Monday, 25 September 2017

Our fav pool | Aktiviti @pagi Ahad

pagi ahad, weolls kuar breakfast ramai2 ie MZ, hubby & kids..mkn kat our fav restoran ie tudokko..

then drop mr hubby kat tmpt keje sbb mr hubby memang keje even on sunday
me & boys pegi kg warisan..ie umah/condo nizar&emi--now tgh cari penyewa
weolls suka sgt pool kat kg warisan ni sbb sgt cantik landscapenya, bersih, selesa dan sgt2 privacy..we conquer the pool almost all the time sbb tak ramai residents yg dtg mandi-manda, even ada pun tak ramai ..kdg2 none at all heheheh

me tepek random pics





MZ tak mandi pun, sbb kena jaga razeen main air..kalau mr hubby ikut baru lah MZ beria mandi-manda heheh

one happy mommy

razeen lps dh siap mandi..rambut kusut sbb MZ lupa bawak sikat hahaah




my 3 lil heroes





ok jom balik umah..nak kena masak utk lunch plak heheh
ok..tu jer citer ari ahad kami :)

Thursday, 21 September 2017

@A Famosa Waterpark

my zharfan & ariff sgt suka lah main air..
wpun ni bkn kali pertama dtg sini..tp diaorg masih excited mcm biasa
tak byk snap2 pics pun sbb fokus main air..so mls nak guna DSLR..sempat gak beli pic yg staff afamosa snap2 dan jual ie our family pic time main air/posing dgn float (RM 25 utk sekeping pic plus frame kertas)

time ni cuaca agak mendung..and ada angin bertiup2 so jd sejukkkk sbb basah kan dok berendam main air..
ujung2 tu ie pukul 2 lebih..hujan dh start turun tp tak lebat..my boys buat dunno jer terus main air smpai diaorg puas ati hahah

sewa float tu RM15, plus RM15 refundable deposit


tak crowded pun sbb ari jumaat, kira weekday bkn weekend (sabtu&ahad)..so sgt selesa lah main2 air

ni plak saki baki pics utk entry sblm ni ie kat dlm safari..ni pic time tgk multi-animal show..

landak2 cute tgh berjln2 beratur terkedek2

wefie yayyyyy

nextt...ada lg entry pls cuti2 afamosa ni...

Wednesday, 20 September 2017

@Safari Wonderland, A Famosa Resort

Note : this entry contains many2 pics

MZ beli tixs combo online from 11street, so dptlah save RM60 - combo tix for 2 adult and 2 kids, to enter safari, waterpark & cowboy town (nightime)..total tix price RM316

actually ni kali kedua weolls masuk safari ni..1st time dtg sini masa MZ tgh preggy kan razeen..4 yrs back

masuk jer dlm safari, weolls pegi tgk elephant show..
then naik safari truck utk tgk haiwan secara dekat

so MZ snap2 pic dari dlm truck (mcm sangkar bergerak)
ni singa tgh lepak2 bwh pokok

ni harimau belang tgh mundar mandir

then ada harimau tgh berendam dlm air sbb cuaca agak panas lah jugak wpun selang-seli dgn mendung

ni plak ada harimau yg tgh relax2 sambil bergolek2..memang agak byk bilangan harimau kat safari ni

ni plak paling dekat, sebelah truck yg kami naik jer ni..ada pokok buluh dan ada harimau tgh baring/tidur..so close up pic gitu

turun dari truck, kami ronda2 dlm safari..tu ada org utan tgh main2/mkn--papa & boys

mama & boys--ariff tgh bad mood tak mau senyum..razeen mcm biasa tak nak pandang camera..kat belakang tu ada elephant ride tapi kami tak naik pun..

menapak nak pegi naik boat nak gi monkey island

ni tgh tunggu boat..papa & boys

family pic--actually MZ lupa bwk tripod..so jenuh nak cari tempat nak letak camera utk set timer

zharfan yg snap pic ni

 then ariff plak sibuk nak snap pic

ok dh naik boat..dekat jer pun monkey island tu..5 minit jer dh sampai

family pic kat monkey island..

jap jer kami dok situ sbb mcm bosan lah jugak..ada binatang2 dlm sangkar utk dilihat selain dari monyet yg dibiarkan bebas..ada angsa, kambing jugak

naik boat nak balik ie masuk balik dlm safari tadi--tiga2 tak pandang camera..candid jer ni

ber4 sbb ariff yg snap pic

another family pic

last family pic dlm safari--ariff  buat muka sbb MZ letak pic atas kayu yg mana ada unta kat dlm kawasan kurungan kayu tu..dia takut unta tu dtg curi kamera hehehhe

flamingos!!

 MZ posing solo

oh yeah!! one happy mommy

papa & boys lepak jap sbb dh penat --dh tghari time ni..cuaca pun boleh tahan berbahang

last pic in safari..abg & adik kat taman ayam heheh

from safari, kami terus menapak ke waterpark yg mana terletak di sebelah safari ajer..my boys dh tak sabar2 nak main air..

Tuesday, 19 September 2017

Cuti2 A Famosa Resort | D'Savoy Condotel

ari jumaat lps, me, hubby & kids pegi holiday..2d1n jer pun kat A Famosa Resort..sempena belated besday mr hubby and sempena my zharfan dh abis UPSR..
So me & hubby amik cuti on Friday 15/9, our boys ponteng sekolah lah sehari..

sbb last minute plan, me do the hotel room booking via booking.com
tak perasan ter book condo studio room instead of normal hotel room
time nak booking tu..sengaja pilih bilih yg besar ie studio room sbb beza lebih kurang RM10 jer (before tax) compared to normal room..
rupa2nya time weolls nak check in..kena pergi condo, bkn kat resort hotel - actually sblm2 ni, dh 3 kali MZ and family dtg cuti2 a famosa resort..semuanya memang stay kat resort hotel jer..ni 1st time lah ter stay kat condo

ni random pics lps check in--memang spacious lah sbb ada kitchen, ada ruang tamu, ada bilik tidur with 2 double beds


anyway, this room costs us RM369 (including taxes)

next entry..pics kat safari wonderland etc

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails