Friday, 5 January 2018

Rutin 2018

pejam celik pejam celik dh 5 januari dh hari ni...time really flies..
having 3 kids yg mana bersekolah kat 3 tmpt berbeza..pg2 around 5 am MZ dh bangun..tido awal so senang nak bangun
siapkan apa2 yg patut, iron bj, lipat bj etc
then kejutkan all 3 boys utk mandi
then prepare simple breakfast (most of the time roti bakar) etc
6.45 am dh kuar umah

1st antar zharfan sbb dia kena masuk sek sblm 7.30 am..biasanya 7.10 dh sampai dpn his school
then next antar ariff plak... syukur ari ni ariff dh ok pegi sek....actually masa first two days (2 and 3 jan) ariff tak pegi sek ..(ada lah tu sebab2nya...long story)

then last sekali antar razeen...iium educare kindergarten..bukak 7.40 am..now everyday razeen nangis sbb baru jer beberapa hari tukar kelas masuk tadika utk 4 thn ni..cg2 baru so dia tak leh adapt lg buat masa ni..pg2 cg dukung bwk gi kelas sambil razeen nangis2 sebut "nak mama nak mama" cian la plak..separation anxiety ni

then MZ pegi opis
now tak de lecture sbb students tgh final exam
MZ plak kena pulun marking papers..other than usual research works (byk keje pending)

ni random pics..taken last 2 weeks rasanya ni..ni lps siap shopping groceries, singgah mkn burger dunkin donut kat aeonbig WM




have a nice day everyone
salam jumaat yg penuh barakah

4 comments:

Ann Ishak said...

busy day dah bermula seawal bagi lagi ye :D

Ezna Ahmad Khalili said...

Wah packed nyer jadual weekdays u suzz. 3 tempat berbeza pulak tu tapi janjinya dekat2.

Chekgu Azrine said...

semoga dipermudahkan urusan MZ ye

mama tisya said...

razeen dh 4thn ingtkn die 3thn ...same age ngan ank buah..nangis juga nk mommy nk dedi..nasibaik la sekolah dkt..compare dgn ank arwah same age tp xnangis...tp kita plak sayu :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails