Wednesday, 17 January 2018

Hall of fame

hall of fame lah sgt hahah
actually ni notice board/tempat gmbr2 event AIKOL dipamerkan (level 2 kat luar admin office)

so ari tu me baru noticed ada muka me kat situ..haruslah snap pic and tepek kat blog kan..
bkn selalu pun my pic terselit kat situ hehhehe


pura2 posing sambil tunjuk gmbr saper tu MZ?? :p


 event ni time Tan Sri Rais Yatim jd speaker for 16th Memorial Lecture 2017, and MZ selaku director programme...kat sebelah kanan MZ tu deputy director (Dr Areej) merangkap owner butik Telekung TEA (cantik giller all the telekungs from her butik!)

have a nice day everyone
tghari nanti MZ ada meeting
pukul 2 pm plak MZ jaga exam utk my paper..lps tu kena pulun marking exam scripts plak

Tuesday, 16 January 2018

Makan apa @Rong Seri

last few weeks, MZ and lil family singgah lunch kat one nice restaurant kat Bangi..actually MZ ngajar masters class kat UKM every sunday, so hubby and kids ikut MZ, then lps MZ abis kelas, weolls pergi lah mkn2
mr hubby yg google2 then terjumpa psl restoran ni..


ni tgh tunggu mknn yg diorder sampai

ni posing lps siap mkn (full tummy hehehe)

ni mknn yg kami order

tomyam seafood dan udg celup tepung tu memang sgt sedap..sotong goreng telur masin tu so-so jer..actually MZ teringin nak mkn sotong telur masin tu lah tu mr hubby google terjumpa restoran ni

total bil RM125+ for our lil family
alhamdulillah atas nikmat kurniaanNya

Monday, 15 January 2018

One of his favourites | Wimpy Kid

zharfan sgt suka baca buku diary of a wimpy kid...last two weeks sempat beli the latest series for him..latest tajuk 'the getaway'...hardcover kaler biru...beli kat Popular Wangsa Walk..ada special price (RM39), normal price RM51

MZ pun suka baca buku ni..simple english tp bila kids baca memang will help them to improve their english proficiency sambil enjoy the content of the book..time ada masa, MZ suruh ariff baca gak sambil MZ explain maksud cerita/certain words

wimpy kid ni unik sbb selain dari jln citer yg ringan, santai dan lucu (dlm bentuk diary), ada kartun2/lukisan2 berkenaan cerita yg ditulis

so far zharfan dh ada few books as part of his collection from wimpy kids series..
teringat MZ time zmn sek rendah/awal menengah, suka baca buku penyiasatan by Enid Blyton.

so kalerful!! ni pic MZ snap kat Popular Wangsa Walk

Friday, 12 January 2018

Singgah @Jakel Shah Alam

beberapa hari seblm masuk tahun baru, gigih MZ drive all the way pergi Shah Alam..sbb nak kena redeem voucher Jakel yg akan expires on 31st Dec 2017.

memang guna waze lah sbb tak berapa familiar area shah alam..
wahh memang sgt besar bangunan jakel ni..staff pun sgt ramai and frendly

so dh setel redeem voucher (dh lama menang ie mid year 2017 lagi tp tak de masa nak gi redeem--dpt dari FB contest BSN)

so nilah hasil tangkapan..

redeem sepasang bj kurung moden (lacey) dan dpt sehelai sejadah

top up RM12 jer..alhamdulillah :)


ni gmbr bj kurung lace yg MZ beli/redeem tu..


moga2 kita semua dimurahkan rezeki pada tahun 2018 ni..amin

Monday, 8 January 2018

Budak kaca mata

ptg jumaat yg lps..singgah Focus Point Melawati Mall sbb nak buat spec utk ariff..actually last year lg dia request nak spec kerana mata kabur katanya..dh check pun power mata...ada power sikit...75..tp tangguh2 buat spec..

so dh setel lah buat spec utk ariff...opto focus point kata, may be rosak mata sgt awal sbb suka main games/ipad/tgk tv etc..memang betul pun..ariff byk main ps4 jugak...:(

ni time check power mata guna spec khas kat kedai spec tu...

MZ dan zharfan selfie sbb bosan sementara tunggu spec siap

ok dh siap..harga spec tu RM165, ariff pilih sendiri frame spec..kaler blue black

ni singgah mkn sangkaya kat boot noodle sementara tunggu nak amik spec (boleh amik lps 20 minit gitu, ie terus siap on the same day)

ni plak dinner kat marry brown melawat mall...amik 2 kiddy set so dpt toys robot2..
zharfan amik nasi lemak marry brown, MZ amik bubur ayam

have a nice day everyone
cantik date hari ni..080118

Friday, 5 January 2018

Rutin 2018

pejam celik pejam celik dh 5 januari dh hari ni...time really flies..
having 3 kids yg mana bersekolah kat 3 tmpt berbeza..pg2 around 5 am MZ dh bangun..tido awal so senang nak bangun
siapkan apa2 yg patut, iron bj, lipat bj etc
then kejutkan all 3 boys utk mandi
then prepare simple breakfast (most of the time roti bakar) etc
6.45 am dh kuar umah

1st antar zharfan sbb dia kena masuk sek sblm 7.30 am..biasanya 7.10 dh sampai dpn his school
then next antar ariff plak... syukur ari ni ariff dh ok pegi sek....actually masa first two days (2 and 3 jan) ariff tak pegi sek ..(ada lah tu sebab2nya...long story)

then last sekali antar razeen...iium educare kindergarten..bukak 7.40 am..now everyday razeen nangis sbb baru jer beberapa hari tukar kelas masuk tadika utk 4 thn ni..cg2 baru so dia tak leh adapt lg buat masa ni..pg2 cg dukung bwk gi kelas sambil razeen nangis2 sebut "nak mama nak mama" cian la plak..separation anxiety ni

then MZ pegi opis
now tak de lecture sbb students tgh final exam
MZ plak kena pulun marking papers..other than usual research works (byk keje pending)

ni random pics..taken last 2 weeks rasanya ni..ni lps siap shopping groceries, singgah mkn burger dunkin donut kat aeonbig WM




have a nice day everyone
salam jumaat yg penuh barakah

Monday, 1 January 2018

Zharfan 1st day @school | Sek Men Islam Al-Amin Gombak

alhamdulillah..zharfan dh start his first day kat sek men hari ni..actually hari ni program orientasi jer pun tp 8 am-2 pm gaklah

parents join masa ucapan perasmian dari pengetua/guru besar..
then lps tu tinggal jer lah anak2 kat sek

ni some random pics

ni uniform zharfan..warna kelabu

pg2 lg dh ready semua..nak gi antar zharfan kat sek baru



ni time pendaftaran..total students utk form 1 ialah 130 org..

moga2 zharfan akan berjaya dgn cemerlang kat sek men alamin insya Allah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails