Sunday, 17 June 2018

Kisah 1 syawal | 150618

Just nak tepek pics masa 1st syawal













Wednesday, 6 June 2018

Still looks nice even after 11 years | more reasons to love it even more

dh lama me tak pakai my pearl bracelet...semlm tiba2 dtg angin pus-pus rasa nak pakai..kebetulan dh nak raya kan lagi seminggu lebih

tadaaa

this is my beloved bracelet..still looks like new..dh 11 tahun pun usia ni (me ikat all the pearls tu dgn gold utk jdkan bracelet)

MZ still remember, pearl ni branded, bukan pearl yg biasa2...namanya..edward kong south sea pearl..ni part of hadiah contest hari ibu thn 2007 yg my mom menang ..contest/event held by karangkraf..edward kong as one of sponsors..
FULL STORY HERE

then rasa curious nak tahu more..MZ google2..jumpa one article psl edward kong ni...wow..impressivenya..the value, the success...and no wonder pearl yg MZ pakai ni nmpk sgt nice dan nampk sgt baru sbb sgt high quality (and expensive too!!)

ni LINK from the staronline tu..

ni some part yg MZ copy dari link kat atas tu

And not just any pearl, as Kong cultures South Sea ones that are highly prized as among the world’s largest at average sizes of 13mm with thicker nacre and beautiful shades. Kong cultivates both silver-lipped and white-lipped oysters that bear a variety of coloured pearls, from white to creamy to golden yellow....
Glimmering under the morning sun, these freshly harvested South Sea pearls took four to six years to grow.“A pearl needs no embellishment. Their rarity and perfection are sufficient. That’s why the Chinese calls it chan chee (a true pearl). Similarly, pearls should be worn strung on just a simple silk thread. They are elegant and classic. That’s how pearls have endured the test of time to remain nature’s most beautiful gem.”
Lps gigih baca artikel tu (which is quite lenghty)....Now MZ jadi bertambah syg lah kat my pearl bracelet ni..knowing that payahnya nak dptkan pearl yg berkualiti dan harganya mahal, dan sgt cantik!!!dan bila pakai pearl ni terus terimbas kenangan terindah event bagaimana MZ dpt pearl ni...alhamdulillah atas segala rahmatNya

salam 21 ramadhan

Monday, 4 June 2018

Shopping raya | Done

ari jumaat lps gigih MZ gi shopping kat aeon..sbb dh tak de gst kan..so rasa seronok dan happy tgk resit hahaha biasanya beli brg RM100 kena byr RM106..
then kebetulan aeon pulak buat promo..beli RM100 dpt voucher RM6...so memang syok lah

so dh setel beli baju casual for my 3 boys and papa..
and beli kasut/sandal raya jugak for myself
dpt sampul duit raya dan shopping bag yg sgt cute (every year MZ aim utk dpt shopping bag aeon hehhe)


bj raya MZ dh siap beli the week before(time dpt gaji)..just beli kat kedai2 kecik dlm giant bt caves jer.. dpt rege below RM200 sepasang...syukurrr!! thn ni tak beli baju brand famous2 la sbb bajet tak berapa nak ader :p
dan satu lg......sempena puasa ni...MZ dh boleh pakai size 38 fuhhh happy giller hahahha biasanya MZ pakai size 40 kalau kurung moden..tp kena control mkn laaa sbb kalau naik few kilos terus tak leh pakai dh size 38 ni adehhhh

penuh labuci, diamond dan manik2

ni bj utk 1st daya raya...bj utk raya kedua, ketiga dan keempat memang dh ada..byk lg yg MZ lom sempat pakai wpun dh beli few months ago...sbb tak de function menarik so beli dan simpan ajerrr and ada gak bj yg baru pakai sekali dua..so bolehlah pakai utk raya gak :p
salam 19 ramadhan

Friday, 1 June 2018

Recreating memories

dh masuk 1 june pun hari ni..merangkap 16 ramadhan..dh separuh bulan pun kita semua berpuasa...lagu2 raya pun dh mula diputarkan di corong2 radio..(i like!!)

anyway, ni sambungan entry cuti2 penang ari tu..
blog terabai sbb MZ bz marking exam papers..dh siap satu subject..tinggal satu lg subject tp papernya 8 june nanti..in the meantime kena siapkan editing paper utk publish (my usual work)

anyway, nak tepek random pics ni...
masa weolls bertolak dari penang ke kelantan (sehari sblm PRU ari tu), weolls lalu ikut grik..
MZ excited lah nak singgah kat rnr titiwangsa..
sebabnya...
13 yrs ago..just few days sblm kawin dgn mr hubby..MZ memang singgah kat sini(time tu mr hubby drive)... kami dari kl-penang-kb....pegi penang sbb MZ nak pinjam wedding dress from kawan my adik (hanim)

zharfan jd photoG

tempat ni special sbb atasa bukit..

tak sangka, dh 13 thn masa berlalu...



cantik kan background kat belakang tu...

moga kasih kami kekal subur mewangi hingga jannah..amiin

lps setel posing2 dan mr hubby beli jajan, kami meneruskan perjalanan balik ke kg utk mengundi for PRU..
end of story cuti2 penang

ramadhan kareem everyone!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails