Monday, 24 February 2020

Tarikh cantik 220220 | Spending precious moments together - cruise, steamboat, beca!

ari sabtu 220220..tarikh yg cantik, selain tarikh 200220, so kebetulan mr hubby tak keje, so weolls kuar ronda2 lps setel amik zharfan from his tuition classes.

plan asal, mr hubby kata jom naik boat kat mines shopping mall/tasik tu...tp tak dpt ke sana sbb jem teruk masa exit to the mines tu..so terus lajak pergi putrajaya sbb direction yg sama...
last2 mr hubby suggessted jom pegi naik cruise tasik putrajaya, sbb razeen tak pernah lg naik cruise tu..actually weolls dh pernah naik masa zharfan/ariff kecik2..

cuaca pulak panas terik, our boys tertido dlm keta, so sementara tunggu tiga2 bangun, mr hubby gigih menunggu parking, sbb nak cari parking yg dekat (area dataran putrajaya kat bulatan dpn masjid tu), last2 dpt gak rezeki parking dekat

so setel parking, menapak pergi beli tiket cruise

tak crowded sgt pun time beli tiket, tapi masa beratur nak naik cruise, ramai lah jugak org, tapi tak penuh pun cruisenya, masih ada seat kosong dlm cruise tu


tu harga tiket..actually tix dewasa RM30, tix kanak2 RM20, weolls amik family package 2A2C, RM84, then tambah lagi 1 adult, RM30 tp diskaun RM5 sbb staff gomen

masa weolls beli tix tu, pukul 4 pm, cruise nya pukul 4.45 pm, so weolls pegi mkn cendol dulu kat foodcourt sebelah cruise tu..ni harga RM7

ni MZ snap pic masa dh naik cruise, ni kat bahagian belakang, zharfan muka moyok sbb dia mls nak posing, razeen pulak tgh nak nangis psl apa ntah (senang moody)
 ]
ni wefie masa dlm cruise

wajiblah beli gmbr yg photoG rasmi snap sblm weolls naik cruise..ni harga RM15, kategori oklah

lps setel solat asar kat masjid putrajaya, weolls pegi Ayer@8..happening kat sini sbb ada sgt byk tmpt mkn yg besh2..ni posing2 kat area Ayer@8 tu

mama & razeen


wefie laki-bini

wajiblah posing solo--OOTD

plan asal nak mkn kat Shell Out ni, then tgk pakej, yg paling murah pun almost RM200 tp tak de ketam pun, and tak termasuk drink, pakej yg ada ketam seekor ialah RM230..so last2 tak jd mkn sini sbb rasa mcm overbudget

 last2 mkn buffet style kat steamboat & grill restaurant..memang view ngadap tasik, adult RM35 each, kids RM20, total RM130 gaklah tp dh termasuk drinks

zharfan & ariff suka lah main2 masak2 tu...hahahah


posing berdua...16th year together, alhamdulillah

then lps solat maghrib, spent time kat area ride on tu..ada mcm2 jensi ride on..ni weolls sewa beca then kayuh berdua..MZ kayuh gak tp mr hubby rakam video, tak de gmbr plak..
razeen plak obses main ride on keta bomba..sibuk ckp nak dtg lg main keta bomba tu

alhamdulillah for all the blessings dari Allah SWT
Note: kos ronda2 ditanggung hampir 100% oleh mr hubby sbb MZ lom dpt gaji hehehhe

Thursday, 20 February 2020

Because life is fragile

lately byk betul berita kematian...wpun bukan saudara terdekat..tp setiap kematian adalah peringatan utk kita semua yang masih dipinjamkan dgn kehidupan..

yg latest, kematian mengejut Ashraf Sinclair, suami kpd Bunga Citra Lestari...MZ suka dgr/tgk video clip lagu wanita terbahagia...sbb nmpk sgt aura kebahagiaan this couple..
tp memang dh tertulis kan ajal masing2...after all, syarat mati ialah hidup...bknnya terhad kpd org tua, or sakit or obese etc..

tak dpt dibayangkan jika pasangan kita tiba2 meninggalkan kita utk selama-lamanya...tanpa pesan..tanpa tanda2...
walau seperit mana pun, hidup mesti diteruskan selagi masih bernafas

moga2 kita lebih menghargai pasangan kita...
dan menambah amal kebaikan yg kita buat...sbg bekal di alam sana nan abadi (self-reminder)

gmbr selingan semata2-- alhamdulillah, MZ memang bahagia dengan apa yg MZ ada sekrg...moga2 kita sentiasa bersyukur atas rahmatNya..


salam hari khamis
#MZ bz tgh buat frgs proposal
 

Tuesday, 18 February 2020

More reasons to smile | something surprise!

last week MZ ada dpt wasup, ckp MZ menang conso prize utk contest revlon..
actually MZ tak tahu pun apa conso prizenya..sbb masa join contest tu, nmpk promo GP prize ajer ie holiday to Bali, anyway, tak dpt GP, tp dpt conso, so tak sia2 beli pop (MZ beli lipstick revlon utk join contest ni)

semlm dh dpt hadiahnya (kurier City Link)..the word CONGRATULATIONS tu memang perkataan keramat utk para compers heheh

tadaaaa...very cute gift box! siap ada riben lagi

bila bukak, ada 2 compartments

then boleh bukak2 ada space kecik2..dlm tu ada variety of make-up!!



gigih MZ google2, nak tahu berapa value set ni...nampak ada jual kat lazada...harga asal memang mahal ie RM650, now on sale, jd RM188, still oklah tu...menang hadiah kan

tulah rupa gitt box dgn isi2 ie item make-up kat dlm.. ada 12 items semuanya


anyway, nilah promo contest yg MZ join tu...dia cuma tulis GP, tak tahu pun ada conso winners heheh alhamdulillah balik modal gitu--errr rupa2nya revlon ni brand dari US

Monday, 17 February 2020

A box that melts my heart

terberkenan, terjatuh chenta dan now dh memiliki pun...vanity box or simple name is kotak utk isi brg2 make-up or accessories or apa2 skincare etc

box ni kaler peach. shining design




katanya value/harga box ni RM120


ada mirror, ada few compartments jugak...simply love it!!

so MZ actually got this box FOC jer ie free gift from guardian promo--kena beli brg2 make-up RM80 and dptlag box ni free..while stock last

and sbb MZ tersgt suka dgn box ni...i actually got 2 of it hahha both selamat terletak kat atas meja solek MZ ;) boleh isi mcm2..bg nampak kemas sikit atas dressing table tuuu

Friday, 14 February 2020

Somebody loves Starbuck so much

.....none other than my zharfanlah tuuuuu...teenagers nowadays kan...lepak2 pun kat cafe hipster...

me myself...tak suka pun lepak2 minum kat situ..sbb main drinknya coffee based kan..i dun drink coffee...
tp actually ada mcm2 mknn dan minumn pun dlm starbucks tu
another reason is, MZ rasa the drink is above average in terms of price...so rasa mcm sayang duit/membazir jerrrr

ni masa singgah kat starbucks near mrr2 (attached to petronas)

zharfan order minuman apa ntah..tp bkn coffee lah sbb  i dun drink coffee..sedap gaklah rasa minuman ni (ice-blended vanilla kot)--staff tu tersalah eja nama zharfan hahahha

tulah bil nya...air ajer harga RM20

ni masa singgah starbucks kat aeon mall, KB

nilah reason kenapa MZ setuju singgah starbucks hehehhe (menang contest aiken-wipro unza)--rezeki my zharfan sbb boleh minum dan mkn kat his fav cafe

salam jumaat al-mubarak

Thursday, 13 February 2020

Must-eat food at kampung

sambungan entry ari isnin lps..ie psl mkn2

ternampak signage jer masa nak masuk aeon mall..kat seberang jln gitu opposite aeon mall entrance..err MZ tak de lah sempat gi mkn patin tu pun

my fav -laksa kelantan..beli pun kat kedai favourite (near Long Ghafar/Peringat)

sedappp esp bila mkn dgn telur rebus hehehe..yg specialnya kuah lemak tu..kena pekat dan rasa ikan

ni masa 1st day balik..gigih pegi mkn sup gear box/kaki lembu kat my fav kedai mkn kat pengkalan chepa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails