Tuesday, 25 April 2017

Party ayam goreng oh yeah

alkisahnya ptg sabtu yg lps, my bro nizar and my sil aimi ada buat mkn2 kat their house..party ie jamuan bertemakan ayam goreng...sambil2 buat gathering for our family yg dok klang valley..
sbb kalau tak buat gathering, pyh nak jumpa sbb masing2 pun bz keje/study

idea party ayam goreng tercetus sbb ari tu ada viral gmbr jenis2 ayam goreng..perbandingan rasa...ie jenis2 ayam goreng yg popular kat msia ni mcm kfc, mcd, texas chicken etc etc



ok me tepec pics dululah

ni pics from my new camera





the followings are all pics yg me dpt via wasup ..mostly taken by emi and nizar (tuan umah hehhehe)

close up pics ayam goreng merangkap menu utama...total 41 pcs...ayam goreng kfc, mcd and texas chicken

my sil order/tempah jugak side food ie mee goreng and makaroni goreng

candid

another candid...errr ada org tgh bz dgn camera baru eh? hahahhah

mkn2 tepi pool tu..in pics..my nephews termasuk my zharfan yg tgh khusyuk mkn

lapar plak bila tgk pics mknn ni

time ni huja rintik2..so tak dpt mandi kolam..tp diaorg mandi kolam lps maghrib(waktu mlm)..gigih tu hahhah

nizar kata, jrg2 umah dia penuh keta..ada 6 buah keta tu..syukurlah muat semua


looking fwd for this weekend...mode tak sabar nak balik kg

Thursday, 20 April 2017

Sekali sekala diuji | Isnin yang pahit

dh few days tak publish entry sbb kalut dgn prob yg bermula ptg isnin...
alkisahnya...
lps fetch my kids from school, so otw balik umah..

memang jem area sri gombak (atas) sbb ada pasar mlm..so sampai jer kat exit near MRR2 (exit via bulatan kecik near kedai sup meletup area tu)...tiba2 jer ada keta langgar keta me dari belakang..bergegar my car..impact gegaran dan hentakan yg kuat..totally not my fault coz i was driving slowly mcm biasa sbb time tu memang jem bumper to bumper...
so pegi tepi, kuar keta, that careless chinese lady pun kuar (keta dia old wira)..memang teruk lah kemek dan rosak keta i kat bahagian bumper, boot dan lampu belakang..
so she said she will pay the cost of repair, so we agreed not to do police report (for insurance claim--coz i know it's gonna be very time consuming for the car repair if involve insurance), so we exchange contact details etc...esok pg i will bring my car to workshop to assess the total cost of repair..time of tragedy around 7 pm..sbb i balik lmbt everyday coz my zharfan ada kelas tambahan kat sek..bila balik lmbt memang stuck dlm jem..no choice :(

Tuesday pagi..me and hubby terpaksa amik EL sbb kena bwk my car to workshop..ding dong ding dong long story sbb that chinese lady tak setuju dgn cost repair..dia ingat costnya murah sedangkan my car sgt teruk damagenya... sedey :( :( a long story jugak ni..syukur my hubby and my adik lelaki nizar and my sil emi ada semasa proses cari bengkel, nego with that chinese lady's uncle etc..
pagi selasa tu pulak hujan dari pagi..dramatic sgt2 ...

affect kids schooling jugak..i can't go anywhere without my car..sgt2 hassle..kids ponteng sek on tuesday..
end up i sewa keta myvi for 3 days...kena byr RM300 plus RM30 for delivery of that rented myvi to my house...of course i paid from my own pocket..that careless chinese lady memang tak de nya nak byr..cost repair pun tak tahulah dia akan byr full or not..so far dia baru byr RM600 to that bengkel as deposit

ptg ni uncle yg repair my car kata dh boleh amik my car--uncle bengkel tu baik orgnya sbb dh few times i repair keta kat situ..so mcm kenal lah jugak..

so hrp2 that chinese lady's uncle akan byr the full cost of repair (more than RM1k..rasanya around RM1700 total cost (-ketuk, cat, lampu belakang dua bijik)..tu pun tak termasuk tukar reverse sensor)..

bila kita drive hati2, org pulak yg careless dtg langgar keta kita..sedey kan :(

Allhumma yassir amiin

Saturday, 15 April 2017

Happy 8th Birthday My Lil Ariff

Today, 8 years ago...he came into my life...dpt nickname baby PHD sbb masa gave birth to him, I was still doing my phd thesis..

sgt cepat masa berlalu...I believe most mothers akan merindui zaman anak2 kita masih baby2 lagi kan..
ni semlm FB throwback...pic masa besday ariff kat nottingham..


ni plak pic masa ariff umur 2 tahun lebih rasanya


alhamdulillah, ari ni sempat gak MZ belikan kek besday utk ariff (dh tempah last few days)..beli kek secret recipe chocolate banana, and then MZ beli pizza domino, sbb Ariff nak ajak beberapa org kwn2 dia dan kawan2 zharfan dtg umah..

ni some of pics yg MZ snap2







ariff posing2 dgn haseef, haziq, adib dan adik haziq(tak tau nama apa)..ada dua lg kawan yg dtg lewat sikit so tak de dlm pic ie akil dan sorang lg (MZ lupa plak nama apa heheh)




tak de gmbr razeen sbb dia tgh tido time ni..and tak de gmbr papa sbb papa keje ari sabtu (balik lewat ptg)...so gmbr bertiga ajerlah :)


doa dan harapan mama, 
moga Ariff sentiasa dilimpahi rahmatNya, 
menjadi anak soleh, cemerlang akhlak dan akademik, 
adik yg baik utk abg pan, abg yg baik utk razeen...
amiin ya rabbal alamin
I love u with all my heart

Friday, 14 April 2017

#2 Cuti2 Singapore 2017 | @Kg Glam

entry ni adalah kesinambungan entry pertama

lps dh settle check-in kat Ibis Bencoolen hotel, weolls lepak2 jap..
then lps Asar, weolls naik teksi nak pegi ronda2 and nak dinner (early dinner)

tak jauh pun kami just pegi ronda2 area Kg Glam & Arab Street jer.. so snap2 pics


papa & boys posing berlatarbelakangkan the famous mosque kat area Kg Glam/Arab Street..memang ramai tourists and ramai org2 melayu kat area ni..

razeen memang dh pandai buat tanda peace bila suruh posing








all these pics kat area Malay Heritage Centre

 sbb me tak bwk tripod, so tak de gmbr ber5...ni ariff yg snap pic

 this is what I ate for dinner..mee seafood..not bad rasanya

ni tempat kami mkn2 for dinner..famous gak cafe ni..nama Kampung Glam Cafe

dh setel mkn dan posing2, kami balik hotel naik cab..so abislah aktiviti day 1 (free & easy jer pun)

Thursday, 13 April 2017

kecik comel yummeh

lately selalu mengidam benda ni....

mini pastry namanya vanilla raisin...kecik comel sedap..harga RM3 for 3 pcs

MZ biasanya singgah kat Shell MRR2 semata2 nak beli vanilla raisin tu kat deli2go

have a nice day everyone!

Wednesday, 12 April 2017

April yang dinantikan | Merindui seseorang

April dtg lagi...istimewanya April kerana ianya bulan kelahiran MZ..
dh semakin dekat langkah menuju ke alam sana..cuma detik dan ketikanya tak tahu bila

April juga merupakan bulan kelahiran my lil Ariff..ie 15 April (sabtu nanti)..dh tempah kek besday for him :)

28th April nanti..Insya Allah MZ nak balik kg --kebetulan plak tarikh balik kg dan tarikh besday MZ..my boys dh start countdown nak balik kg..excited nak jumpa nenek

betapa MZ sangat2 merindui chenta hati MZ di kampung..last sekali MZ balik kg ialad pd hari raya puasa thn lps..dh lama kan..

ni candid pic yg adik MZ antar via wasup..my mom tgh khusyuk belek2 pokok bunga (ada pameran/jualan apa ntah)




ni plak pic set kerusi utk meja mkn kat umah my mom kat kg..persiapan raya gitu

my mom happy thn ni sbb adik lelaki me turn beraya kat kelate, so insya Allah cukup lengkap my siblings beraya di pagi raya bersama our beloved mom insya Allah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails