Thursday, 22 April 2021

10th ramadhan | final instalment

alhamdulillah, it's 10 ramadhan today...kita masih dipanjangkan usia utk menghirup udara segar di muka bumi Ilahi..

hari ni juga salary day utk gomen staff (termasuk MZ)..
dan yg paling membahagiakan..hari ni, MZ dh setel byr final instalment for my honda city..so dh lebih 9 thn usia my city ni..sbb hari tu amik moratorium 6 bln..patutnya abih byr bln 10, now enjak jd bln april 2021.. bulanan byr RM925, tp utk final instalment, byrannya RM833.20

MZ masih wfh tp kena pegi office bila ada admin work dan meeting etc...jap lg kena gi office gak utk sign documents (research claim form), esok pun kena gi office sbb ada exam review

ni antara latest brgan dlm umah MZ...mr hubby punya wishlist..beli kat dlm kedai2 kecik kat giant mall bt caves..harga RM650...

salam ramadhan almubarak

Wednesday, 21 April 2021

A box with little sweet surprise

tghari semlm...
ding dong...bunyi loceng pagar kat umah MZ...
so MZ kalut cari tudung, sarung jer, then terus turun bawah, bukak pintu..nampak van kurier.. the guy jerit sebut nama MZ..mz ckp ya!

terus amik parcel...

naik ke bilik, terus bukak...
surprise!!!!




                         it's a sling bag, size pouch jer..muat la utk one purse and one handphone




ni banner promo contest--tak leh nak teka saiz beg from this promo banner kan...i thought the size is like a handbag/backpack :p


alhamdulillah for the happiness :)

Tuesday, 20 April 2021

8 ramadhan | hampir siap

pejam celik pejam celik, hari ni dh 8 ramadhan..moga2 kita dpt membuat yg terbaik utk ramadhan tahun ni...

apa yg hampir siap????
....

reno kitchen umah MZ lah..
dh nak hampir siap..major works dh siap (tukar roof, cat ruang tamu, pasang tiles), now tinggal nak touch up and some minor work (like psg sinki, tukar pipe, alih compressor etc)

ni gmbr semlm..contractor baru jer siap psg tiles tu...tak sabar nak tunggu settle semua touch up...dan juga tunggu org dtg pasang blind..dah tempah dan byr cuma ada delay plak ...hrp2 dpt psg within this week jugak laaa
anyway, extended area ni nak letak dryer, washing machine dan juga dining set..kira tempat weolls mkn2 la kat sini

moga2 kita semua sentiasa di bawah lindungan rahmatNya..aamiin
alhamdulillah 'ala kulli haal

Friday, 16 April 2021

Happy 12th birthday Ariff!

yesterday was my ariff's birthday
sbb bln puasa, so weolls kuar iftar kat luar merangkap a simple birthday celebration for ariff jugaklah
pegi mkn kat area umah weolls gak, nandos prima gombak just 10 minutes drive from our home



beli cake slices from secret recipe..ariff punya yg choc indulgence tu

ni gambar masa ariff setahun

ni gmbr birthday last year...masa PKP

                              ni video from FB throwback--ni masa first birthday kat nottingham


mama doakan ariff cemerlang dunia akhirat, jd anak soleh, sihat sejahtera happy selalu..aamiin

Monday, 12 April 2021

A lovely Sunday

semlm kiranya weekend terakhir sblm ramadhan

weolls sempatlah kuar jap...pegi mana?
pegi pavillion! memang jrg pegi sini unless ada specific reason/aim

kami pegi sini pukul 12 pm ie lps amik ariff from tuition class...so parking memang full lah esp B1 and B2, so kami parking kat B3

nilah tujuan utama nya...nak pegi sini ie JD sports

gigih 4 beranak ni pilih2 kasut...ni actually sesi memilih kasut utk ariff

nilah pilihan hati ariff..mula2 tu pyh betul nak cari his size...sbb junior size semua tak muat dh kaki ariff, so kena beli yg adult tp paling kecik


ni dh settle byr...razeen dan zharfan beli bj tshirt brand nike

syukur alhamdulillah, rezeki anak2 dpt shopping2 kat JD sports ni
 
then sbb lunch hour, weolls singgah lunch kat food court pavillion ie food republic..spageti tu mknn MZ

mr hubby order grilled lamb

ni plak, MZ kuar dgn mr hubby utk tempah blinds (langsir for kitchen), so singgah minum air kelapa dan mkn laksa kat stall tepi jln

alhamdulillah atas segala rahmat dan nikmatNya





Sunday, 11 April 2021

Makan-makan sebelum 1 ramadhan

esok dh last day of syaaban, lusa dh 1st day of ramadhan

ptg semlm, weolls pegi mkn2 (dinner) kat wira seafood, taman sri gombak

selain dari order menu biasa (siakap, kerang, sotong etc), semlm 1st time MZ ordered ketam..
siyes sgt sedap, fresh dan besar size ketam ni..puas ati!!


sbb ordered mcm2 dan minum juice (tembikai etc) jugak, so our total bills RM146, syukur sgt2 sbb dpt bayar guna tng e-wallet (rezeki MZ menang conso contest loreal)

alhamdulillah
moga2 ramadhan tahun ni akan lebih baik dari tahun2 yg sebelumnya, dgn penuh keberkatan insya Allah

Wednesday, 7 April 2021

Complete set | finally!

it seems to be never-ending ribbon obsession :p

last few weeks/months, MZ dh beli ribbon bangle (tomei)..tp tak dpt beli set cincinnya sbb tunggu stock (dari outlet genting kata SA tomei KLCC).

finally last week--dh dpt dh set cincin ni..
so mission accomplished!!!


tp tak pakai buat basahan pun ni..pakai time ada event/outing jer...sbb matte finishing ni...tak leh lasak2 nanti jd faded or ilang effect matte tu

alhamdulillah for all the blessings and happiness kurniaanNya

Tuesday, 6 April 2021

tiga putera kecil

terasa begitu pantas masa berlalu...my eldest dh nak masuk umur 16 tahun next month....meaning that his mommy is getting older day by day

semlm, lps setel amik diaorg kat sek masing2...ni dh sampai dpn umah, sajer jer snap pic hero kecik ber3 ni...bj sek lain kaler belaka...zharfan form 4 sek alamin, ariff djh 6 sek alhuda dan razeen djh 1 sek alhuda...wpun ariff dan razeen sek yg sama tp lokasi berbeza sbb alhuda ada few buildings kat lokasi yg tak berapa nak dekat jugaklah if nak jln kaki

ni gmbr zharfan masa umur 5 tahun...sempat zharfan bersekolah kat Radford Primary School kat nottingham...kelas reception

ni gmbr zharfan dan ariff..mama snap2 pic dua beradik ni kat celah2 bunga daffodil dlm kawasan uni of nottingham ni (university park)

ni gmbr ptg semlm..razeen tertidur sbb letih balik dari sek...dia siap bukak dah buku nak buat homework, tgk2 dh tertidur...

moga Allah memudahkan segala urusan pembelajaran dan kehidupan ketiga2 chenta hati MZ ni..aamiin ya rabbal alamin

Monday, 5 April 2021

Sepagi di zoo negara

ari sabtu lps, MZ, hubby and razeen pergi zoo negara
alkisahnya dpt voucher klook (hadiah contest thn lps lagi from kinder bueno, expired 31/3/21, so MZ pun redeemlah tiket zoo) if tak redeem voucher klook tu,burnt plak value RM100 (syg lah jugak kan)
anyway tix zoo for 2 adults and 1 kid ni harga RM92 (burnt RM8 balance unused amount)

razeen excited sbb ni 1st time MZ bawak razeen dtg zoo negara...thn lps weolls sempat pegi zoo melaka masa PKPP 

tak amik byk gmbr pun sbb cuaca panas dan letih menapak dlm zoo




weolls naik train ni ..tiket RM5 per pax, so total RM15, station train kat tgh2 zoo, weolls dh letik menapak dari gate 2 hingga sampai bahagian tgh zoo tu...so naik train ni utk pergi semula ke exit 2 (exit tepi, bkn main entrance)


org sgt lah ramai sbb weekend dan cuti sekolah, weolls parking kat parking area utk gate B (gate 2), kena byr RM10
overall ok lah, sejal lebih kami kat dlm zoo tu..sbb bila dh tghari, cuaca panas, then weolls rushing nak pegi fetch ariff from tuition. zharfan tak ikut sbb tunggu org renovate rumah kami, tak siap2 lg reno worksnya

have a nice day everyone!

Thursday, 1 April 2021

Shopping baju raya sedondon | done!

famili MZ memang mengamalkan pembelian sebelum masuk bln ramadhan--alasan MZ, tak nak bersesak2 dgn ramai org bila dh dekat sgt dgn raya ie time bln ramadhan, dan tak mau problem habis size etc...so my lil family dh settled beli bj raya sedondon minggu lps lg..

mcm biasa, beli kat gene martino sbb memang diaorg ada byk pilihan koleksi sedondon pelbagai warna dan complete size..kualiti not bad dan selesa, harga pun reasonable 

wpun harapan utk dapat balik beraya di kg adalah sgt tipis...namun kena jugak ada bj raya utk dipakai pada pagi 1 syawal (sedeynya bila memikirkan kena raya kat KL lagi thn ni..sob sob)

kami shopping kat gene martino outlet melawati mall..ni posing lps setel shopping ni...kena pakai mask all the time bila kuar ke mana2 nowadays....

ok, dh basi lah bj raya MZ nampak gayanya sbb dh upload gmbr fitting bj kat sini...ni size M --loose cutting so it fits me nicely...ada lace2 jugak design bj ni
kami conquer ketiga2 fitting room--sbb semua kami 5 org kena try/fitting bj masing2...kebetulan time ni tak de org lain yg nak fitting bj..masa nk byr, ha, ada 3 lg family tgh pilih2 baju jugak--so bkn family kami jer yg beli bj raya awal hahahha

my boys testing size bj...razeen size 6 yrs, zharfan size S, ariff size XS, mr hubby size L..
tema warna tahun ni mr hubby yg pilih--light grey

done!!! 4 psg bj melayu, sepasang kurung moden (MZ punya) dan sehelai sampin (razeen punya) total RM804..
tapiiiii....lom setel sepenuhnya urusan bj raya ni sbb nak kena beli/cari kat tempat lain lah plak later2 ie sampin ariff tak de size.
sampin zharfan & mr hubby dah ada kat rumah both adult size(recycle jer sbb pakai sekali setahun je pun, masih elok like new sampin2nya--memang mahal2 pun rege sampin lelaki dewasa yg songket ori)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails