Monday, 30 September 2019

July August September

~for personal reference only~

July
(1) telur July pecah awal gaklah..dpt email (on 5/7/19) terpilih as one of winners utk contest Aeon Big/pay wave...happy dan syukur sgt..

(2) then terpilih as one of winners utk contest veet (notification via wasup) on 8/7/19...dpt 3rd prize jer pun ie tudung naelofar (rege RM65)..dh selamat terima on 25/7




ni lah hadianya--err tak reti laaa nak pakai shawl ni adehhh (ada tag harga RM65:p)


(3) nama mr hubby sangkut as one of winners utk contest p&g @guardian



(4) sangkut utk contest FB hansaplast--hadiah sepasang tix movie (nama MZ & hubby)


dh selamat terima tixs nya on 26/7/19


(5) sangkut 2 nama utk conso contest Kizz (dpt hamper)



(6) dpt hadiah kad touch n go from contest gula CSR



(7) hadiah penutup july yg sgt besh..
menang GP contest garnier-loreal @tesco




dh selamat terima pun hadiahnya..


(8) nama mr hubby shortlisted conso contest f&n etiqa--so kena antar resit

August

(1) permulaan ogos yg indah..memang GP contest chipsmore, and nama mr hubby pun dpt conso



 hadianya 3d2n cuti2 genting yayyyy


(2) sangkut as weekly winner contest Kose Cosmeport @guardian


(3) sangkut weekly prize contest pantun nestle everyday (update: prize received on 22/10/19)


(4) menang tix TGV beanie seats utk contest jack n jill calbee

dh selamat terima tix beanie tu on 18/9/19


(5) menang weekly prize contest vitagen-marigold @giant--hadiah voucher RM50 jer pun


(6) nama mr hubby sangkut daily prize contest brandcode (prize received on 18/9/19)


(7) nama MZ terpilih as weekly winner contest safi gold--hadiah gold wafer (update: prize collected on 18/10/19)


September

(1) telur pecah on 3/9--ie menang contest blu inc-her inspirasi..dpt set dilmah tea (teh+cwn+teko)



(2) sangkut few names utk contest epay mynews (result 5/9)..dpt hadiah gift card





(3) nama mr hubby terpilih as one of winners contest aeon big paywave.. --dpt email on 6/9/19--hadiah gift card



(4) sangkut few names utk contest loreal-garnier @aeon (13/9)--syukur alhamdulillah


(5) tiba2 dpt call dari garnier (giant), ckp MZ menang voucher (11/9)...one of conso winners..then after 2 days (13/9)terus terima vouchernya yayyy



(6) sangkut as one of 100 winners utk contest watsons--hadiahnya gift card toys r us RM150--dpt sms on 19/9/19. dh selamat terima pun giftcard nya on 23/9/19 (citylink)--sgt pantas gitew...beshhhhh



(7) 24/9: menang conso utk contest nestle lionking @giant..dpt voucher RM100--{vou received on 8/10}



(8) sangkut conso prize utk contest salam sauce -nama mz & hubby--hadiah kuali tefal, result released on  26/9



(9) penutup bln sept (result on 30/9)--nama MZ sangkut conso utk contest nivea hokkaido rose--hadiah fashion voucher (update: zara gift card collected on 29/10, and terus let go on 30/10/19)



Thursday, 26 September 2019

A new addition to my existing collection | snow globes!

selain fridge magnet, MZ suka collect snow globes..tp tak de byk pun collection yg ada..

latest...haaaa snow globe genting highlands (GH)--photographer GH yg memang buat service tu snap2 masa weolls nak naik cable car (otw turun ke GHPO) --then bila dh turun dari cable car tu..ada counter...boleh pilih sama ada nak frame biasa, or frame ala2 deco yg ada liquid inside (transparent) or snow globe..so weolls pilih snow globe (harga RM55)

so far ni jer koleksi MZ..sbg tanda tu antara tempat2 yg telah dijejaki bersama2...London, Sydney, Japan, Seoul...

negara yg MZ dh pegi tp tak beli/tak jumpa/lupa nak beli snowglobe ialah..
France (Paris) --pergi thn 2011, Singapore (pergi berkali2 dh sbb dekat jer), Thailand (Patani)pergi attend conference, Vietnam (Ho Chi Minh)--pergi dgn my mom & my niece;  Arab Saudi (Mekah&Madinah) -pergi umrah dgn my mom, kakak and my adik lelaki (nizar& family)

syukur dh jejak kaki kat all those countries wpun tak delah byk sgt kan..I always count my blessings

Wednesday, 25 September 2019

Finally..sampai juga kat Cath Kidston!

ni kali pertama MZ sampai sini!! yayyyy

Cath Kidston ni brand UK..MZ dh ada quite a number of items brand ni tp semua kirim beli kat UK..so kat Msia, ni jer outlet Cath yg ada

tak de lah byk sgt pun koleksinya tp kira ok lahhhh ada jer yg MZ berkenan..then ada promo 30% for selected item..mula2 tu rasa mcm nak beli handbag (harga almost RM300)..then end up beli brg yg normal price jer

selfie with big smileeee----one happy lady :p

tu lokasi outlet Cath..Level 2...ujung sekali kat Level 2 tu..jenuh menapak mencari sbb 1st time kan

tadaaa...paper bag kaler soft blue..so what's inside??

MZ beli purse!! ni koleksi purse cath yang ke4 dah ni!! (another 3 kirim beli masa my niece pegi london)

i love the design..floral, kalerful, patchwork

boleh isi byk gak card, other than money(notes & coins)

London brand (wpun made in chine--standard lerrr...majority branded items manufactured in China--cthnya brg2 disney brand etc:p)

harga purse ni RM119 (normal price item)--mr hubby belanja ..alhamdulillah ;)

nanti nak repeat lg dtg sini hahahahha sbb memang berkenan dgn some of the bags ;) kena menabung dulu lah..baru sedap nak beli apa2 yg diingini gitu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails