Tuesday, 30 June 2020

April May June

~for personal record only~

April

(1) 9/4 - menang weekly prize contest pocky, hadiahnya touch n go e-wallet RM20 each, dpt 3 nama so dpt lah RM60, terus setel guna buat bayar bila astro



(2) 13/4- menang contest airwick, dpt voucher tesco (2 nama)..dh selamat terima e-vouchernya on 28/5/2020



(3) 16/4 - menang conso prize contest indomi (fb), dpt e-voucher tesco RM50 (settled redeemed on 29/4/2020)



(4) 17/4- menang weekly prize contest dutch lady (nama MZ & hubby, and w3 dpt gak nama niece)..hadiah vouchers courts mammoth, semua dh selamat terima lps pkp (18 june)





May

(1) 1/5- menang weekly prize utk contest planta,...belum dpt lg vouchernya



(2) 5/5 - menang contest nutella - hadiah set corelle, dh selamat terima hadiahnya via kurier (sangkut 2 nama)



(3) 13/5- menang weekly prize contest nescafe @petronas, hadiah touch n go e-wallet RM50.



June

(1) 1/6- menang hamper hada labo products (mz & hubby) dh selamat terima on 8/6



(2) 9/6- shortlisted as one of 4 winners utk contest loreal-watsons..kena antar resit via poslaju (dh antar on 10/6)..dh selamat terima hadiah vouchernya on 30/6/20 via citylink




(3) 9/6- menang handbag from contest good virtues - dh selamat terima on 13/6



(4) 15/6- menang conso prize contest enchanteur - hadiah hamper value RM100..result published kat FB..lom dpt lagi hadiahnya


(5) 19/6-nama mr hubby shortlisted as one of winners utk contest glade @petronas..so nak kena antar resit via poslaju..then nama MZ pun sangkut gak for shortlisted, dh settled pos resit (they received on 30/6)



(6) then nama MZ shortlised gak utk contest glade yg open (MZ beli kat tesco)..kena pos resit, masalahnya resitnya dh faded..so tawakkal jer lah.. (dh selamat pos dan diterima oleh organizer on 30/6/20)



(7) suprise winning.... 24 june 2020 dpt call (and later wasup) to collect prize utk contest colgate-aeon big..last year lagi contest ni (ie dh sent resit on 27/11/2019, then senyappp jer...hahahha) tup tup dpt call suruh dtg collect..ingatkan dpt conso prize ie voucher RM50, rupa2nya dpt iRobot ie one of GP winners. alhamdulilah..rezeki



Friday, 26 June 2020

Opening hours | Poslaju (PPL) Batu Caves

ni utk rujukan MZ ajer..
sbb kdg2 MZ nakpegi poslaju then tak ingat pukul berapa dia bukak/tutup or hari sabtu dia tutup or not hhehehe



Thursday, 25 June 2020

Masih menyukai | POTD

few years back I was so obsessed with Pandora Silver..byk jugaklah spent utk beli mcm2 collection...then bila dh kenal pandora 916, so MZ let go semua pandora silver (join group Pandora Exclusive Club kat FB)

then last few weeks, MZ memang voucher pandora value RM800 (from contest maybelline)..so cinta berputik kembali gitew

now, MZ menyukai Pandora rose gold...dptlah redem seutas bangle dan dpt sebiji charm (tema flower)...tu pun kena top up RM148 (ok laaaa)

memang in love lah with the design..separa bracelet separa bangle tu...

my POTD!! (pandora of the day)...pandora ni kena jaga tak boleh bagi kena sabun/syampu/cream/sanitizer/perfume etc, utk bagi kekal shining tu..kena air wuduk ok lg..


so ternyata MZ masih menyukai Pandora yg bkn emas..ie rose gold version...dlm hati, nak tambah charm lg bila ada bajet soon Insya Allah

MZ beli pandora ni kat outlet the curve...frenly belaka all the staff..anyway, ni snap2 pic kat lantai the curve...our new norm now.....

Wednesday, 24 June 2020

Beli apa @IKEA

ari tu sblm balik kg (roughly last 2 weeks), weolls pegi IKEA damansara...pergi ber3 jer tak bwk razeen dan ariff pun..misi utama..nak beli set katil baru utk my 3 boys

kami pergi awal pagi...tp dh ramai jugak org at ikea..so queue pnjg gak lah time nak byr tu


yg gulung2 tu ialah mattress...weolls beli gak karpet (nak letak kat dapur)

then byr utk home delivery service dan installation..kos delivery RM85, installation cost is 10% dari harga barang

lori ikea dh sampai..masa ni hari rabu 10/6/20...pergi ikea hari sabtu ie 6/6/20

nilah katilnya..pull out bed...utk save space..razeen menyelit jer tidur dgn abg2..kdg2 ada gak dia tido dgn MZ...

Tuesday, 23 June 2020

Corat-coret semasa di kampung halaman

MZ berada di kampung dari 11/6 - 16/6/2020

so nak tepek random pics..utk kenangan later

ni gmbr kek secret recipe merangkap kek raya (sponsored by my sil - emi)

ni antara juadah utama sesi raya v2.0 hj ismail clan ie my not-so-big families...nasi arab yg super sedap, also sponsored by my SIL...special delivery ni by the famous caterer..harga satu dulang ni RM60, so emi ordered 5 trays

ni gmbr yg MZ snap sebaik sahaja selamat sampai depan rumah my mom

masa ni my adik from penang and another one from KL lom sampai balik..yg ada kat kg ialah my kakak and my niece

beria MZ snap pic sbb my nephew yg drive masa ni...rumah di mana MZ membesar ....

ni masjid unik yg MZ sentiasa rasa kagum dan tertaritk utk lihat dan snap2 pic..ni dh dekat nak sampai kg MZ..around 30 minutes to arrive

ni landmark kat bandar K.Krai ie simpang 3...biasanya one hour to reach my kg from here


Monday, 22 June 2020

What did we do on Saturday | BOTD

ari sabtu 20/6/20 (cantik plak date!) mr hubby tak keje..so weolls ber5 kuar ronda2 (mostly dlm keta jer pun)..

1st destination, pergi courts mammoth setapak..sbb nak survey cari/beli rak buku utk zharfan..jumpa satu tapi tak berapa ngam dan memang ada display unit ajer...kos delivery pun agak mahal ie RM103..fuhhh...so postpone dulu plan nak beli rak buku kat sini

so wajiblah OOTD, to be exact, BOTD ie bag of the day...


excited sbb 1st time merasmikan pakai beg Michael Kors ni

dan juga 1st time pakai mask kaler pink yg MZ beli from my colleague..washable ni


nilah bag kesayangan MZ ;)


nilah voucher courts mammoth...valid sampai next year so lom decide lg nak beli apa

ni plak weolls singgah mkn2 (early dinner) kat ayam gepuk pak gembus (Shah Alam)..1st time MZ mkn ni...not bad lah..sedappp dan pedas..fuhh memang syok hahaha

ni random jer snap dlm dari dlm keta...one pic thousand words...it's about life survival....ari sabtu tu ujan sepanjang hari...
by looking at others' challenges makes us be more thankful of what we have today...alhamdulillah 'ala kulli haal

Sunday, 21 June 2020

Sessi homeschooling

my 3 boys memang tak pergi sekolah sejak pkp dikuatkuasakan since 18 mac...memang sekolah pun tutup kan..so no choice memang kena ajar sendiri  (jadi cikgu)anak2 kat rumah..

zharfan ok lah sbb dh besar, dh boleh berdikari utk uruskan sendiri his online learning via mcm2 platforms with his teachers (sek alamin)..
ariff memang MZ pantau dan tolong kat mana2 diperlukan..every day (weekday) memang dpt mcm2 tugasan dari cikgu2 alhuda

yg paling mencabar ialah nak pastikan razeen bersedia masuk djh 1 tahun dpn...razeen baru jer pandai mengeja..so masih memerlukan latihan membaca (BM) yg sgt byk utk bagi lancar...
MZ ajar jugak baca english dan jawi...ari tu masa wfh full day oklah..now uia admin part dah fully bukak...memang ada hari MZ dtg opis for meeting etc (full day), so tak dpt buat homeschooling :(

Allahumma yassir aamiin

nak tepek videos of my razeen here...for future viewing and memories...all these videos MZ sent kat his teachers as part of online learning/report/assessment







LinkWithin

Related Posts with Thumbnails