Monday, 12 April 2021

A lovely Sunday

semlm kiranya weekend terakhir sblm ramadhan

weolls sempatlah kuar jap...pegi mana?
pegi pavillion! memang jrg pegi sini unless ada specific reason/aim

kami pegi sini pukul 12 pm ie lps amik ariff from tuition class...so parking memang full lah esp B1 and B2, so kami parking kat B3

nilah tujuan utama nya...nak pegi sini ie JD sports

gigih 4 beranak ni pilih2 kasut...ni actually sesi memilih kasut utk ariff

nilah pilihan hati ariff..mula2 tu pyh betul nak cari his size...sbb junior size semua tak muat dh kaki ariff, so kena beli yg adult tp paling kecik


ni dh settle byr...razeen dan zharfan beli bj tshirt brand nike

syukur alhamdulillah, rezeki anak2 dpt shopping2 kat JD sports ni
 
then sbb lunch hour, weolls singgah lunch kat food court pavillion ie food republic..spageti tu mknn MZ

mr hubby order grilled lamb

ni plak, MZ kuar dgn mr hubby utk tempah blinds (langsir for kitchen), so singgah minum air kelapa dan mkn laksa kat stall tepi jln

alhamdulillah atas segala rahmat dan nikmatNya





Sunday, 11 April 2021

Makan-makan sebelum 1 ramadhan

esok dh last day of syaaban, lusa dh 1st day of ramadhan

ptg semlm, weolls pegi mkn2 (dinner) kat wira seafood, taman sri gombak

selain dari order menu biasa (siakap, kerang, sotong etc), semlm 1st time MZ ordered ketam..
siyes sgt sedap, fresh dan besar size ketam ni..puas ati!!


sbb ordered mcm2 dan minum juice (tembikai etc) jugak, so our total bills RM146, syukur sgt2 sbb dpt bayar guna tng e-wallet (rezeki MZ menang conso contest loreal)

alhamdulillah
moga2 ramadhan tahun ni akan lebih baik dari tahun2 yg sebelumnya, dgn penuh keberkatan insya Allah

Wednesday, 7 April 2021

Complete set | finally!

it seems to be never-ending ribbon obsession :p

last few weeks/months, MZ dh beli ribbon bangle (tomei)..tp tak dpt beli set cincinnya sbb tunggu stock (dari outlet genting kata SA tomei KLCC).

finally last week--dh dpt dh set cincin ni..
so mission accomplished!!!


tp tak pakai buat basahan pun ni..pakai time ada event/outing jer...sbb matte finishing ni...tak leh lasak2 nanti jd faded or ilang effect matte tu

alhamdulillah for all the blessings and happiness kurniaanNya

Tuesday, 6 April 2021

tiga putera kecil

terasa begitu pantas masa berlalu...my eldest dh nak masuk umur 16 tahun next month....meaning that his mommy is getting older day by day

semlm, lps setel amik diaorg kat sek masing2...ni dh sampai dpn umah, sajer jer snap pic hero kecik ber3 ni...bj sek lain kaler belaka...zharfan form 4 sek alamin, ariff djh 6 sek alhuda dan razeen djh 1 sek alhuda...wpun ariff dan razeen sek yg sama tp lokasi berbeza sbb alhuda ada few buildings kat lokasi yg tak berapa nak dekat jugaklah if nak jln kaki

ni gmbr zharfan masa umur 5 tahun...sempat zharfan bersekolah kat Radford Primary School kat nottingham...kelas reception

ni gmbr zharfan dan ariff..mama snap2 pic dua beradik ni kat celah2 bunga daffodil dlm kawasan uni of nottingham ni (university park)

ni gmbr ptg semlm..razeen tertidur sbb letih balik dari sek...dia siap bukak dah buku nak buat homework, tgk2 dh tertidur...

moga Allah memudahkan segala urusan pembelajaran dan kehidupan ketiga2 chenta hati MZ ni..aamiin ya rabbal alamin

Monday, 5 April 2021

Sepagi di zoo negara

ari sabtu lps, MZ, hubby and razeen pergi zoo negara
alkisahnya dpt voucher klook (hadiah contest thn lps lagi from kinder bueno, expired 31/3/21, so MZ pun redeemlah tiket zoo) if tak redeem voucher klook tu,burnt plak value RM100 (syg lah jugak kan)
anyway tix zoo for 2 adults and 1 kid ni harga RM92 (burnt RM8 balance unused amount)

razeen excited sbb ni 1st time MZ bawak razeen dtg zoo negara...thn lps weolls sempat pegi zoo melaka masa PKPP 

tak amik byk gmbr pun sbb cuaca panas dan letih menapak dlm zoo




weolls naik train ni ..tiket RM5 per pax, so total RM15, station train kat tgh2 zoo, weolls dh letik menapak dari gate 2 hingga sampai bahagian tgh zoo tu...so naik train ni utk pergi semula ke exit 2 (exit tepi, bkn main entrance)


org sgt lah ramai sbb weekend dan cuti sekolah, weolls parking kat parking area utk gate B (gate 2), kena byr RM10
overall ok lah, sejal lebih kami kat dlm zoo tu..sbb bila dh tghari, cuaca panas, then weolls rushing nak pegi fetch ariff from tuition. zharfan tak ikut sbb tunggu org renovate rumah kami, tak siap2 lg reno worksnya

have a nice day everyone!

Thursday, 1 April 2021

Shopping baju raya sedondon | done!

famili MZ memang mengamalkan pembelian sebelum masuk bln ramadhan--alasan MZ, tak nak bersesak2 dgn ramai org bila dh dekat sgt dgn raya ie time bln ramadhan, dan tak mau problem habis size etc...so my lil family dh settled beli bj raya sedondon minggu lps lg..

mcm biasa, beli kat gene martino sbb memang diaorg ada byk pilihan koleksi sedondon pelbagai warna dan complete size..kualiti not bad dan selesa, harga pun reasonable 

wpun harapan utk dapat balik beraya di kg adalah sgt tipis...namun kena jugak ada bj raya utk dipakai pada pagi 1 syawal (sedeynya bila memikirkan kena raya kat KL lagi thn ni..sob sob)

kami shopping kat gene martino outlet melawati mall..ni posing lps setel shopping ni...kena pakai mask all the time bila kuar ke mana2 nowadays....

ok, dh basi lah bj raya MZ nampak gayanya sbb dh upload gmbr fitting bj kat sini...ni size M --loose cutting so it fits me nicely...ada lace2 jugak design bj ni
kami conquer ketiga2 fitting room--sbb semua kami 5 org kena try/fitting bj masing2...kebetulan time ni tak de org lain yg nak fitting bj..masa nk byr, ha, ada 3 lg family tgh pilih2 baju jugak--so bkn family kami jer yg beli bj raya awal hahahha

my boys testing size bj...razeen size 6 yrs, zharfan size S, ariff size XS, mr hubby size L..
tema warna tahun ni mr hubby yg pilih--light grey

done!!! 4 psg bj melayu, sepasang kurung moden (MZ punya) dan sehelai sampin (razeen punya) total RM804..
tapiiiii....lom setel sepenuhnya urusan bj raya ni sbb nak kena beli/cari kat tempat lain lah plak later2 ie sampin ariff tak de size.
sampin zharfan & mr hubby dah ada kat rumah both adult size(recycle jer sbb pakai sekali setahun je pun, masih elok like new sampin2nya--memang mahal2 pun rege sampin lelaki dewasa yg songket ori)

Wednesday, 31 March 2021

Cantik di mata | cantik di tangan juga

so far tak pernah bosan lg dgn bling2 ni especially from habib jewels..

last 2 weeks, MZ beli satu lagi bracelet (beli online jer ie from lazada, buat easy payment 12x instalment so tak rasa sgt byr sikit2 setiap bln)



nama bracelet ni oro italia amore zaire

ni my habib collections..ni pakai byk2 utk BOTD jer (bangles&bracelets of the day)...cincin tu pun both from habib

hari2 biasa, MZ pakai satu jer for each hand...or kdg2 pakai dua, tak berani pakai byk2 sbb bahaya!




have a nice wednesday everyone!!


Monday, 29 March 2021

Mission failed | Tecoma

alkisahnya sejak awal minggu lps, or even earlier, pokok2 bunga sakura malaysia or the real name is tecoma, tgh galak berbunga, menghasilkan panorama yg sgt2 memukau..

laluan sebelah highway karak menuju ke UIA memang ada byk pokok ni sepanjang jalan..memang sepanjang weekday minggu lps, setiap kali lalu kat area tu, nampaklah org tgh posing2 etc
MZ teringin gak nak posing2 tp sbb selalu driving alone, tak berani nak singgah and tak de org nak tlg snap pic MZ pulak kalau dtg sorang2 kan

so ari sabtu lps, gigih MZ singgah situ, bawak zharfan sbg photoG...
tapiiiii
hampa kuciwa!! dh gugur lah hampir semua bunga2 tecoma tu...
dh ada kat atas tanah belaka dan dan jd warna coklat pun, sikit2 jer yg pink kat atas tanah tu
so tak tercapai hasrat di hati nak OOTD dgn background pinky2 tecoma (sesungguhnya MZ merindui the real sakura ie cherry blossom kat bumi Notts....kenangan terindah many2 years ago)

so tepek gak lah pic yg telah di snap2








Thursday, 25 March 2021

Artwork

ptg semlm my adik was showing artwork/lukisan by her son (umur 6 tahun)..then MZ pun tunjuk jugaklah artwork by my razeen

ni razeen lukis psl our previous trip yg selalu naik flight..siap ada bag kat atas conveyor's belt tu..

ni artwork ptg semlm..razeen setiap ptg lps balik sek, memang akan buat homework then selang seli dia lukis2 apa yg dia suka


semoga our kids sentiasa di bawah lindungan rahmatNya...
have a nice day everyone!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails