Friday, 24 May 2019

Happy birthday my dear Zharfan

Today 14 years ago, u came into mama and papa's life..u complete us..u gave me the title 'mama'...
and today again is your special day..my dearest eldest son..

Mama always pray for your happiness, success and health in everything that u do..Aamiin Ya Rabbal Alamin


Thursday, 23 May 2019

Shopping raya | finally done

MZ start shopping utk bj raya sblm bulan ramadhan lagi ie beli bj melayu sedondon papa & boys kat gene martino

then bj kasual..memang nak beli kat aeon..so tunggu promo raya start (utk dptkan sampul duit raya dan paper bag raya)...selipar crocs aeon tu sajer jer beli sbb murah hahahah end up razeen bknnya pakai pun :p

kasut raya razeen...ada lampu menyala bila hentak2 kaki hahaha ni pun RM99 sbb brand transformers


so done lah kiranya..ie kat aeon wangsa maju..sbb shopping time aeon day...so dpt voucher RM40


tp masih tak cukup tshirt utk razeen dan ariff
so ari isnin 20 may sbb cuti wesak..gigih pegi aeon one utama..so done lah all..

MZ suka kumpul mcm2 sampul duit raya...senang nak bg duit raya nanti..selain gene martino, MZ ada gak dpt sampul duit raya from watsons



Tuesday, 21 May 2019

Something sweet on mother's day

I don't really celebrate mother's day..tp sbb in our country,  that day diraikan dan diwar-warkan di social media..
so terpengaruh jugalah ..after all nothing wrong to appreciate our moms kan..

well...benda yg MZ wajib buat..call my mom to wish mother's day

and since i myself is a mom..so my zharfan was so sweet...buat surprise beli kek (dia beli time kuar solat terawih dgn papanya)

                   
 red velvet!

and time iftar...zharfan beli some food from domino pizza plak..


so byklah juadah iftar kami that day..meriah gitu

puas ati bila masak sendiri sbb boleh ratah byk2 hahah sbb sup ekor ni kalau mkn kat kedai harga memang sgt lah priceh (biasanya semangkuk with 3 pcs is RM12+ gitew)

Tuesday, 14 May 2019

2d1n Avani Goldcoast Sepang | Our room

ni sambungan kisah cuti2 awani (besday vacation)
nak tepek pic bilik..

ni pemandangan from our 'family villa'


complimentary

family villa ni ada 2 bedroom (facing each other) with double beds..and ada dua bathroom..ada satu bath tub

very spacious lah bathroomnya

ni one of the bedrooms

ada ruang tamu

ni plak kids pool (near dining area)

very nice scenery

pic gelap sbb ngadap cahaya :p




the unique part..boleh cycling ke mana2..selain naik buggy yg disediakan..so weolls enjoy la cycling ke sana sini hahaha

overall best sgt tempat ni..kalau ada rezeki nak repeat lagi..kena stay 3d2n baru puas ati gitu

Monday, 13 May 2019

Shopping kasut raya

1st time weolls singgah kat Mitsui Premium Outlet masa otw nak pegi KLIA (antar my adik ie Nizar & family pegi umrah)

kebetulan plak mr hubby terjumpa kasut yg dia berkenan ie kena dgn taste dan harga..so beli jer lah..merangkap kasut raya wpun dibeli sblm bln puasa lagi hahahah

tu nama kedainya

tu kasut pilihan mr hubby...yg dark brown tu..harga lps discount jadi below RM300 (dh lupa exact price hahaha)




Italian design

jarang tau mr hubby nak senyum bila MZ nak snap his pic hahahha




Friday, 10 May 2019

Menu juadah iftar | air tangan bonda

dpt merasa air tgn bonda terchenta..alhamdulillah..

ni juadah iftar 1st and 2nd ramadhan

kerang rebus..

tomyam seafood

ni juadah 1st ramadhan..not in the pic..ayam masak merah which is my mom's signature dish

kangkung goreng 

kerang rebus dan daging masak kicap

 ayam gulai (kari)

ni juadah 2nd ramadhan..kuih-muih tu MZ beli kat stall near kfc sri gombak..every year memang beli kat situ jer


Wednesday, 8 May 2019

A blessed Ramadhan

Alhamdulillah kerana kita semua sekali lagi dipertemukan dgn bulan seribu rahmat dan keberkatan

Istimewanya Ramadhan tahun ni..kerana MZ dpt menyambut Ramadhan bersama bonda terchenta...my mom dtg KL sbb temankan my adik (Dr Awi ada exam)..so sempatlah MZ meraikan ramadhan selama 4 hari ie 1st - 4th ramadhan..the greatest blessing ever

ni 1st sampul raya yg MZ dpt utk thn ni yayyyy ni dpt sbb beli bj melayu papa and boys kat gene martino


moga2 ini bukan ramadhan kita yang terakhir..insya Allah

Thursday, 2 May 2019

Movie time | Avengers Endgame - MZ bagi full marks okayyyy

rasanya one of blockbuster movies thn ni (or may be of the century??hahaha)

kat msia pun masa 1st day pun dh collect RM10j...memang dahsyat laaa penangan citer marvel ni..
err ramai fans yg obses...MZ minat gak tp tak de lah tahap obses..yg pasti my boys memang dari 1st day tayangan lagi dok ajak nak gi tgk tp tak de masa yg sesuai sbb weekend lps kitaorg pegi bday vacation kan

so dh setel tgk movie ni semlm..masa cuti 1st may..so 5 of us boleh tgk sama2..abih RM69 gak utk 5 tixs (3 adults 2 kids)..then jajan kat tgv kan mahal..so abih dlm RM80 gaklah..sbbnya weolls tak sempat lunch..so kira lunch mkn gitu jer lah...beli hot dog, nuggets, chicken pop dan chips...

sbb tix memanjang sold out or tinggal the 1st row jer...so tix dah beli 2 days in advance..pun dpt seat yg 4 dari dpn (row D)...tgh hot lg tayangannya kan..lom reda org beli tix..ada yg repeat two times tgk (cthnya my colleague hahahah)

MZ jenis beria nak tahu spoiler sbb tak dpt nak tgk masa 1st few days tayangan kan.....so dh baca mcm2 spoiler tp tak feel mana pun sbb nak tgk sendiri jln citernya..tp yg pasti..iron man/tony stark mati...sob sob..sad ending...

so memang besh la movie ni...worth it la..puas ati gitu

mesej kasih syg antara family etc
and mesej psl berkorban utk selamatkan negara/dunia, bersatu menentang kejahatan...psl hidup ni akan mati jua..mati yg tak boleh nak undo dah...hidup ni fana jer kan...
so wpun essence jln citernya psl back to the past utk betulkan keadaan/mengalahkan thanos..tp memang ada yg terkorban gitu..

MZ paling suka watakk kapten marvel laaa..sbb cantik dan powerful hehehhe
watak daughter of tony stark pun cute sgt2...last2 jd anak yatim bila ayah dia mati..sob sob
tp tulah..tak semestinya happy ending kan...sad ending sbb dua superhero mati dlm citer ni
ada byk gak scene lucu (ramai yg dh buat spoiler bergmbr..psl hulk stress kena turun tangga, pls antman jd baby etc etc)

overall MZ bagi 5 dari 5 bintang hahahah full marks gitu!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails