Tuesday, 31 March 2020

Jan Feb Mar 2020

~for personal reference only~

January 

(1) Telur tahun baru pecah on 5 Jan 2020 (dpt call from organizer--ari ahad tuuuu), kiranya hadiah pembukaaan tahun baru..best hadiahnya..syukur alhamdulillah..menang a pair of flight tix to Tokyo :) from Kustie contest..dh setel booking tix flightnya on 14/1/2020


official result was released on 20/1/2020


(2) nama mr hubby sangkut as one of GP winners utk contest zess biscuit @tesco (result on 6/1)..syukur2 sgt2 sbb hadiahnya memang idaman MZ--dsyon vacuum V11! dh selamat collect on 10/1




(3) 7/1- menang conso prize contest T3--dpt a new handbag brand Kita Bag worth RM229 katanya..anyway, dh selamat collect from organizer's office (Hoe Pharmaceutical in PJ) on 3/2/20, dpt beg kaler baby blue




(4) 8/1- sangkut 2 nama contest j&j @aeon big..conso prizes jer ie hamper j&j value RM100 each..dh selamat terima hampernya on 14/1/2020



(5) 16/1- sangkut as one of conso prize winners utk contest dermatix --hadiah vou RM20 jer pun hehhehe --lom ada rezeki nak menang GP; dh selamat terima voucher on 10/3/20



(6) 17/1 - result contest refresh your car @aeon was published at their FB (MZ noticed on 21/1/2020)..sangkut conso prizes (2x), one received on 9/3, another one still pending





(7) 21/1/2020--contest darlie @aeon wellness..sangkut few names...nama mr hubby sangkut hadiah samsung microwave (selamat terima on 1/2/20), and nama niece dpt kad tng, selamat terima on 5/3/20


microwave safely received on 31/1 and 3/2 respectively.




(8) 21/1 - contest darlie @watsons..sangkut gak satu nama...voucher JD sport RM300, safely received on 3/2/20





(9) menang contest darlie kids via whoops at AEON & tesco (result via wasup noti on 31/1/20) ..hadiah dia smiggle, so sangkut satu nama MZ and satu nama mr hubby, kena pos resit for verification

selamat terima on 14/2/20

beg sek smiggle (kaler itam-ijau), size kecik jer(utk tadika).. safely received on 17/2

February

(1) telur february pecah on 3/2..sangkut 3rd prize from contest Aiken (3x)..dpt gift card starbuck RM80


dh selamat collect on 5/2/20

(2) 12/2- shortlisted as one of conso prize winners (hadiah beg milo :p)..so kena post resit..MZ post via pos biasa, so tak sure sampai ker tak hahahha



(3) 13/2 - sangkut conso contest revlon --tak sure dpt apa..sbb dlm promo tu tulis GP jer


rupa2nya dpt gift set..selamat terima on 17/2/20..dh buat entry ari tu 

(4) 13/2 - sangkut as one of winners contest ponds a@watsons..dpt pandora voucher RM400, safely received on 28/2/20


(5) 18/2 - dpt surat dari WIPRO UNZA, menang conso prize (hamper value RM100), tp leceh nak kena pergi collect kat USJ nun



(6) 19/2- shortlisted utk contest fernleaf tesco..winners list will be published kat FB katanya, then kuar dh winners list, dpt conso jer..voucher RM50 (3 nama), all received on 11/3/20




(7) 26/2 - menang contest safi youth radiance (hadiah jam tgn)--ni kiranya hadiah penutup february

hadiahnya jam tgn olivia burton

(8) 27/2- sangkut conso contest epay mynews, dpt gitftcard RM200, dh selamat collect on 6/3/20


March

(1) telur mac pecah agak awal ie on 3/3 -- tarikh yg cantik, result kat fb (waktu mlm)--nama MZ sangkut as one of weekly winners contest adela, hadiah vou RM100


(2) 4/3 - dpt wasup from Lifebuoy..katanya shortlisted as one of winners (mr hubby & mz)




(3) menang cash RM100 from brandcode systema contest; received on 17/3/2020 (MZ simpan dlm sspn zharfan)


(4) 12/3-nama mr hubby sangkut as one of 48 winners utk contest guardian buy & win, dpt hadiah gold pendant, dh selamat collect on 17/3/20 (gold pendant tu berat 2.5 gm)



 

Monday, 30 March 2020

#Day13RMO | Gunakan masa lapangmu sebelum tiba masa sibukmu

tak tahu nak letak tajuk apa.. terlintas that phrases jer ...rasa sgt relevant gitu
hari ni merupakan hari ke13 PKP/RMO..

aktiviti hari ni..
pg2 masak breakfast (goreng ayam jer pun), mr hubby mkn nasi dan ayam goreng sblm pegi keje..
then MZ kuar pegi tesco wangsa walk...pegi awal setengah jam utk make sure dpt terus masuk tanpa perlu menunggu turn/long queue


selfie sambil tunggu main entrance dibukak

MZ antara customer terawal gitew...MZ suka shopping kat tesco sbb luas selesa dan byk pilihan barangan, tak secrowded tmpt lain dgn syarat kena dtg right after it is opened in the morning

memang penuh satu trolley laaa..alang2 kan..sbb bukan boleh dtg kerap pun..kena elakkan kuar umah musim2 covid ni..

kotak transparent ni utk isi toys razeen yg semakin bersepah2..maklumlah hari2 dok umah jer kan sekrg...selain tu..MZ beli normal groceries..rori, sayur, sotong, susu razeen, telur, minyak masak, sunlight, bwg etc etc..total abih RM250+ gak laaa...

queue memang ikut social distance...nowadays almost everyone is wearing face mask..common scene everywhere...


then masak for lunch..masak menu semlm jugak ie sup ekor..sbb ni fav my boys esp razeen
ok nak tepek gmbr mknn semlm

sup ekor, telur dadar dan siakap steam limau



ni plak menu breakfast pagi semlm...ie McD pancakes dan nasi lemak...rajin mr hubby kuar pegi tapau mknn sbb semlm dia tak keje


then buat online lesson utk razeen dan ariff via google classroom..sbb cuti sek lama sgt/...cikgu2 bg homework  online jer

#staysafe everyone
jom sama2 berdoa agar wabak covid-19 ni cepat berakhir..aamiin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails