Thursday, 16 November 2017

Momen2 pengumuman | my ariff

untuk tatapan my ariff bila2 nanti..anytime bila dia dh grow up..@ihtifal anugerah kecemerlangan pelajar sri alhuda 2017, held on 15th nov 2017

ni video part 1--dh resize so jd kecik jer...jadiklah..utk tatapan dan kenangan di masa hadapan



ni plak video part 2...yg ni ada momen2 nama ariff diumumkan oleh mc




...i really love the background music
#blessed
#alhamdulillah


Wednesday, 15 November 2017

Heartiest congratulations my boys | Ariff & Zharfan @Ihtifal Sri Alhuda 2017

pagi ni telah berlangsung majlis ihtifal hari kecemerlangan akademik utk murid2 sek Sri Alhuda
alhamdulillah, my ariff and my zharfan terpilih utk naik stage

ni snap pic ariff kat holding room (waiting room) sebelah pentas, ready utk naik stage

majlis ni setahun sekali..based on result exam akhir tahun

zharfan also in another holding room

ariff naik pentas kerana dpt no 1 in his class (1/35 and 3/105 ie no 3 utk keseluruhan darjah 2..no 1 and no1 utk keseluruhan djh 2 ialah girls)

congrats my dear boy

zharfan plak naik stage


amik sijil--zharfan adalah ketua pengawas perpustakaan

ariff naik stage kali kedua..ni time dh kemuncak acara

ariff telah dipilih sbg best student utk keseluruhan thp 1 ie anugerah cemerlang akademik..thp 1 mewakili djh 1, 2 dan 3..(selection based on high percentage of academic performance, co-curriculum, consistency dan akhlak dgn guru and kwn2)


 then zharfan plak perform..zharfan adalah team nasyid sekolah sejak djh 4 lagi..dh byk tempat diaorg pegi bertanding..ada menang, ada kalah..wakil zon rasanya kalau tak silap..masa bertanding kat johor then tak de rezeki nak menang


wahhh....nampak serius tu tgh pukul gendang

 snap2 lps abis event

papa 1st time ni attend ihtifal..biasanya MZ jer yg attend sbb papa susah nak dpt cuti

candid shot...cute kan choc bouquet tu..pandai teachers ariff wrap all the prizes

time ni tgh tunggu zharfan tukar bj ie dari bj nasyid to bj sek

my boys..yg sulung dan yg no2 --razeen ie yg bongsu tak dtg sbb me antar nursery--takut dia bosan sbb event ni agak lama ucapan2 guestnya

my pride and joy

snap2 pic hadiah ariff sbg kenangan manis utk ariff, juga utk mama dan papa

trofi with ariff's name printed on it

sijil kat dlm frame

teddy yg cute tu dh selamat jd milik MZ hehhehe


ni buku aturcara program

ariff no 1 utk kelas 2 albatani..

utk highest subject, ariff dpt utk subject sains dan sirah

some more photos from wasup (iphone mr hubby, fb sek dan wasup group kelas)

the only pic mama and ariff--papa yg snap guna iphone--muka MZ dh berminyak2 time ni LOL

ni pic dari FB sek--errr ada org sedondon tgh main hp lor

from fb sek--zharfan and his nasyid team

ni pic dari guru kelas ariff..she shared kat wasup group kelas 2 al-batani


syukur alhamdulillah atas segala kurniaan rahmatNya
got to work harder utk thn 2018 plak

Friday, 10 November 2017

Sedikit ujian @pagi Khamis | paku durjana

alkisahnya pagi semlm..lps me setel antar zharfan and ariff to their school, time nak belok masuk junction utk antar razeen pulak to educare, tiba2 terasa tayar mcm nak pancit/bergegar2...
terus rasa cemas...berhenti kat tepi jln (tepi bus stop)--check tayar tp tak nak nampak apa2 pun and tayar masih belum flat..

then terus drive slow2 sampai depan nursery razeen..then baru lah nmpk paku yg sangat panjang, bengkok dan tebal tercucuk kat tayar keta (kiri/belakang)..adehhh dugaaan di pagi hari



terus bagi razeen masuk kelas (bg kat teacher dia jer)..then me call mr hubby...mr hubby kata dia baru masuk opis..so takes time nak kuar balik...tp no choice lah..me kena tunggu gaklah ..nak kena setel lah masalah tyr ni
then me wasup my siblings group..ngadu2..my adik (nizar) baru jer sampai kat umah lps antar his kids..so terlewat sikit lah dia baca wasup tu sbb dia tgh drive mana boleh baca wasup

kejadian tu berlaku at 7.40 am..
mr hubby akhirnya sampai pukul 9 am+ gitu..
syukur lah he knows what to do

to cut the story short..
tampal tayar kat kedai tayar near jln gombak..near uia jugak

then sempat breakfast jap dgn mr hubby (dating julung2 kali okeyyy)

then mr hubby pegi keje then me pun terus pegi kelas..tu pun satu kelas yg pagi2 tu dh kena cancel/postpone
begitulah kisahnya
moga2 tak berulang2 lagi jd mangsa paku durjana ni..nauzubillah

Tuesday, 7 November 2017

Kerana pasangan kita hanyalah pinjam-pinjaman

what happened to others is a lesson for ourselves..for us to reflect, to appreciate and not to simply take things for granted

MZ sgt2 terkesan dgn kisah yg berlaku to one of mommy bloggers nama Diya (kawan kpd ayu)..me tak kenal her but rasa sedey dan simpati sgt dgn ujian yg menimpa...her husband was one of victims masa explosion kat kilang simen Lafarge, Rawang..tragis sgt sbb 3 org mangsa jatuh ke dlm tangki diesel :( :(

sedey sbb their kids are still small..4 org kesemuanya
moga dipermudahkan segala urusan Diya utk meneruskan kehidupan tanpa suami di sisi..kalau tak silap..Diya is a full time housewife (other than being a blogger)...berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul..pastinya tak mudah melalui liku2 kehidupan yg segalanya memerlukan duit..

kdg2 we take our spouse for granted kan...mcm reminder jugaklah for me..to appreciate our loved ones even more..kita tak tahu berapa lg baki masa yg kita ada untuk hidup bersama..of courselah doa dan harapan moga2 dipanjangkan usia to grow old together..insya Allah, amiin
hidup kita sudah ditentukan jalannya..kita cuma melaluinya...

gmbr selingan..time cuti2 a famosa in sept (last 2 months)..insya Allah, early december nanti nak gi cuti2 legoland plak :) :)




Friday, 3 November 2017

LilRazeen's request

lately, like everydaylah my lilrazeen ulang2 ckp "mama, jom balik kampung"
Of course he doesn't know that our kampung is so far away...7 hours driving lah kalau balik naik keta..

then razeen will also say/ask "mama, nenek balik kampung?" --actually he means to say nenek ada/tinggal kat kampung..

sbb ari tu weolls balik kampung dok dgn nenek dekat2 seminggu..so kesannya berbekas di hati --ie he feels so close to nenek and kampung..
if only we could balik kg every month kan best...tp tulah..selain faktor keje, faktor kos pun memang kena dipikirkan berkali2...

moga2 ada lagi rezeki me & my kids dpt balik kg and stay with my mom lama2 sikit..missing her so much :(

ni pic my boys tido kat kampung (lena tiga2 beradik ni tido sbb bilik ada aircond and cuaca time ni panas terik)..ni bilik (guest room/master bedroom) kat umah my mom..

ni plak pic tempat lahir all my 3 boys..memang lalu dpn KBMC ni berkali2 tiap kali pegi bandar KB sbb lokasi KBMC ni betul2 tepi main road..


entry sedikit syahdu di pagi jumaat,

Wednesday, 1 November 2017

Alah membeli menang memakai

time flies..ari ni dh masuk 1st nov pun..tinggal 2 bln jer lg utk mangharungi tahun 2017...

anyway...currently this is my fav pair of wedges...so comfy..tak tinggi sgt pun just nice utk pakai pegi keje and time pegi malls


beli kat Freeport Afamosa Outlet, brand hush puppies..promo price..below RM100 ni (rasanya RM90--dh ingat2 lupa)..memang rasa berbaloi2 sbb branded item kan :)--kaler purple/pinkish

rasa mcm dh lama kot MZ tak beli kasut baru heheh..so dpt yg ni memang pakai almost everyday lah..especially time pakai bj kaler2 pinkish/purple tone


Tuesday, 31 October 2017

Some rezeki for September & October

~for personal record only~

(1) Rezeki dari Blu Inc (result mid sept utk contest bln aug)--dpt 3x winnings of skincare products

~Product My Beauty Cottage from Eh! magz~


~product Clinelle from Shape~


~product Tanamera from Jelita~


(2) telur september pecah on 19th, ie masa kuar result utk contest barbie@Mynews..tp MZ cuma aware psl result tu on 21st sept..syukur alhamdulillah..
tp apa2 hal pun nak kena tgk dulu apa tnc cuti2 sydney ni sbb amountnya sikit jer..





---------------

(1) Telur oktober pecah on 4th oct.ie julung2 kali MZ sangkut contest fb..hadiah punbesh niii..sgt berguna for a contact lense user like me




(2) sangkut conso prize contest p&g @econsave..dpt call on 5/10/17


(3) nama MZ sangkut as one of winners for Blu Inc Glam July (result baru released)..dpt set kerastase

(4) sangkut 2 nama utk contest sunsilk @watsons (via wasup)--syukur sgt2 dpt menang vou watsons & vou adidas..dh lama tak menang voucher2 yg besh gini :)



(5) sangkut 3 nama utk weekly prize for contest Brylcreem (RM50x3 petrol voucher)-jadik ler balik modal gitu...


(6) lil winning from nips fb contest--dpt tix tgv dan juga contest kat fb abbot--dpt voucher aeon RM30

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails