Thursday, 20 April 2017

Sekali sekala diuji | Isnin yang pahit

dh few days tak publish entry sbb kalut dgn prob yg bermula ptg isnin...
alkisahnya...
lps fetch my kids from school, so otw balik umah..

memang jem area sri gombak (atas) sbb ada pasar mlm..so sampai jer kat exit near MRR2 (exit via bulatan kecik near kedai sup meletup area tu)...tiba2 jer ada keta langgar keta me dari belakang..bergegar my car..impact gegaran dan hentakan yg kuat..totally not my fault coz i was driving slowly mcm biasa sbb time tu memang jem bumper to bumper...
so pegi tepi, kuar keta, that careless chinese lady pun kuar (keta dia old wira)..memang teruk lah kemek dan rosak keta i kat bahagian bumper, boot dan lampu belakang..
so she said she will pay the cost of repair, so we agreed not to do police report (for insurance claim--coz i know it's gonna be very time consuming for the car repair if involve insurance), so we exchange contact details etc...esok pg i will bring my car to workshop to assess the total cost of repair..time of tragedy around 7 pm..sbb i balik lmbt everyday coz my zharfan ada kelas tambahan kat sek..bila balik lmbt memang stuck dlm jem..no choice :(

Tuesday pagi..me and hubby terpaksa amik EL sbb kena bwk my car to workshop..ding dong ding dong long story sbb that chinese lady tak setuju dgn cost repair..dia ingat costnya murah sedangkan my car sgt teruk damagenya... sedey :( :( a long story jugak ni..syukur my hubby and my adik lelaki nizar and my sil emi ada semasa proses cari bengkel, nego with that chinese lady's uncle etc..
pagi selasa tu pulak hujan dari pagi..dramatic sgt2 ...

affect kids schooling jugak..i can't go anywhere without my car..sgt2 hassle..kids ponteng sek on tuesday..
end up i sewa keta myvi for 3 days...kena byr RM300 plus RM30 for delivery of that rented myvi to my house...of course i paid from my own pocket..that careless chinese lady memang tak de nya nak byr..cost repair pun tak tahulah dia akan byr full or not..so far dia baru byr RM600 to that bengkel as deposit

ptg ni uncle yg repair my car kata dh boleh amik my car--uncle bengkel tu baik orgnya sbb dh few times i repair keta kat situ..so mcm kenal lah jugak..

so hrp2 that chinese lady's uncle akan byr the full cost of repair (more than RM1k..rasanya around RM1700 total cost (-ketuk, cat, lampu belakang dua bijik)..tu pun tak termasuk tukar reverse sensor)..

bila kita drive hati2, org pulak yg careless dtg langgar keta kita..sedey kan :(

Allhumma yassir amiin

3 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

aduhai siannya suzz.. kalau tau gitu baik reportkan?

aimi said...

Alhamdulillah cepat kereta siap... Semoga dipermudahkan semua

Rohana Ahmad said...

Suzie ddk mana. Sri gmbk tu tersgt la jem especially monday. Memang betul pun. Kita selalu berhati hati. Tp disbbkan kecuaian orang lain kita pulak yang kena tempias. Geram kan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails