Tuesday, 19 September 2017

Cuti2 A Famosa Resort | D'Savoy Condotel

ari jumaat lps, me, hubby & kids pegi holiday..2d1n jer pun kat A Famosa Resort..sempena belated besday mr hubby and sempena my zharfan dh abis UPSR..
So me & hubby amik cuti on Friday 15/9, our boys ponteng sekolah lah sehari..

sbb last minute plan, me do the hotel room booking via booking.com
tak perasan ter book condo studio room instead of normal hotel room
time nak booking tu..sengaja pilih bilih yg besar ie studio room sbb beza lebih kurang RM10 jer (before tax) compared to normal room..
rupa2nya time weolls nak check in..kena pergi condo, bkn kat resort hotel - actually sblm2 ni, dh 3 kali MZ and family dtg cuti2 a famosa resort..semuanya memang stay kat resort hotel jer..ni 1st time lah ter stay kat condo

ni random pics lps check in--memang spacious lah sbb ada kitchen, ada ruang tamu, ada bilik tidur with 2 double beds


anyway, this room costs us RM369 (including taxes)

next entry..pics kat safari wonderland etc

Wednesday, 13 September 2017

Debaran hari ketiga | UPSR 2017

hari ni adalah hari ketiga my zharfan is sitting for his UPSR..dh berlalu 2 hari ie 1st day BM dan 2nd day English. today is math, his fav subject, sama mcm my own fav subject :)
hanya doa dan munajat seorang ibu yg mampu mengiringi, agar my boy dpt buat yg terbaik dan mendapat result yg cemerlang Insya Allah

teringat plak my own UPSR, taken in year 1988...longggggg time ago..now I'm doing the same thing for my son like my parents did..all the encouragement, support dan doa ke hadratNya

ni pic masa 1st day upsr..ramai parents yg amik cuti and then share pic kat group wasup

ni beratur sblm masuk exam hall..my zharfan is head librarian so uniform hijau

ni kelas sebelah exam hall..sementara tunggu nak masuk dewan exam

Friday, 8 September 2017

Implanon | Pengalaman kali ketiga

pukul 2.45 semlm, MZ dh selamat memakai/memasang implanon kat lengan kiri MZ ni..

buat kat klinik LPPKN selayang, MZ google jer no tepon dan lokasi..kena buat appointment dulu
total costs RM615, sbb kena remove implanon yg lama (kos RM100) then pasang yg baru (RM500). RM10 consultation dan RM5 registration
1st time ni psg kat klinik LPPKN, sblm2 ni..MZ pasang kat KBMC, and sblm KBMC (kos RM500 ie last 3 years), MZ pasang kat Nottingham (time study kat sana)--foc jer




cepat jer proses remove dan pakai implanon ni, it was done by one senior chinese doctor
sblm tu..nurse akan bukak rekod/kad pendaftaran pesakit- so check BP, berat, tinggi
errr berat MZ ada lebih sikit ni (sbb gain weight time balik raya ari tu) so minggu ni berazam nak shed the excess kilos..
and MZ baru discover my real height hahahah selama ni dok ingatkan MZ 157 cm, rupa2nya my real height is 159 cm. hepi2 hahahha

anyway, luka kat lengan ni masih sakit2 lg lah sbb ada dua luka ie luka kat tempat remove dan luka kat tempat psg..kecik jer kesan luka tu tp still rasa perit2 sengal2 gitu..moga2 cepat sembuh lah kesan2 luka ni..sbb tak selesa nak buat keja and tak leh angkat benda2 berat lah until luka betul2 sembuh

salam jumaat al-mubarak

Tuesday, 5 September 2017

Salam Eidul Adha 2017

tak sempat nak buat entry on the 1st day of raya haji..sbb memang MZ jrg publish blog post guna hp..lebih selesa guna lappy

now dh masuk opis..keje bertimbun2 heheh

just nak tepek random pics taken time raya haji
MZ balik kg with my boys, tumpang keta my adik (nizar)..mr hubby tak balik sbb tak dpt cuti

ni pic raya MZ and kids di pagi raya ie sblm urusan korban lembu dilakukan

selfie


ootd caryazara

MZ and adik2..hanim, nizar and awi..both boys pakai bj utk urusan korban lembu..time diaorg pakai bj raya tak sempat nak snap pic

MZ posing dgn keta nizar (honda civic--bau kedai lagi heheh)

MZ, hanim and wanie (my niece)

my boys and their cousins

pic beramai2 kat umah my eldest sis..baru siap rumah baru and baru jer move in sblm raya--MZ berkenan curtain tuuuu

salam hari selasa
back to work and life routine

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails