Monday, 23 September 2019

Bersarapan di luar Kuala Lumpur

ari sabtu lps, wpun berjerebu, mr hubby ajak our lil family pegi breakfast luar KL..where to? haaa..pergi bentong tu hehehe

gigih drive tu...wpun actually less than one -hour drive jer
weolls breakfast kat Lemang Tok Ki..syukur tak crowded sgt org..so tak stress bab2 queue utk amik mknn/byr

my fav is ayam bakar! sedappp and roti telur tu pun sedap!

memang diaorg bakar2 kat situ gak so semua mknn (ayam etc) served panas2 lagi --i like!!

my razeen nak posing dgn helicopter :) kebetulan bj pun sama kaler tu

lps siap mkn2..weolls pergi ronda2 plak...(next entry)

Friday, 20 September 2019

Ada orang melaram dengan sunglasses

my razeen sekarang suka melaram..haa siap pakai jam tangan dan spec itam tu hehehhe pics ni abg2 dia yg snap..mama bz pilih barang kata aeon :p



Thursday, 19 September 2019

Bila jerebu melanda

msia telah dilanda jerebu sejak minggu lps lagi..yg paling terjejas ialah sarawak sbb berdekatan dgn kalimantan..as usual..penyebab utama ialah pembakaran di Indonesia..so asap yg menyebabkan jerebu tu telah menyusahkan negara2 jiran terutama msia (spore dll)emmmm setiap tahun lah kena hadap jerebu ni kerana kerakusan manusia yg tidak bertanggungjawab

kemuncak jerebu kat gombak ni semlm..sbb bacaan IPU telah melebihi 200...so kelam kabut lah parents nak kena fetch their kids at school..seawal pukul 11 pagi lagi..MZ dh settle fetch zharfan..hantar dia balik umah..then MZ dtg balik opis..sbb 2-5 pm kena attend memorial lecture...
ariff plak kena pegi amik pukul 1pm..kebetulan mr hubby MZ sbb sakit tekak dan batuk teruk..so mr hubby lah tukang amik ariff dan razeen..last sekali amik MZ lps dh abis event memorial lecture tu

then waktu mlm..UIA plak announce classess on 18 and 19 sept are postponed..tp staff tak cuti..students jer yg tak de kelas

then pg ni..bacaan IPU dh menurun..kat hampir semua tempat (kecuali sarawak & some parts of penang)

rindunya nak tgk blue sky :(

ni gmbr MZ snap from level 4 AIKOL..pukul 2 pm 18/9/19...kelabu jer pemandangan sekeliling

ni snap kat sek zharfan...

Tuesday, 17 September 2019

Looking forward to our family holiday

insya Allah, cuti sek nov nanti..weolls akan pegi cuti2 Msia..

kat sini...all reservation confirmed (kat theme park hotel)



syukur sgt2..rezeki utk my boys--MZ menang grand prize contest chipsmore..total value of this holiday package is RM1240+ gaklah :) --dpt gak set t-shirt utk satu family



Saturday, 14 September 2019

yang terindah bila balik kampung

segala2nya indah bila kita berada di tempat yg kita suka kan..so MZ sgt lah suka balik kg..kalaulah mampu/boleh, setiap minggu terasa nak balik ..sementara mak MZ masih hidup kan..

anyway, masa weekend 31 ogos tu..MZ sempat balik gak..alhamdulillah..MZ bertolak odd hours (4.30 am)..so after 6 hrs +..dh selamat tiba di kampung :) traffic clear kalau bertolak awal pagi

ni laluan wajib...sculpture manggis ni memang sentiasa setia kat traffic light kuala krai

MZ suka sgt tgk masjid ayesha ni sbb design sgt unik..ni kat ketereh/kok lanas..around 15 min jer sblm sampai umah MZ kat kg

sekrg musim buah..so pokok rambutan ni kat dpn umah mak MZ..boleh petik dgn tgn jer dan terus masuk mulut..nikmat!! ala2 kat syurga hhehehe

pokok dokong ni sebelah pokok rambutan tu..pun boleh amik dgn tgn jer..tak lebat tp cukup lah utk mkn2 seronok2 gitu

chenta hati MZ --ni posing sblm kuar pegi breakfast kat KB (pegi mkn nasi lauk ayam kampung)

Friday, 13 September 2019

Shopping apa kat Sogo

entry ni sedikit basi haha sbbnya dh lama pun MZ pegi sogo ni..bkn sogo KL tp sogo i-city shah alam..last few weeks pegi...excited gaklah sbb 1st time pegi situ..

perkataan sogo tu ada elemen sentimental dlm jiwa MZ..sbbnya masa bujang2 dulu..sogo tu sebelah opis MZ (my 1st job), so lunch hour memang MZ kerap lah ronda2 sogo KL tu...kira sgt dekat di hati..

ada port posing2..so kita posinglah dulu

alang2 1st time sampai..kena lah beli something (err kena ker hahahah)

3 boys setia menemani mama testing mcm2 kasut hahahha


tadaaa...dh beli (dh pakai lama pun--sbb entry ni lmbt post)

pinky jugak yg jd pilihan MZ

Thursday, 12 September 2019

Something cute inside a box

last week MZ ada terima sebuah parcel..oh yeah..wrapped/placed in a box!

let's unbox!


tadaaa..mini luggage yg sgt cute!!


nilah brg2 dlm mini luggage tu...set Kose Kosmeport (brand jepun)...wet wipes make-up remover tu memang best! harga pun RM39.90 gak lah setiap pek tu..sbb imported kan

nilah contest yg MZ join tu..winnersnya ramai ie 100 org..best betul bila dpt join & menang contest yg gini sbb winners ramai so odd of winning is very high..dan contest pun tak hot sgt among compers ;) kalau hadiah handphone/cash, memang hot/sengit lah jadinya


Wednesday, 11 September 2019

Somebody celebrated his birthday last week

ari jumaat lps was mr hubby's birthday yg ke45..so weolls kuar dinner kat absolute thai wangsa walk mall..zharfan & ariff beli kek secret recipe utk their papa

juts a simple mkn2 our lil family sbg tanda syukur atas segala rahmatNya..alhamdulillah kerana mengurniakan MZ & boys seorg teman hidup yg melengkapi kehidupan keluarga kecik kami





Tuesday, 10 September 2019

first day of new semester | naelofar

hari ni adalah hari pertama utk semester baru kat uia..ari ni MZ ada kelas pukul 12 pm

kebetulan zharfan dicutikan sbb sek dia digunakan utk venue upsr..so ada lah photographer utk snap pic OOTD mz hehehe

me in pink kaler--my fav as always--handbag lupa nak tukar (ada jer handbag pink kat umah)

ni some of my latest tudung awning...brand naelofar belaka ni...dpt hadiah (contest prize)--of course lah design asal tak de awning..gigih MZ pegi tempah utk psg awning dari tailor kat bangi (nama kak ros)



so ari ni MZ pakai yg ni lah (ni menang contest veet)

have a nice day everyone!

Friday, 6 September 2019

Roses design | tak pernah tak suka

MZ memang suka apa2 benda yg ada elemen design roses--memang pencinta bunga rose pun..so time bosan2, selalu usha2 telekung sulam kat ig dan kat shopee..biasanya yg MZ berkenan harga dekat2 RM200 or even more...sbb suka yg kalerful dan high quality embroidery

ari tu sblm raya haji...ada sale kat ig shop -telekungkareful nama ig tu
so MZ pun belilah..actually nak warna pink tp dh sold our, so amik kaler biru jerlah



dlm gmbr nmpk mcm baby blue,tp in real kaler tu mcm dusty blue/turqois sikit
puas ati dgn kualiti dan design sulamannya..siyes cantik!! kena dgn taste MZ..telekung ni normal price RM155, masa sale dpt around RM110 (dh lupa exact price)

Thursday, 5 September 2019

Sesi memanjakan diri

last few weeks MZ sempat pergi berurut ie massage session kat spa - Healthland kat setapak..
sbbnya MZ ada menang gift card tp selalu lupa nak guna..so gigih lah pergi redeem kan...
value gift card tu RM300..so boleh guna dlm 3x gaklah..sbb MZ amik basic massage jer..

interior deco konsep thai


lps ni boleh pergi lagi sbb masih ada value RM200 gift card tu..cuma kena cari masa..sbb setiap sessi around 2 hours gaklah at least
urutan nya agak kuat --so mcm sakit2 bdn plak lps tu (kesan massage)--so lps ni kena pesan siap2 tak mau urut kuat2 :p
kat healthland ni tak de scrub..so tak berapa best laaa..MZ suka scrub2 selain massage2 ni

Wednesday, 4 September 2019

Meraikan hari bahagia Y.A.Y.A

none other than one of my nieces..whom we fondly called as Yaya or nama sebenarnya Dr Aisya Amira bersama pasangannya Dr Irfan

ni gmbr masa majlis kat kelantan, ie sebelah pengantin perempuan..berlangsung di K Castle pada 20 July 2019

Ariff tak de dlm gmbr sbb MIA-pergi bermain dgn his cousins..mr hubby memang tak balik kelantan sbb keje


our big family-bj tema biru


wajiblah posing2 sbb byk port yg menarik :p




guest book pun unik dan cute ;)--masukkan love kecik2 dlm frame lps tulis ucapan kat love tu




pelamin yg serba indah..konsep taman/garden wedding

ni dewan masa majlis akad nikah..also kat K Castle (majlis akad pada 19 july 2019)


ni gmbr big family pic (tak cukup korum) masa lps setel akad nikah..bj tema cream


ni plak gmbr sebelah pengantin lelaki, berlangsung di Dewan Persada PLUS, on 24/8/19


ni sblm berarak masuk dewan..so snap2 posing dgn pengantin dulu


pelamin tema bunga2 gak..

tunggu nak start mkn ni


our big family pic--tema kaler coklat

ni masa mula2 sampai, posing dulu lps setel parking keta hahhaha..in the pic..MZ, my niece Dr Laila (tudung coklat), my sil Aimi (bj pink) and the cute girl is Laila's eldest daughter ie Alisya

ni dh nak balik, posing dulu sblm pegi tmpt parking keta--beria posing sbb 1st time merasmikan pakai kebaya sulam tu hahhaha


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails