Tuesday, 12 December 2017

Movie time | Wonder

ari ahad lps, MZ, hubby & kids pegi tgk movie ni kat TGV wangsa walk..guna voucher (2 pcs) conso won from nips contest, so kena top up beli 2 lg tixs

citer ni sgtlah sedey touching inspiring...memang MZ nangis beria ler tgk citer ni..psl pengorbanan seorg ibu (Julia Roberts) yg dikurniakan anak yg cacat wajah, dan ketabahan anak tu (nama Auggie) utk menghadapi dunia luar bila dia start sek...
psl frenship jugak, and psl family bonding




ni synopsis yg me amik dari google

Based on the New York Times bestseller, WONDER tells the incredibly inspiring and heartwarming story of August Pullman, a boy with facial differences who enters fifth grade, attending a mainstream elementary school for the first time.

me bagi 4 dari 5 bintang
it reminds us to fight for our life, to be thankful for whatever that we are blessed..

Friday, 8 December 2017

3d2n @Legoland Resort Malaysia

ini adalah kali kedua kami stay kat sini..kali pertama last year, tp time tu cuma dpt 2d1n stay, kira mcm tak puas gitu..so this time dpt stay 2 mlm, puas ati!!

last time dh stay bilik pirate themed, so this time MZ amik bilik kingdom themed plak..our room number is 346

lps check-in kenalah posing2 click2 snap2 apa yg patut sblm bilik jd sepah2 :p

freestyle pose!

ni katil double decker dan ada pull-out bed..memang bilik kat legoland is designed for 2 adults and 3 kids..and kids dpt tv sendiri, tak kacau tv mama&papa

one happy mommy with her 3 boys

wajiblah posing2 dulu..actually ni 1st time merasmikan denim overall ni

  muka dh berminyak2 tuuuu mls nak touch up sblm posing...tgklah razeen tu..all the 3 boys tgh khusuk nak solve soalan kuiz/puzzle

 dh boleh bukak peti/treasure box so dptlah lego2 nya as present..memang sgt2 excitedlah my boys...lego2 yg dpt tu pun besh2 belaka


welcoming gift lps dh siap bukak kunci treasure chest

bedroom slippers...adult & kids

complimentary mineral water, housekeeping top up dpt lg 4 botol masa 2nd day ie lps bilik dikemas2

cute toiletries set..pun dpt 2 set ie masa 2nd day dpt lg set yg lain




tulah treasure chest nya...dlm tu ada lego hadiah lps setel jwb soalan kuiz/puzzle

ariff sibuk pilih channel tv..razeen sibuk lompat2

ada lg some more pics kat legoland hotel in next entry
alhamdulillah atas nikmatNya

Thursday, 7 December 2017

Fun time @Thomas Town

destinasi kedua utk day #2 cuti2 JDT ialah Thomas Town, yg mana ada jugak Hello Kitty Town tp weolls tak masuk lah Hello kitty tu.
MZ dh beli tix siap2 dari 11 street..jimat lah sikit compared kalau beli kat kaunter harga RM85 each pax..beli online..dpt harga RM272 for 4 pax..
ni kali kedua MZ zharfan & ariff dtg sini...tp kali pertama utk razeen..so dulu time weolls dtg, MZ tgh preggykan razeen

jom layan random pics..ni from dslr canon eos m10

ni firsy ride-on yg kami naik..


then kenalah posing...guna tripod ni

ada plak one boy dtg menyelit time weolls tgh posing guna timer..bj budah tu plak sama mcm bj razeen (overall/pinafore denim)

ni papa plak tak ready

finally...our family pose!!!suka pic ni sbb sgt2 kalerful gitu

then my boys layan naik slide berkali2 sampai penat


ni pics from wasup




pic time naik mcm2 ride-on tak der la plak..sbb me naik rides dgn zharfan dan ariff jer..papa jaga razeen sbb razeen takut tak mau naik rides..dlm thomas town ni ada lebih kurang 7-8 jenis rides gitu..sesuai utk budak2 kecik ..yg penting indoor dan air-cond so tak panas



ni pic time lps lunch ...pic kat luar Kenny Rogers ni




lps dh setel mkn dan spent time kat Thomas Town, weolls bertolak ke legoland hotel to check in for 3d2n stay...

Wednesday, 6 December 2017

Kali pertama @JPO

destinasi pertama utk day #2 cuti2 JDT
weolls singgah kat JPO ie Johor Premium Outlet..memang sgt besar lah tempat ni...ada 2 level tu...sgt byk kedai2 branded items..as usual, MZ survey2 harga kat kedai2 my fav brands like Hush Puppies, Carlo Rino etc..tp tak de new collection pun yg on sale..byk design yg out-of-season
zharfan plak masuk kedai2 sukan like nike, adidas, puma etc

random pics
ni pics low resolution from wasup mr hubby

cuaca panas terik time ni


ni plak pic from DSLR canon eos m10

papa & boys

 zharfan yg snap pic ni

sama tak our OOTD?



oleh kerana cuaca sgt panas..so weolls singgah mkn aiskrim kat baskin robbins


saper yg terlebey manja tuuuu

so overall kami window-shopping ajer LOL
then kami bertolak to next destination.....next entry

Tuesday, 5 December 2017

Cuti2 JDT | Day 1 - Bukit Kepong?

jln2 sempena cuti sek..mr hubby amik cuti ari khamis so weolls bertolak pegi johor pagi khamis lg lps setel breakfast (mkn nasi lemak lauk ayam kampung kat stall kat wangsa maju)

1st destination adalah umah adik mr hubby ie my adik ipar (joe)..umahnya kat area pagoh...further up lps uia pagoh branch..
time kami sampai tu..dh waktu lunch..and my biras (nama azie) dh siap masak mcm2 lauk termasuk udg besar2 yg sgt sedap..apa lagi...weolls mkn dgn jayanya..

my biras tu baru dpt new baby (umur 3 bulan)...yg sulung nama Iman, umur 4 thn..so seronoklah my boys dpt jumpa their cousins

lps mkn...mr hubby and his adik, together with my 3 boys and Iman kuar gi ronda2..they all pergi muzium bukit kepong..dekat2 jer dgn area umah sewa azie-joe ni...
and they all jugak pegi jeram/air terjun gunung ledang..me tak ikut sbb mcm mls hahah so lepak2 jer kat umah dgn azie and her baby

ni random pics from wasup mr hubby

aktiviti rendam kaki/main air kat gunung ledang...zharfan kata dia tak leh lah nak mandi sungai sbb tak bwk towel hahahha

galeri darurat bukit kepong...automatik teringat citer bukit kepong yg me selalu tgk kat tv

zharfan ariff and Iman

my boys with their uncle (Pok Joe) and Iman


razeen aksi posing minum susu


diaorg balik umah dh ptg...
so lepak2 sembang2 then mkn mlm (pun azie yg masak)..
memang hancus diet me time holiday...sbb mkn adalah agenda utama hahahha
~end of day 1~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails