Friday, 22 November 2019

Ariff dapat Anugerah Pelajar Cemerlang 2019 | Heartiest congratulations

Majlis ihtifal (ie penyampaian hadiah utk pelajar cemerlang) sek ren islam (SRI) alhuda telah berlangsung pada 20 nov 2019..
thn ni ariff dpt naik pentas sbb awal2 lagi dh dpt surat jemputan dari pihak sekolah masa pegi amik result (16/11/19)..memang weolls dimaklumkan ariff dpt hadiah utk subject (highest score) Fiqh-tauhid...
then rupa2nya ada kejutan yg lebih manis..ie di kemuncak acara, nama ariff telah diumumkan sbg penerima anugerah murid cemerlang 2019 utk tahap 2..syukur alhamdulillah

it was a surprise (memang begitu pun caranya sbb sek tak inform awal2 utk anugerah utama/top prize tu)..and MZ tak expect beria pun..and that's the reason why mr hubby pun tak attend event ni (kebetulan mr hubby agak pyh nak amik cuti)..sbb dok ingatkan ariff dpt highest subject prize jer..rupa2nya dikurniakan rezeki lebih besar rupanya..

ni gmbr secara random..kenangan terindah utk ariff and our lil family...actually ni kali kedua ariff dpt anugerah yg sama..last 2 yrs, ariff dpt anugerah ni (utk tahap 1)

ni dewan yan dihias serba indah...sweet, simple and lovely..tema pepel-putih

ni souvenir book

ni masa 2nd time naik stage ie utk terima award pelajar cemerlang keseluruhan


ni masa 1st round naik stage ie utk highest subject scorer

ni lps dh setel semua event

one happy mommy


zharfan & ariff

plaque kaca yg diterima..istimewa sbb ada gmbr tuuu..actually masa cikgu ariff wasup utk mintak gmbr beberapa hari sblm event ni..MZ dh boleh agak..may be ariff akan dpt anugerah..tp tak nak berharap sgt takut kuciwa

sijil penghargaan

bouquet dan belon ni parents tempah awal2 dari pihak sekolah..membeli sambil menyumbang utk sek gitu..MZ dan parents lain beria beli hehhehe semangat gituuuu

dpt hadiah set buku2 dan voucher..utk highest subject scorer

tu nama ariff..

ni surat jemputan..for future memories

moga2 Ariff sentiasa cemerlang dlm akademik, akhlak, sahsiah, berjaya dunia akhirat..aamiin

Thursday, 21 November 2019

Random pose @CH

ni posing2 masa pagi 2nd day kat Cameron Highlands ie pagi isnin 11/11/19...ni kat tepi hotel yg weolls stayed...suhu time ni 16C which is sejuk nyaman and we love it so much!! suhu agak rendah sbb mlm tu ada hujan gerimis




rasa mcm kelakar sbb tutup mata berjamaah plak dlm gmbr ni hahahah

wajiblah ada posing berduaaaaa

zharfan yg snap pic ni so he's not in pic

razeen yg snap..so jd close up plak gmbr ni..anyway, mr hubby pakai his fav jaket ie the one that he bought when we were in nottingham..MZ plak pakai my fav jaket gak (jeans but khakis colour)..beli zmn bujang lg...fav brand ie BUM..beli kat the mall (shopping complex)--now dh rebrand pun mall tu...jaket tu size M so sekrg agak fit tp masib boleh pakai laaaa...

julung2 kali mr hubby senyum bila bergmbr...sbb dia kelakar razeen yg beia nak snap pic ni ;)

ada lg some entries utk tepek pics masa cuti2 CH...

Wednesday, 20 November 2019

Met someone while attending a wedding

lps setel event kat sekolah zharfan on 16/11/19 (sabtu), MZ bergegas pegi amik result exam ariff kat his school, then lps tu..terus pegi attend wedding yg diadakan di wadi budi (dewan dlm uia)..anak my colleague (Prof Nora) kawin..so meriahlah event mkn2nya...

and ternampak somebody kat meja VIP....waaa nampak DSAI laaa...so MZ pun mintak nak bergmbr..sempatlah sekeping...jadik laaa...utk kenangan kan...one of the leaders that I really respect..


then posing2 kat tepi dewan..nak posing dlm dewan rasa segan plak :p



ni MZ snap2 jer..alang2 DSAI dh dpn mata kan



,

Tuesday, 19 November 2019

Penangan double elevan

pada 11 november yg lps ie 11-11-19...it was widely promoted as the day for online sale..
MZ pun terjebak tp tak delah sampai ribu raban...ikiut kemampuan jerrr.. selain shopee...MZ suka beli kat lazada gak...

nilah yg MZ beli dari lazada...handbag carlo rino!! dh lama usha2 tp sbb normal price RM449..so rasa mcm mahal..then masa 11-11 tu, dpt promo diskaun...then total jd harga RM280+...MZ pun beli lah..memang berkenan sgt2 design ni...kira signature design utk CR ni

dh selamat dirasmikan pada 16/11/19 ie masa attend event kat sek zharfan


Monday, 18 November 2019

Well done my Zharfan | Majlis Apresiasi Pelajar 2019

alhamdulillah, 16 November 2019 telah berlangsung Majlis Apresiasi 2019 Sek Men Al-Amin..
zharfan terpilih sbg salah seorg penerima anugerah...majlis bermula 8.30..so weolls dh sampai kat sek seawal 8 pagi lagi, sbb MZ nak chup tempat parking hahahha

MZ tepek pic tp random jer ni




Zharfan salah seorang penerima anugerah Khas Tarbiyah

ni surat jemputan--utk tatapan dan kenangan my zharfan later2


majlis berlangsung di dlm surau sekolah..cantik simple sweet jer..dan selesa utk semua guests (ibu bapa)


lps setel event kat surau, parents kena pegi amik result exam anak2 kat kelas masing2..then dpt hadiah kat kelas plak..berdasarkan pencapaian anak2..alhamdulillah, zharfan dpt no. 3 dlm kelas, dan dpt 8A dari keseluruhan subjects


mr hubby keje so tak dpt nak posing2 pic satu family..ni take turn snap pic...ariff yg snap ni..



moga2 my zharfan terus excel dan succeed in his study..aamiin

Friday, 15 November 2019

in-laws big family

we were having big family gathering a.k.a family day at Cameron Highlands from 10-12 Nov 2019..julung2 kali weolls had family day belah mr hubby...so everyone was so excited..seronok dpt gather beramai2, mengeratkan bonding gitu

mr hubby sides ada 7 beradik including him, but now 2 have passed away, so tinggal 5 beradik jer..and masa event ni, one of the 5 can't join sbb terikat dgn keje...so 4 beradik jer yg join (plus one more family dari side arwah abg sulung satu ayah lain ibu)--complicated hahhaha

wajiblah posing2 sbg kenangan..ni 1st nite of our stay in CH--MZ pakai bath robe sbb cuaca memang sejuk (hujan gerimis gak mlm tu)

asap tu bkn kabus tp asap sbb weolls tgj buat aktiviti bbq hahahha

free style!!!!

ni mr hubby and 3 of his siblings...from right--mr hubby, kak tie, kak na and ya (youngest)..only 2 daughters//sisters in his family...(which means 5 lelaki 2 perempuan)

ni gmbr masa bbq...ayam, kambing, udg, sorong, ketam, lokcing

all bbq stuff memang bawak all the way dari umah (ie from kelantan)--MZ and family bawak goodie bags jer (ie door gift)..main kuiz sambil mkn2 time bbq tu

more entries and pics later

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails