Tuesday, 16 July 2019

Today 15 years ago...

Alhamdulillah...it has been 15 years together..today is our 15th wedding anniversary..to be exact tonite..sbb dulu akad nikah berlangsung pukul 10 mlm..ie lps isyak (16.07.2004)

MZ sentiasa berdoa agar MZ & hubby sentiasa di bawah kasih sayang dan limpah rahmatNya..
moga kasih kami, cinta kami...kekal subur harum mewangi hingga jannah nan abadi..
aaminn ya rabbal alamin

so MZ tepek all the pics berdua..memang sajer pegi FH utk celebrate our anniv..













Monday, 15 July 2019

Day trip to Fraser's Hill

MZ memang suka lah jln2 kat tmpt sejuk..kat msia ni tak byk choice pun..selain cameron highlands, genting highlands, bukit tinggi phg dan kundasang sabah, fraser's hill is one of the list of highlands in malaysia..

semlm..pg2 lagi lps breakfast, weolls pegi ronda2 Fraser's Hill (FH)..

cuaca cerah..angin kat FH memang nyaman..



wajiblah posing2..for later memories


nice view sbb bangunan tema ala2 colonial

port wajib utk posing...

pukul 11.50 am tu...cuaca panas terik tp angin nyaman, so rasa besh gak lah..sambil melayan rindu kat Nottingham hahahha


weolls had earlu lunch...nama restoran tu mimi strawberry..harga pricey gaklah (sbb tourist attraction area kan)..

mintak tlg staff restoran tu yg snapkan our pic...anyway MZ order bihun tomyam..kena dgn tekak MZ..sedappp



mama & anak bongsu

tak byk sgt pun benda yg boleh dibuat kat sini..ni antara port must-visit ie the paddock..tp time kami sampai ni..kuda2/staff tgh break for lunch..so tak dapek nak naik kuda






razeen dh nak masuk 5 tahun..this coming 3rd august..

sajer lalu kat tempat ni..ie Ye Olde Smokehouse..tak leh nak parking pun so snap pic dari dlm keta jer..ni tempat MZ & mr hubby honeymoon....way back in 2004....15 years ago....

we really enjoyed our day trip wpun memang fenin2 lah utk sampai ke sana sbb winding road kan..terpaksa hadap lah sbb gigih nak naik FH hehehhe

Friday, 12 July 2019

Their favourite activities

ni aktiviti ari sabtu lps..after their tuition classes..terus gerak pergi one utama..

to be exact..pergi tamiya..siap janji jumpa sepupu2 gitu..ie anak2 my adik (Nizar-Emi)
lama gaklah diaorg testing track tu...siap pasang2 tamiya yg baru beli lg



sempat jugak naik animal train ni..razeen yg request nak naik..sorang RM5 hehhehe

Thursday, 11 July 2019

Tema cream | Countdown to two events

July is such a blissful month..
well....it's the month i tied the knot with my other half..that was 15 years ago! (160704)

and it happened that, my niece will also be tying up her knot with her man..also in July...next weekend (190719--nice date wowww)

so MZ and boys will be flying home to attend the akad nikah ceremony (hrp2 sempat la sbb majlisnya waktu pg..flight MZ pun pagi tu jugak) and also the wedding --a day after akad nikah

and family members nak kena pakai ikut tema...
tema akad nikahnya kaler cream...MZ plak mcm tak de bj kaler cream yg plain..my boys lg lah tak de bj kaler cream..so gigih lah mencari

syukur dh jumpa..so setel dah

beli dari FB seller jer ni..

ni beli kat parkson OU..brand kickers

Lovely floral design card

Wednesday, 10 July 2019

Pre-wedding anniversary

countdown few more days to celebrate or 15th wedding anniversary..

so alang2 naik GH..wajiblah posing berdua :p


#lovetilljannah insya Allah

Tuesday, 9 July 2019

An evening in Genting Highlands

MZ memang suka la tempat2 sejuk nyaman..so ari ahad lps..balik jer dari gsc melawati mall tu..mr hubby terus lajak naik ke Genting Highlands..dekat jer from our area..less than 1 hour pun to reach the peak..tp masa balik..lekat jem kat karak plak..sbb weekend kan..org balik dari kg utk masuk KL


i memang suka sgt tgk design bangunan ala2 english..wpun post guard je pun hahahha

unik kan....classic europe design gitu

clear blue sky..so nice to see the view of cable car hanging on its cable..

semua kaler maroon lah cable car tu

dh tak ingat bila kali terakhir MZ and family naik cable car kat GH ni..many years back dah..sblm razeen lahir kalau tak silap...this brings back the memories of naik cable car kat sydney last year..and weolls also naik cable car kat seoul (thn 2015)..and MZ naik cable car kat tokyo (thn 2016)

papa & boys..weolls ronda2 kat indoor theme park tu..

ni one of the spots utk posing2...
my 3 lil heroes!

ni kat one of tmpt utk posig2 gak :p

weolls solat asar kat surau...which is sama level dgn medan selera..now dh ada tmpt mkn/food court halal kat GH...tp memang pricey laaa...standard satu mknn around RM19.90 --cthnya harga sepinggan bihun goreng.. (tak termasuk drinks yer)..harga mineral water botok kecik RM5

so end up kami tak mkn pun kat situ..cari fastfood tp tak jumpa--may be dh tak de eh? sbb dulu2 kalau dtg GH, weolls suka mkn2 kat Kenny Rogers...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails