

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails