Thursday, 16 August 2018

Bila sana dah penuh

haaaa memang dh lama penuh tuuuu..magnetic board yg weolls guna utk lekatkan all the mak nenek fridge magnet from all over the world

magnetic board (kaler aluminium) ni MZ beli kat ikea many2 years ago..MZ hang kat ruang tamu (bwh aircond)...fridge magnet (FM) tu ada yg MZ beli time travel..ada gak yg kwn2 dan siblings/relatives bagi as souvenirs when they travelled (cthnya ireland, canada etc)..yg paris london etc tu MZ beli time gi paris london lah..

ni port baru..tepek kat tepi peti plak..sebelah kanan fridge

FM scenic world tulah yg latest beli..masa weolls gi sydney march 2018

tu FM gmbr family masa weolls pegi colmar (anniv MZ & hubby)

tu gmbr MZ cuci kat kiosk instant print kat melawati mall...sukaaa print kat situ sbb cute jer sizenya dan convenient

haaaa ni art work my lil razeen...he's so proud and happy to put it there hehehhe


anyway, looking forward to friday..esokkkk
suka sgt hari jumaat sbb final weekday of the week kan..selain penghulu segala hari..and the last day sblm cuti sek/cuti raya eid for my boys gak

Tuesday, 14 August 2018

Movie time | Hantu Kak Limah

ari sabtu lps, MZ, hubby and kids dh tgk citer HKL ni..kat GSC Melawati Mall..weolls tgk first show for the day...so dpt tix promo price RM10 jer each tix (promo ni utk show sblm pukul 1)

actually MZ yg beria2 nak tgk HKL ni sbb dh baca good review utk show masa 1st day..wpun series yg sblm2 ni MZ tgk kat tv jer (yg citer zombie kg pisang & HKL balik umah tu)

jalan citer..memang byk scene2 kelakar..of course ada gak scene krik2 hahah
personally, bg MZ, suka tgk scene alam bunian (rasa mcm kreative gitu)
suka dan terhibur dgn karekter ropie(nayan), awie (husin) dan yeh..lucu natural gitu
MZ gak suka OST/lagu srikandi cintaku (memang sukaaa lagu ni dari dulu pun)
dan sbb byk scene kak limah masa bubur keladi..so siyes teringin plak nak mkn bubur tu hahaha
endingnya pun kreatif gak lah...tak aci kalau nak citer ending dlm my blog entry ni kan

MZ bg 4 dari 5 bintang
dgr kata dh collect RM9 juta pun lps 4 hari tayangan..hebattttt

ni random pics

MZ suruh pose gaya takut hantu...hahahha lawak2

total tix RM47 for our lil family..murahhhhh sbb tix promo rate hehhehe

wajib lah weolls beli mknn tiap kali tgk movie hehehe seronok mkn kat dlm cinema hall gitu :p

Thursday, 9 August 2018

080818

cantiknya date semlm kan..gandaan angka 8 tu...
dan angka tu sgt special utk my adik and my sil sbb tu tarikh wedding diaorg..so semlm diaorg celebrate 10th wedding anniv...bkn kat msia tp celebrate kat LONDON hoyehhhh kira super duper special celebration gitew...
so excited tgk my sil post gmbr dan ig story kat instagram--terimbau kenangan pegi london masa MZ dok UK..alhamdulillah, sempat pegi london 4x sepanjang2 MZ dok notts..windunyaaaa london hahaha..moga2 ada lah rezeki nanti nak 'balik kg notts' :p

anyway, what did i do semlm..yelah date yg cantik kan..

kebetulan..semlm dh collect back my dell lappy from IT unit AIKOL, me antar for repair sbb masuk virus..so alang2 terus tukar new keyboard gak..abih RM120...MZ syg lah lappy dell ni sbb ni my 1st lappy, beli utk phd study..beli thn 2007 sblm fly gi notts (sept 2007)

then semlm...finally..MZ dh instal CUCKOO kat our home sweet home...sbb dh penat beli air RO tiap2 minggu..ni amik pakej yg paling murah..instalment/hire-purchase for 7 years ie 84 months..memang sengaja cari lowest rate/most affordable rate sbb tak nak affect(tak naka terasa sgt) byr monthly commitment..so ni kena byr RM56.60 monthly (cheaper than our astro hehhee)

salam ari khamis
looking forward to friday...

Sunday, 5 August 2018

Happy 4th Birthday Ahmad Razeen Shah!

alhamdulillah...3rd aug 2018 genaplah usia razeen 4 tahun..time flies...dh semakin besar pun anak bongsu MZ ni..
moga jd anak soleh cemerlang dlm hidup dunia akhirat...amiin

razeen dh pandai senyum bila posing

 kek simple jer..beli kat pistachio bakery

razeen pilih sendiri his bday cake...ada toy batman kat atas cake tu

saya dh cukup 4 tahun yayyyyy!


my 3 lil heroes

mama suruh abg2 kiss razeen ummaaahhhhh

4 tahun dah!!

 family pic

 dh pasang lilin...so jom potong kek!




papa suap bday boy mkn kek

comot dahhhh


Thursday, 2 August 2018

Silent, fast killer

semlm ternampak one of my Msian frens yg MZ kenal masa kat Notts, posted kat her fb wall psl kematian her fren..nama Dr Norlaili, a lecturer kat UTP..she passed away because of lung cancer..muda lg..umur 30s..anak dua org kecik2 lg..
#sedey :(
dpt detect psl cancer tu masa ramadhan..dh stage 4..so sgt cepat kan segala2nya berlaku..

teringat kat my colleague (prof dr naemah), also passed away sbb penyakit yg sama...pun meninggal lps detected around 6 months jer...
cancer tu asbab jer..sbb semua org pun akan mati
cuma the way it happens..sbb all this while, nampak sihat dan normal jer..happy2 jer...then lps diagnosed...dh tak de cure :(

moga2 kita semua dijauhkan dari penyakit2 yg fatal dan sgt2 ditakuti..nauzubillah

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
gmbr selingan - baru jer terima cincin ni..me order online dari agent Gdora (nama Rina)
design munge2...ada kaler2 pinky2 (enamel)..yayyy I like!!


Salam Hari Khamis--looking fwd to Friday already hehhehe

Monday, 30 July 2018

Movie time | Mission Impossible - Fallout

ari sabtu lps, weolls singgah setia alam city mall..ronda2 then pegi GSC utk tgk movie..asalnya nak tgk movie animasi hotel transylvania tu,.tp tix dh abis, tinggal row seat paling dpn jer..kuciwa lah my boys termasuk mamanya..
tp alang2 dh sampai kat GSC and jrg2 mr hubby dpt join weolls tgk movie, so so weolls tgk citer Mission Impossible ajerlah..
action-packed, so of course sgt besh!!


kami dh berlima so total tix dh jd RM70 fuhhhh

jln citer memang berbelit2 ..movie ni lebih 2 jam..tp byk aksi mendebarkan..semua jenis aksi ada..dlm air, atas darat, kat udara ie scene helikopter ..fuhhhh layan abis lahhh
of course jgn pikir logik sbb nama pun movie MISSION IMPOSSIBLE..hero (ethan ie tom cruise) tu dh mcm robot tahap staminanya hehehhe

ni sinopsis dari website
Ethan Hunt and the IMF team join forces with CIA assassin August Walker to prevent a disaster of epic proportions. Arms dealer John Lark and a group of terrorists known as the Apostles plan to use three plutonium cores for a simultaneous nuclear attack on the Vatican, Jerusalem and Mecca, Saudi Arabia. When the weapons go missing, Ethan and his crew find themselves in a desperate race against time to prevent them from falling into the wrong hands

me bg 4.5 dari 5 bintang

Monday, 23 July 2018

2d1n @Waterway Villa

actually last weekend lps ronda2 colmar tropicale kat bkt tinggi, MZ kena join research retreat kat Waterway Villa, which also beralamat di daerah bkt tinggi, bentong

so alang2 memang dpt bilik utk setiap researcher in our team, so MZ angkutlah mr hubby & kids sekali kan...MZ mana berani tidur sorang2 hahahha

actually MZ tahu kewujudan resort ni sbb pernah tgk kat tv --last year dlm rancangan cuti2 bersama Genki..

jom layan pics

kena parking kat kawasan khas ie kat luar resort, then naik truck bersama all our bags..ada staff resort yg in-charge


ni reception, which is also tempat mkn..pakej/rate utk each room memang dh includes tea-break, dinner and breakfast..so tak pyh risau psl mkn2..

ada byk jensi chalet...our research team amik bamboo villa...rasanya rate dekat2 RM500 gak per nite ni..


ada satu double bed jer dlm bamboo villa ni...so kami amik one extra bed (ie tilam)

bahagian dlm

ni kat beranda/anjung



posing2 lps check-in



wifi kat area chalet tak dpt access...wifi kat area dining dan reception jer yg ada and quite laju..and resort ni tak de tv...so mcm mati kutu gak my boys without tv and internet hahahhaha nama pun eco-resort kan


resort ni berkonsepkan eco-resort..ada ayam2 berkeliaran..and mcm2 pokok2 buah sekitar resort..ada kelapa, pisang, durian etc




tu nampak tak ayam berkeliaran hahahhah









swimming poolnya best..ada slides! my boys memang beria la layan pool











tenang dan damai sbb hijau jerrr












all the above pics from canon eos m10..

lps breakfast, ada aktiviti beli2 durian fresh dari ladang..and terus mkn2 durian kat situ gak hahhaha..harga musang king pun not bad..puas ati laaaa...
ok now MZ tepek gmbr from my hp (low reso sbb dh resize)

nilah durian yg kami mkn..fresh from ladang..musang king ni...siyes sgt sedap!!! kalau tak silap, harga RM20 per kilo...mr hubby abih around RM75 gaklah utk kami mkn2 durian satu family ni

setiap bijik around sekilo jer pun beratnya...isi pun ada dlm 3 ulas setiap bijik

ni pic weolls menapak dari our bamboo villa utk pegi mkn (dinner/breakfast etc)..see ada ayam hahahha

tulah bangunan utama/lobby/reception/tempat mkn

ni pic zharfan & ariff mandi kolam







LinkWithin

Related Posts with Thumbnails