Monday, 29 November 2021

Peluang kedua

dan ketiga dan seterusnyaaa..

segala puji hanya utk Allah Yg Esa, Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...
Alhamdulillah, kerana masih memberikan MZ and my siblings peluang kedua (dan ketiga dan byk2 lagi) utk masih terus menikmati kasih sayang dari bonda kami, the one and only..
Terima kasih Ya Allah kerana masih meminjamkan seorang ibu utk kami memohon restu dan berkasih sayang dengan satu-satunya chenta hati kami






Tak pernah tak rindu,

Sunday, 28 November 2021

After SLNW | welcoming a new device

actually thn ni MZ jrg2 menang hadiah contest apatah lg big winnings..and lately memang dh agak jrg join jugak sbb faktor bz dgn keje dan hal2 lain, dan rasa demotivated jugak bila jrg2 menang (time awal2 tahun ari tu gigih jugaklah join contest setiap bln)

finally....bln Nov ni...menang something yg sgt bermakna..dan harga pun not bad..
alhamdulillah atas segala rahmat dan rezeki kurniaan Nya








zharfan yg record ni..unboxing gitew

ni pun zharfan yg rakam jugak..masa testing phone ni awal2...excited sbb benda baru kan

have a happy weekend everyone!




Thursday, 25 November 2021

Rain

I simply love the smell and rhythm of the rain..
Moga2 sentiasa ada pelangi yg indah selepas hujan..
Aamin ya rabbal alamin




Tuesday, 16 November 2021

Sea sand sun = fun!

langit biru, awan2 putih berkepul2 (mcm cotton candy!)...laut, pasir, cahaya matahari..segala-galanya indah dan seharusnya kita sentiasa syukuri kerana masih diberikan kesempatan utk menikmati anugerah alam yg terindah, selagi mana masih bernafas di bumi yg fana...Alhamdulillah wassyukru lillah













Allhumma yassir wala tu'assir
Allhul musta'an

Monday, 15 November 2021

First time tengok bunga kesom

biasanya MZ memang akan jenguk taman mini MZ ni once everyday, kdg2 2x jugak ie pagi ptg, kdg2 once in a two days (time bz)...

tak byk perubahan pun sbb mr hubby kata tak pyh beli pasu2 baru dh, dan tak de space...so jaga dan belek mana yg ada jer lah hahah

then ada satu hari tu, MZ terperasan...ehhh my pokok kesom berbunga lah plak! sbbnya sblm2 ni tak tahu pun kesom pun boleh berbunga...hahahah cute jer bunga2 kecik kaler putih ala2 light purple



pokok bunga vingka ni memang dh sgt2 tinggi, dh melebihih ketinggian pagar tu

dan rupa2nya pokok vingka ni membiak melalui bijik benih..so byklah anak2 vingka dlm pasu2 yg mana bijik benih tu pecah(meletup) dan tersebar

see...anak2 pokok vingka pergi tumbuh conquer pasu lain...MZ biar jer hahaha sblm2 ni..MZ beli pokok bunga vingka tu RM5 sepokok...lps ni tak pyh beli dah la sbb anak2nya byk merata2 dlm pasu2

ni lah latest yg MZ beli..tu pun dh few weeks...vingka putih...masih renek dan rendah jer pokoknya...tak meninggi mcm vingka purple/pink tu

salam hari isnin!
have a nice day!

Sunday, 14 November 2021

Beli apa kat JD Sport

dh sepuluh hari tak publish entry nampaknya..kebetulan mcm bz sikit dgn keje sbb kelas dh start full force (dh 4th week of semester pun)

anyway, kisahnya, awal2 thn ari tu, MZ ada menang few pieces of JD Sport gift card, dh guna few pieces (zharfan beli kasut, then ariff beli kasut)...then ada lg baki few pieces (menang sikit2 dari few contests, so simpan dan combine lah boleh guna one shot)

so gigihlah kami semua singgah pilih apa yg nak dibeli kat JD sport tu

end up belikan mr hubby seluar track (dekat RM200 gaklah regenya after discount), dan beli tshirt adidas utk ariff dan zharfan sehelai seorang...total bill RM375, so MZ byr lah RM75 tu, simpan dulu baki sekeping lagi gift card tu... (kebetulan ada lagi sekeping otw--menang conso contest jugak)..nak kena dtg lg next time ke JD sport tu



happy weekend everyone!



Thursday, 4 November 2021

Loving the view so much!

last year masa july, memang posing2 kat the same spot, tp this time, nampaknya natural lighting tak berapa menjadik sbb matahari betul2 mengadap to us, so gmbr jd gelap if weolls posing berlatar belakangkan view gunung ganang dan langit biru tu
tp posing tetap posing, tp dari tepi/sisi ajerlah






OOTD with denim dress bought from modanisa (online shop based in turkey)

beginilah hasilnya if posing berlatar belakangkan langit biru dan gunung ganang tu....cahaya dari sana...jd muka semua tak nampak

have a nice rest today everyone! best boleh lepak2 di rumah sempena public holiday...pg td weoll sempat kuar ronda2 area shah alam, then singgah lunch jugak

Friday, 29 October 2021

While enjoying some cool, fresh air

for future remembrance...
because the moment we spent together is the moment we treasure, forever

























salam hari jumaat almubarak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails