Wednesday, 20 March 2019

Aura dari warna kegemaran

teringat plak pepatah (in english)..in the PINK of health..so pink ni memang ada positif aura gitu..dikaitkan dgn kesihatan kan..

so MZ memang dari azali minat pinky2 kaler...rasa happy and berbunga2 dlm hati bila dpt beli apa2 benda kaler pink


tumbler Hello Kitty kaler pink tu beli kat GSC time promo HK ari tu...handbag CR tu beli kat GHPO (awal tahun 2019 lg belinya)

kipas mini (portable/hand-held)...bwk pegi kelas sbb my lecture room aircond tak berapa nak sejuk

sandal pink..beli kat bata dlm giant bt caves mall

kasut pink CR beli kat aeon WM

tu antara latest br2g kaler pink..bj dan tudung memang 50% kaler pink lah dlm almari tu...
mommy pinky haish ;) hahahha

Thursday, 14 March 2019

Stok setahun | perhaps perhaps

errr jarang kot MZ beli 'agak byk' handbag within a year...biasanya setakat sebuah handbag baru jer setahun, or paling byk pun..2 buah utk setahun --sbb MZ ni kdg2 jenis cepat bosan kalau ulang alik pakai yg sama jerrrrr

anyway, all in the pics below ni ada yg beli december 2018, ada yg january 2019..tak terasa sgt sbb kirim kat personal shopper...average minimum sebulan - 3 bln baru dpt brg2 kiriman..

err semua design munge2 sbb brand yg sama ie Cath Kidstone...

all the above bags...so far lom rasmi guna lagi ni...yg ni rasa mcm nak rasmi bln dpn time besday..sambil posing2

both 2 bags dlm gmbr kat bwh ni baru jer dpt end feb..of course lom rasmi gak laaaa


hrp2 enough of handbag lah this year..
tp kalau cuci2 mata layan website carlo rino..ada sebijik dua yg MZ berkenan..tp rege lom betul2 ngam :p kalau ada sale kaw2..kemungkinan besar akan tergoda la gakkkk

Wednesday, 13 March 2019

Mixed pics | boys

not really fresh pics tp purposelah wanna upload in my blog for future viewing sometime in the future...dgn harapan blog kecik ni akan wujud sampai bila2..at least sampai my boys grow up/ada family sendiri nanti (wahh jauh pandangan tuuu)

anyway, blog MZ ni sbb guna domain dot com..memang kena byr annual fee kat hosting company (nama netkl)...every year bayar RM45+)..so far masih affordable lah sbb sekali setahun jer byr...

ariff dan razeen layan toys--rumah bersepah tu pemandangan biasa hahahha

ni snap lps beli toys thomas train kat parkson one utama..

ni wefie kat ikea lps penat ronda2

ni dlm ikano/ipc

my 4 heroes..papa tak ready plak 

zharfan bergerak so jd blur la gmbr dia

Tuesday, 12 March 2019

What's inside the pink box?

pink box yeah!!...
bolehlah lps ni recycle guna utk isi brg2 mcm losyen stationery etc

tadaaaa!!!! my new pink shoes!!

love at 1st sight eh? memang MZ is very easy to fall in love lah kalau benda2 pink ni
actually memang aim(siap letak dlm wishlist) nak beli kasut/sandal pink..ni MZ beli on 9/3/19 ie hari sabtu..beli kat aeon wangsa maju...sengaja beli on weekend sbb ada promo dpt voucher RM5 kalau beli RM80 or RM10 kalau beli RM150...
err the week before..MZ dh beli sandal pink brand bata (lupa nak snap pic)..beli kat kedai bata @giant bt caves ...tp kalernya too soft, tak nmpk sgt pink

ni snap2 masa salesgirl tulis resit..siyes suka sgt dgn kaler dan design ni..kasut ni new arrival..harga RM139, tp ada promo diskaun RM33, so jd harga RM106...cutting/design kecik, so MZ beli size 39..biasanya MZ pakai size 38 kalau normal cutting

then dpt plak free gift raincoat boots...errr tak tau pun wujud benda ni


testing pakai hahhahah..cover kaki tak bagi basah tuuuu


Monday, 11 March 2019

Movie time | Captain Marvel

ari sabtu ptg, MZ, hubby & kids pegi tgk citer captain marvel..showtime pukul 6 ptg..sbb zharfan pegi main badminton, so tak dptlah nak tgk showtime yg sblm pukul 6..kalau sblm pukul 6, dpt harga tix promo kalau guna maybank card

my boys memang suka lah citer2 superhero ni..MZ ok jer...suka gak layan citer2 fantasi/sains fiskyen gini...fuhh kuat sungguh kuasa captain marvel tu esp towards the ending
movie ni masa awal2 tu slow gak jln citer..bila dh tgh2 and ending tu baru best...sbb awal2 kisah kat planet yg bkn bumi..planet yg diduduki/dikuasai oleh kaum/puak kree

watak utama ie vers tu cantik...rasa mcm ada iras2 maya karin sikit..
jln citer kreatif gak sbb ada plot twist...dok ingatkan skrull tu jahat...rupa2nya end up kree yg jahat hehhehe...rasanya jrg2 kot movie yg tak de love scene..so citer ni tak de lah love scene/kissing antara hero/heroin...



ni sinopsis dari google

Captain Marvel is an extraterrestrial Kree warrior who finds herself caught in the middle of an intergalactic battle between her people and the Skrulls. Living on Earth in 1995, she keeps having recurring memories of another life as U.S. Air Force pilot Carol Danvers. With help from Nick Fury, Captain Marvel tries to uncover the secrets of her past while harnessing her special superpowers to end the war with the evil Skrulls.

MZ bagi 4 dari 5 bintang

Friday, 8 March 2019

Mist & rainbow

indahnya alam ciptaan Tuhan..utk kita nikmati dan syukuri sementara masih diberi peluang oleh Yang Esa..

rainbow...spotted masa otw kl-kuantan (masa nak balik kg the other day --awal feb ari tu)


misty morning...ni click2 dari dlm keta...somewhere near kuala krai..otw nak balik kl (dari kg)

weolls bertolak pagi2..tu yg terjumpa kabus tu...

memang tebal kabusnya...

misty day brings us back memories of our life in Notts...many2 years ago..

every single day is a blessing from Him..
Alhamdulillah 'ala kulli haal

Thursday, 7 March 2019

For future viewing | 3 different stories

ni sebagai kenangan utk zharfan..MZ snap2 kat notice board tempat tuisyen zharfan (GYM ie Genius Young Mind Prima Gombak)...
zharfan dpt 6A dlm UPSR..so terpampang gmbr nya di situ



ni plak ariff..gmbr kat kelas dia....ariff memang jd pengawas sejak darjah dua lagi

tahun 2019 ni ariff dlm kelas 4 ibnu haitam


ni plak carta organisasi kat tmpt keje MZ...1st time lah MZ pegang jawatan admin





semoga kita sentiasa dipermudahkan dlm urusan kehidupan dunia akhirat..aamiin

Wednesday, 6 March 2019

Beli something cute kat shopee

MZ kerap gak beli mcm2 kat shopee...benda yg MZ selalu beli ialah contact lense..sbb memang pakai yg daily..so every month wajib ada stock 2 kotak..

ada galah beli mcm2 lg benda2 lain yg tak mahal sgt (below RM100)..last year pernah gak beli air fryer (rege RM300+)

so this year...haa 1st time ni beli something from poh kong..yeahhhh beli gold charm/bead..sbb berkenan sgt dgn design cute ni..dh tgk yg real kat outlet pohkong...so memang berkenan sgt2 laaa...tp tak beli kat kedai pun..beli online jer...memang direct dari poh kong jugak..ie benda yg sama..tp kat kedai harga mcm ada beza sikit (rate upah kena nego2)


bead ni emas 999, bkn 916..so harga lg mahal sikit

matte finishing...ada ribbon pink (enamel)...so cute in my eyes ;) love at first sight gitu

memang pakai everyday ni...now pakai 4 beads..dlm gmbr ni ada 2 beads jer..nanti tepek pic kat entry yg lain plak

Tuesday, 5 March 2019

Suhu nyaman untuk ronda-ronda | GHPO

actually ni bkn latest pics....gmbr ni awal thn 2019..rasanya in january...weolls dh few times gaklah pegi Genting Highlands Premium Outlet.. biasanya nak cuci2 mata jer...tp kdg2 tercucu wallet gak hahaha or worst still, terswipe kad kredit plak hahhaha

seronok pegi sini sbb tak jauh dari rumah (cuma kena drive mendaki naik bukit laaa)..yg pasti suhu nyaman..kalau pagi2..memang sejukkkkk

ni tepek gmbr jer lah..for future viewing and memories

berdua lebih baik giteww...2019 is our 15th year of being together ;)

4 heroes in my life

my 3 sweethearts





zharfan yg snap gmbr ni..so tak delah pic ber5

menunggu nak celebrate birthday next month...sbb nak pegi cuti2 msia ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails