Monday, 24 July 2017

Day-trip to Penang

ari jumaat lps (21/7/17), MZ and my research team (altogether 4 org) went to penang..tak bermlm pun..day trip ajer..
took morning flight from Subang to Penang, and ptgnya balik KL semula

Firefly flight pukul 7.20 am from Subang, mr hubby amik cuti, antar MZ to airport, then uruskan boys to their school..

MZ breakfast sorang2 kat kopitiam kat airport tu..mahalnyaaaa memang mknn mahal2 kat aiport...this meal costs me RM14+ #sigh


then sempat lg baca thesis my student - to kill time sbb memang sampai awal kat airport

ni selfie time dh sampai kat airport penang #nofilternoedityer --fresh lg muka pg2 hahhaha

ni mknn dlm flight..ok jer rasa karipap tu...dpt jus mangga jugak

weolls sewa keta and one of us drive lah..ni destinasi pertama..ada meeting merangkap data collection kat IPHARM ni

lps abis meeting, pegi mkn nasi kandar kat restoran subaidah..MZ minum air epal gak..so abih RM15+


my colleague suka-suki candid pic MZ tgh dok mkn :p

 destinasi kedua was CAP..short visit jer pun
then sbb ada few hours left sblm flight balik KL, weolls singgah jap kat shopping complex tepi laut (tiba2 lupa plak nama mall ni)

ni plak pic my boys tgh breakfast kat kedai mamak pg2 seblm pegi sek..mr hubby yg wasup pic ni.. #papamithali hehhehe

flight penang-subang 6.05 pm, so sampai Subang dh 7pm+..
sampai umah dh dekat pukul 9
letih yg amat, tp syukur sbb segalanya smooth alhamdulillah

Wednesday, 19 July 2017

Sakan menghadiri open house raya

ari sabtu lps...masih lg meraikan bulan Syawal...so MZ ada dpt 6 jemputan open house...fuhhh..larat ker nak attend semua agaknya??

pagi2 lg..seawal 10 pagi..dh attend 1st jamuan raya kat sek zharfan..memang byk sgt pilihan mknn..yg jd tumpuan of courselah kambing bakar yg sgt sedapp
ada bihun sup, nasi goreng, sate, nasi impit, lemang, rendang ayam, aiskrim, kuih-muih/kerepek/biskut raya yg pelbagai jenis..

ni pics my boys kat sek diaorg..students kena pakai bj raya ie bj melayu

then 2nd open house yg kami attend adalah di rumah my adik ie nizar..time ni perut masih full..ada roti jala, nasi dagang, bihun goreng etc etc

then balik umah...perut dh kenyang sgt2
lps asar, pegi umah jiran sebelah umah MZ..ada mcm2 mknn jugak

ni pic zharfan & ariff kat umah jiran sebelah

then pegi umah jiran dpn umah MZ..lagilah meriah sbb dia buat kenduri kesyukuran siap catering semua

then 2 tempat tak sempat pergi..ie rumah satu lg jiran and tempat tuisyen zharfan..
murah rezeki MZ and kids bab mkn2 ni heheh alhamdulillah..so gantung kuali lah weekend yg lps

salam hari rabu, masih lg di bulan syawal
have a nice day everyone

Monday, 17 July 2017

13 tahun yang penuh suka-duka | HiTea @KL tower

alhamdulillah..semlm, 16 july adalah hari ulangtahun perkahwinan MZ & mr hubby yg ke 13..
dh 13 tahun rupanya bergelar suami isteri..kehidupan yg penuh suka duka..
byk suka wpun ada sedikit duka, normal lah kan, kehidupan duniawi..tp yg pasti, yg manis mengatasi yg pahit, so byk yg manis2 ajer..moga2 kasih kami terus mewangi hingga jannah..amiin

so for the special day, we decided to spend time together kat tempat yg agak special..so weolls pegi mkn2, to be exact having HiTea kat Atmosphere 360 revolving restaurant KL tower..hi tea duration is 2 hours ie 3.30 pm-5.30 pm

MZ tepek pics lah yer

ni pic yg MZ snap masa mula2 sampai ie lps setel parking keta..MZ lupa reload touch n go, so amik kad parking then byr kat mesin lah masa nak kuar

ni ronda2 sblm queue utk masuk lif and naik kat atas..so posing2 dulu

then jumpa plak standee utk posing2 ni...

razeen bad mood..tak mau bergambar..ni posing guna tripod-gigih MZ usung tripod sbbnak make sure ada gmbr ber5

MZ and hubby--spoil ada kipas kat dinding belakang..and actually ada razeen kat tepi tu tp MZ dh crop pic ni hahahah

ni sblm queue up utk naik atas..

papa and boys..sedondon maroon/merah...sbb semlm kan weekends..so agak crowded lah kat sini..ramai tourists..so lama gak beratur utk naik lif..dlm 20 min gak beratur

ni posing2 lps mkn...weolls mkn dgn jayanya sbb lapar..tak mkn proper sbb reserve tummy siap2 utk mkn kat sini hehehhe

zharfan yg jd photoG ni

tak snap pic mknn betul2..overall sedap2 jer mkn nya..ada nasi goreng mee goreng, mcm2 lauk and dessert

mee rebus tu sgt sedap..fruits tu pun manis...pizza tu biasa2 jer

pic berdua..utk kenangan di hari tua

random pic..mr hubby tgh amik mknn tak tau round yg ke berapa dah tu hahahha

wajiblah ada pic berlima..guna tripod ni...actually, selain meraikan anniv, mkn2 kat sini sempena meraikan zharfan & ariff dpt good result in mid year exam jugak..

razeen memang tak mau bergmbr..so tu lah hasilnya...

tak leh nak pic berdua sbb razeen tak leh berenggang dgn mama

tak leh nak posing solo jugak sbb budak kecik tu mesti cepat2 menyelit

ni masa dh nak turun dh ni..

ni kat luar restoran, kat dpn lift..tingginya kan kami dtg mkn2 ni

razeen tak dok diam so tak jd lah pic ni..patutnya ada 5 kaki hahaah

sbb kami ber5 jer dlm lif masa turun, so sempat lah snap2

kami mkn kat TH02




MZ buat reservation one week in advance, via call jer..then diaorg antar sms confirmation

tu harga hitea ...murahlah  compared dgn lunch or dinner..semua info ada kat website
kiranya mkn2 utk special event kan..alhamdulillah affordable still..oh yer..kena byr extra utk reserve seat tepi tingkap jugak



salam hari isnin merangkap masih lg bln syawal

Tuesday, 11 July 2017

indah khabar indah rupa | yang cute2 ajer

MZ suka gak beli/collect accessories..ari tu sblm raya, ternampak promo jualan brooch kat website 11street..so mcm ter-suka plak and then ter-order a.k.a ter-beli gitu

actually risiko beli brg2 online ni..kdg2 indah khabar dari rupa ie pic online punyalah cun alih2 bila dh sampai kat tgn, nan hado jer qualitynya...so of course lah MZ sedikit ragu2 gak kot2 item yg real tak secantik yg dilihat kat website

anyway dh selamat sampai pun kat tgn MZ..
alhamdulillah
cantikkkk puas ati gitew
beli 3 pieces terus sbb kena byr postage kan..alang2..sbb postage rate sama jer wpun satu item or 3 items etc


yg paling kiri tu design bunga rose, yg tgh design ribbon and yg paling kanan design mickey/minnie mouse..all in gold rose kaler..size medium jer ni, tak kecik and tak besar gedabak sgt, so just nice for my tudungs :)

salam 17 syawal uolls
ari ni MZ puasa last day..tak sabar nak raya esok yayyyyy

OOTD Sabtu | ke mana kita?

ari sabtu yg lps..me and kids attended wedding --adik kpd my bff ie Mira..wedding held kat dewan dlm UTM jalan semarak

my kids and myself really enjoy the food, and suka tgk pengantin yg sgt comel+hensem, and excited sbb me dpt jumpa my bff ie mira dan ayu..wpun tak leh sembang lama2 sbb masing2 kalut --me kalut dgn my boys, ayu with her family and mira as tuan rumah of course bz layan tetamu

snap pic dari jauh jer..time ni pengantin tgh mkn beradab

my boys happy dpt mkn2 --sedap dan variety of food..mr hubby tak join sbb keje

me, ayu and mira..ezna tak dpt dtg 

OOTD--bj ni dh pakai time 1 syawal tp tak sempat posing berdiri..memang sukaaa la design gini sbb ada sulam2 dan diamond2...material pun nice sejuk tak panas (tak lining pun) and fits me nicely, tak ketat tak longgar

nilah my bj..ni amik kat ig gene martino...rasa mcm nak beli lg design ni tp kaler yg lain lain (tak sure ada ker tak design sama kaler berbeza)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails