Saturday, 21 October 2017

Back in KL | Story #3 day

Alhamdulillah MZ dh selamat sampai kat Gombak pukul 4.15 ptg semlm..bertolak dari kg pukul 8.15 pg..
This time, my niece (wanie) yg drive heheh MZ memang prefer org lain yg drive sbb long journey, unless tak de choice then baru MZ drive sendiri la

Good time flies..sekejap jer rasa masa berlalu bila dok kg..tgk2 dh kena balik KL sob sob..back to normal life, back to work, back to routine

ni pic masa hari ketiga kat kg..ie my zharfan & ariff kuar mkn2 and jln2 and spent time with their sister cousin Dr Yaya whom they call as kak yaya..sbbnya MZ mls nak kuar ronda2 sbb sibuk marking assignment dan thesis student..gigih usung keje bwk balik kg gitu

all pics from wasup group our big family...ni zharfan & ariff share mkn nasi kak wook kat restoran kak wook (ori punya)

ariff posing dgn nancy ie kucing kesayangan Dr Yaya--nancy comes all the way from Ireland tu

Kak Yaya belanja diaorg mkn kfc plak tu..

anyway, sblm bertolak balik KL pg semlm, me and my kids sempat breakfast with my mom and my adik (Dr Awi) kat kedai mkn near Kok Lanas..mkn nasi lauk ayam kampung..me amik nasi dagang..

MZ memang mkn dgn jayanya time kat kg...sbb jrg2 balik kg and dpt mkn mcm2 fav menu...

salam petang sabtu
MZ nak kena study jap..sbb esok pg-tghari ada lecture (sme@uiam)

Tuesday, 17 October 2017

A place that I call home | #1 & #2 day

Alhamdulillah.. Hari ni dh hari ketiga MZ kat kg.. Balik pg ahad ari tu..driving home with boys..my nephew tlg drive all the way from kl-kb.. Bertolak 7.30 am.. 2.15 pm safely arrived

MZ balik kg sbb nak jumpa my mom.. Kebetulan plak my zharfan & ariff cuti sek seminggu (deepavali).. My uni cuti mid sem bbreak. So MZ amik annual leave.. Terus balik kg..mr hubby keje.. So mz balik kg dgn my kids jer lah

Just nak tepek random pics...
Ni sajer snap time jem sikit kat simpang gua musang

Ni snap pic kat halaman umah my mom kat kg.. Sbb nak update fb status hahaha

Ni aktiviti day #1..pergi beli kuih/mknn kat pasar peringat

Ni aktiviti day #2.. Port mkn2 wajib lah bg famili mz.. Mkn breakfast nasi ayam kampung kat area telipot/near area billion shopping complex

MZ tak dapek la nak diet time dok kg ni alahai.. Lg pun bkn selalu dpt balik  kan...

Lps mkn then singgah shopping kat mydin kubang kerian.. Tu pic ariff khusyuk layan his toys

Tuesday, 10 October 2017

Freeport A Famosa Outlet | shopping apa tu MZ?

Masih lg edisi cuti2 a famosa resort.. Insya Allah ni final entri :)

Selain dari safari,  waterpark dan cowboy town,  Freeport A Famosa ni memang salah satu tarikan kat sini.. Kiranya salah satu factory outlet kat msia utk shopping branded items pada harga yg reasonable

Murah or not tu depend on brg2 jugaklah.. MZ tak masuk semua kedai pun. Just aim my fav brand jer.. Antaranya carlo rino dan hush puppies..

Harga ada jer yg berbaloi2 tp depend on taste masing2 dan ketebalan wallet/purse hehe

MZ tepek random pics lah yer

Ni masa mula2 sampai..arifftlg snap pic ni sementara mr hubby pegi parking keta

Salah satu trademark tempat ni..ala2 mcm kat Holland..errr tp time MZ dtg ni..cuaca panas terik

Ni lps setel beli something kat hush puppies hoyehhh

Ariff yg snap ni

Salah satu landscape kat sini..artificial flower..waktu mlm sure nice sbb nyala mentol/lampu kat bunga2 ni

Zharfan yg candid


Zharfan kata mama. Tgk ni candid pic time mama tgh layan hp hahah




Monday, 9 October 2017

Buffet breakfast yang besh | full tummy happy smile

Ni kesinambungan entry Cuti2 afamosa.. We had a very delectable breakfast buffet.. Byk sgt variety choice mknn so weolls bz mkn tak sempat nak snap pic mknn.. Antara fav menu was roti telur yg sgt sedappp

Actually dpt 2 breakfast for adult jer with the room package.. So kena top up rm23 each for zharfan & ariff ie child rate

Lps dh setel mkn.. Click2 my canon eos for some random snapshots.. Kebetulan ada taman yg sgt cantik landscapenya kat area breakfast venue tu








Friday, 6 October 2017

1st time beli | Ice cream korea eh?

Sblm2 ni selalu jer nmpk booth yg jual ice cream kon panjg ni..tak pernah beli..

Last week masa me and my lil family gi mkn kat food court melawati mall..ada booth jual ice cream ni..nama jipangi ker apa ntah..dia tulis corn cone tu dari korea..or may be asal resepi korea..

Err..mahal gak..ni harga rm10..not bad lah rasanya..share ramai2 hehe..kon nya crunchy..ice cream memang penuh the whole con




Thursday, 5 October 2017

Movie time | Lego Ninjago

Ari ahad lps..mz and kids pegi tgk movie kat tgv au2..our usual port..my boys nak tgk citer lego ninjago..

1st time beli tix yg family frenly punya ie khas utk bwk masuk budak2 kecik dan lampu tak tutup semua mcm normal theatre..sound system slow sikit tak nak bg budak2 terkejut..overall selesa lah utk family with small kids..

Jln citer movie ni mcm movie yg real wpun animasi..kisah anak yg tak dpt kasih syg ayah..ayah dia jd ketua org jahat..anak plak ketua fighter...byk mesej kekeluargaan gitu..i really enjoy this movie

Mz bg 4.5 dari 5 bintang.beshh




Tuesday, 3 October 2017

Finally it's over

Not sure what's wrong with my lappy.. Sbb tak boleh nak sign in to my blogger a/c..so now signing in from my vivo smartphone.. I tak suka tulis blog guna hp sbb screen kecik :(

Just nak tepek pics psl event pgbtd.. Lega dh setel semua.. 1st time lah kena jd director for a big event

Ni masa souvenir giving.. Omg i nmpk so fat hahaha

Candid by prof ida.. Me and my secretariat a.k.a new deputy dean of student affairs


Me and deputy director sama plak theme kaler.. Dr areej
 Dr areej yg candid ni.. Using her dslr


 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails