Tuesday, 4 October 2022

Repeat P.D.

last weekend ie sabtu-ahad (1st-2nd Oct 2022), weolls pergi P.D...why P.D?
sbbnya tak dekat sgt dan tak jauh sgt dari our place, kira tak sempat letih sgt utk driving, and boleh solat jamak sbb lebih 90km distancenya dari gombak

part packing baju...excited lah jugak setiap kali dpt gi staycation kat mana2...esp thn ni most weekends memang zharfan tak available (driving class/seminar SPM etc)

ni pose wajib dlm keta

ni 1st pitstop...nabila agrofarm (kat daerah seremban), sempatlah ariff buat aktiviti archery kat sini (tak de gmbr), dan kami beli jajan2 jugak (nugget etc)

cuaca mendung sepanjang hari (dari pagi), selang seli drizzling  dan cooling sunlight jugak...gigih MZ ber OOTD berlatarbelakangkan ostrich dan kambing2 

2nd pitstop, repeat X treme park (area PD)...my 3 boys main go-kart --amik pakej utk 3 aktiviti (termasuk archery dan paintball dan glove RM3), total RM83, sempat gak order mknn ie fries utk razeen dan tauhu bergedil utk MZ



3rd pit stop, weolls singgah pantai teluk kemang...suasana basah sbb baru lps ujan (rintik), tak de gmbr...lepak2 kat stall tepi pantai, mr hubby order mee goreng dan air kelapa, dan kami mkn pisang goreng dan kepok lekor jugak...then tapau mee goreng dan nasi goreng jugak for lunch (nak mkn kat hotel lps setel check-in)--tak de gmbr jugak...sbb tak selesa nak bergmbr dgn keadaan lantai/tanahnya basah kesan lps hujan stop

so which hotel that we went for our staycation this time?
antara dlm wishlist MZ ie Lexis Hibiscus PD...
rasanya memang famous gak hotel ni sbb ada private pool kan..
dan faktor kedua, sbb selalu nampak ada one comper tu (Dr Khai) dh berkali2 stay kat situ (dia sgt byk menang contest hahahah) so MZ pun teringin gitew

alhamdulillah, MZ and my lil family direzekikan utk stay kat Lexis Hibiscus ni
pun hasil contest ..menang masa bln mac 2022 lagi...cuma tak redeem2 jer..points utk travel (Wonderfly) --lebih kurang Klook etc


finally dh redeem ie utk stay kat Lexis Hibiscus tu (done that on 23/9/22 ie seminggu sblm our staycation), syukur masih ada available room...rate hotel yg MZ booked via wonderfly ni RM688 (if tgk rate kat agoda, cecah RM1k jugak pernite)

then kena email direct to hotel, dan attachkan voucher ni...so dptlah stay kat Premium Pool Villa (MZ top up cash RM63 sbb points yg menang contest tu tak cover 100% rate hotel stay ni), cepat jer hotel tu reply utk confirmkan my stay request. kira sgt efficient la!

next entry, gmbr2 kat Lexis Hibiscus ;)

Monday, 3 October 2022

Swimming time!

ni final entry utk kisah staycation kat berjaya times square...previous entries ada kat SINI, SINI dan SINI

setiap kali staycation, memang benda yg wajib buat ialah kami swimming satu family--family bonding time

so just nak tepek random pics here..for future memories..

pool kat Berjaya Times Square Hotel ni memang sgt2 besar laaaa...dan time kami mandi manda tu, tak ramai org pun (ada dlm 5-6 org jer yg dtg swimming, tu pun time weolls dh hampir siap dah), so kami conquer lah kolam tu

landscape yg sgt cantik kat area pool tu..ada water fountain


kolam kanak2 pun sgt besar, tak dlm pun

ni kolam dewasa...shapewise, mcm bentuk panjang/bujur melengkung



razeen memang mandi kat kolam dewasa, we just make sure dia pakai float tu all the time, dan of course kakinya tak cecah lah lantai pool, pool dewasa ni kedalamannya 1.2m (kalau tak silap la), tp memang below 1.4m


gigih wefie guna handphone (samsung Z fold)...hampir2 terpercik air kolam tu..fuhh suspens jap

tu jer kisah staycation Berjaya Times Square Hotel 
salam hari isnin, dh masuk bulan october jer...so 2022 cuma berbaki less than 3 months now...
have a nice day everyone!

Tuesday, 27 September 2022

Highest score | Student Feedback Survey (SFS)

MZ selalu gerun nak check markah/rating/score utk SFS --setiap sem, students akan rate/bg markah for their lecturers..
rasa2nya to score 90 above tu memang norm (setahu MZ lah--MZ assume so)

syukur alhamdulillah, last sem, MZ dpt highest score (my own record)..kat SFS online tu, ada markah dari thn 2011 lagi (thn2 sblm tu SFS was conducted manually so tak delah markah/rating online), MZ start ngajar kat UIA may 2004 (study leave sept 2007-aug 2011)

alhamdulillah, MZ score 97.43 - MZ ajar 2 subject last sem ie contract II and torts II





Insya Allah, this gonna me a motivation for me to give the best to my students :) new sem will commence on 10/10/22 ie 2 weeks from now

Monday, 26 September 2022

Buffet breakfast & in-room dining

sambungan kisah staycation kat Berjaya Times Square Hotel..

buffet breakfast is something that we always look fwd whenever we have our staycation
so bila stay kat Berjaya Times Square Hotel ni, memang MZ dh pilih siap2 pakej bilik yg comes with breakfast

our BF was at club lounge dan bukannya kat main cafe/restaurant (tp level yg sama, just jln ke depan sikit jer pun)

masa ni baru pukul 7 am lebih, so memang tak de lg any guest yg dtg mkn2, lgpun sbb mkn kat club lounge so sgt2 privacy lah, tak campur dgn other guests yg stay kat bilik2 lain (club lounge BF ni utk those yg stay kat Club Premier Suite and the like), actually dpt 4 bf, then razeen dia tak charge pun, FOC gitu..alhamdulillah (jimat duit MZ hahah)



nice theme colour ie grey (mcm tema kaler umah MZ)



mcm weolls jer conquer tmpt ni hahaha cuma masa dh siap mkn, baru ada lagi satu family dtg bf

ni mknn MZ..normal spread of buffet BF jer..oklah, byk jugak choice (cuma tak de lah mee/bihun sup)

the nite after we checked-in, semua pun dh letih dan malas nak kuar menapak pegi mall (yg attach dgn hotel jer pun), so weolls order room service utk in-room dining jer...harga sgt2 ok dan dpt 20% discount jugak (benefit bilik Club Premier Suite)...taste-wise, semua sedap kecuali spaghetti aglio olio tu below expectation (keras sikit), anyway, total 5 mknn yg weolls order ni below RM100 (after discount)

ni plak gmbr sblm check-out, ie weolls singgah kat main restaurant/cafe hotel sbb dpt complimentary drinks...wajiblah try kan sbb tu memang benefit bilik tu..

MZ memang orange juice lover

ada satu lg entry psl staycation ni ie gmbr2 kat swimming pool
have a nice monday everyone!

Sunday, 25 September 2022

Welcoming our 2nd Dyson

Our 1st Dyson item was the cordless vacuum cleaner..rezeki menang contest (biskut Zess) and that was in 2020...dh pernah major repair sekali and so far it still works ok alhamdulillah

ari jumaat lps, MZ pegi collect hadiah contest MegRhythm (brand utk steam eye patch)
hadiahnya Dyson air purifier (cum fan) jugak

kat contest promo tu katanya hadiah ni value RM1400, MZ google2 memang harganya range gitu..



alhamdulillah atas segala rezeki dariNya
happy sunday everyone!

Friday, 23 September 2022

Club Premier Suite @Berjaya Times Square Hotel

when it comes to our family holiday/vacation/staycation...ada few criterias esp MZ kan ada 3 boys, two of them ie zharfan dan ariff dh umur 17 and 13 respectively, dh dikira adult pun for hotel booking purpose, so tiap kali nak book hotel room, kena amik yg ada dua katil double ie family room, or alternatively, kena amik 2 connecting rooms, sbb majority of hotels biasanya ada satu katil double jer (or 2 katil single)

so agak mencabar utk cari family room for our lil family
dan weolls memang enjoy breakfast buffet kat hotel, so memang kena amik pakej with BF, then wajib ada pool jugak sbb my 3 boys ni sgt suka main air/swimming

alhamdulillah, all the above 3 criterias ada kat Berjaya Times Square Hotel tu...
so far, among the best hotel yg weolls pernah stay laaa - my boys (and their papa too) siap ckp nak repeat lg in the future (if ada rezeki)

MZ booking via agoda, amik bilik club premier suite (RM688.50), best sbb bilik tu pakej dgn mcm2 benefit, cuma sbb MZ check-in 8 mlm (ie bertolak lps abih keje), so tak dpt utilize semua benefit tu



club premier suite ni sgt besh sbbnya biliknya besar sgt2!! ala2 apartment style jugak lah
masuk2 jer, aircond semua dh on pun siap2, memang pihak hotel dah letak kad kunci tu (extra card lah tu)..then ada welcoming refreshment ni ie fruits dan mini dodol

then ada complimentary bar ie dpt set snack dan canned drinks (3 tin)---dpt 2 set each ie setiap bilik ada complimentary mini bar tuuuuu


ni katil king size, bilik MZ and hubby

ni bilik zharfan, ariff dan razeen


toilet ada 3 semuanya...fuhh 1st time lah staycation dpt 3 toilets, dan 2 of the 3 memang ada bath tub dan double sinki



room card pun dpt 4 pcs, wifi pun laju tp limited utk 4 devices shj

toiletries set pun dpt 2 sets 


living hall yg sgt selesa

tv tu dpt 3 ie satu kat living hall dan each bedroom memang ada one tv each


air ni pun dpt 2 sets ie one sets for each bedroom
overall memang sgt2 puas ati!
nanti MZ buat entry lain utk gmbr2 time BF dan gmb2 kat swimming pool

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails