Friday, 14 December 2018

#Tokyo2018 | Fun time @Disneyland Tokyo

it's the place where our childhood fantasy comes true..
actually ni kali kedua MZ pegi Disneyland tokyo..so dh boleh plan nak naik rides apa and boleh expect the crowd...average queue waiting hours one to two hours especially kalau hot rides (main attraction)...so dlm masa satu hari of course dpt naik sikit jerlah ridesnya..

as usual, weolls naik train from Jujo station..tukar train 2x  then turun kat Maihama station (train station yg next to/kind of attached to Disneyland)

ni snap2 lps turun train..tertarik dgn nama restoran tu...


nampak disney train..rasanya kena stay dlm disneyland hotel/resort utk naik train ni..

dh sampai kat Disney punya 1st entrance..



wanie yg jd photoG so dia candid2 snap2 jer tu


wajiblah posing2 sbb dtg satu family kan...thn 2016 MZ posing solo jerrr sbb dtg sorang tanpa family



headband minnie mouse tu MZ beli tahun 2016 lagi (kirim kat my colleague yg dtg disneyland tokyo awal tahun 2016, then dec 2016, MZ dpt pegi disneyland tokyo, terus bwk dan pakai lah posing..now repeat thn 2018, still pakai headband yg sama hahahah)


cute train...bestnya kalau dpt naik hahah tp nak kena spend utk stay kat dlm disney resort laaaa




bila dh masuk dlm park, lps melalui all the souvenir shops, terus direct jln kaki menuju ke castle..main spot/central attraction gitu


MZ dh bukak jaket sbb suhu time ni tak sejuk sgt pun..nyaman2 jer





 ni random snapshot..sambil beratur nak naik rides...syok kalau dpt petik sbb sgt fresh tu hahahha

ni kat one of the taman..ada byk tmn2 ikut tema..ni taman tema 'toon' ie cartoon character..more to kids frenly rides





ok naik keta jap..



papa & boys

ni sajer snap2 sementara weolls take turn for toilet break hahahaha



ni tgh queue nak naik train ride yg agak besh sbb routenya luas gak and elevated gitu


ni posing2 dari sebelah tepi castle






MZ tepek pics from samsung j7 plak


one of my fav pic hahah dh jd dp pic utk my hp/wasup





ni snap masa tgk show disney mickey mouse- 3d kat dlm theater

ni masa beratur nak naik roller coaster



org sgt ramai..memang crowded everywhere...


ok, jom naik boat(river cruise)

papa & boys



cute & creative signage

long queues everywhere...ni weolls beratur utk naik train


ni pic dlm train, otw back to our apt...

and now tepek gmbr received via wasup (low reso)..yg wanie snap2 from her hp


wanie & my boys




tix disneyland ni MZ beli online, dari disneyland tokyo official website..byr guna credit card..lps settle payment, terus print out e-tixnya
so berepa rege tix disney utk family MZ--haa tu rate dlm yen

 utk family MZ, kena beli 2 adult tix (mz& hubby), 1 junior tix (zharfan) & 2 child tix (razeen & ariff)..

 total 5 tix, bila convert to RM..bersamaan dgn RM1166


next entry...aktiviti on 3rd day --shopping2 at akihabara & asakusa..

2 comments:

Ezna Ahmad Khalili said...

Bestnyer...cantik2 gambar u. I masa datang Disneyland California, takde mood sangat sebab penat. Tiba US hari sebelumnya, musim panas. I rasa panas lagi daripada Malaysia dan lagi 1 kasut I tak selesa. Terus melecet kaki. Hilang semua mood.

Mama Zharfan said...

@ezz : posing2 tu wajib utk kenangan kan..bkn selalu dpt dtg disneyland..cuaca memang nyaman jer..tak sejuk extreme..
tp disney tokyo ni memang sgt crowded the whole year...so jd kurang selesa gaklah bila org terlampau ramai merata2..terpaksalah kan..

and weolls rushing nak balik bila dh pukul 3 lebih sbb takut terperangkap dgn rush hours org balik keje..

pagi2 dh kena so jd serik sbb sgt extreme lah rush hours diaorg..train jd mcm sardine..to the extent tak leh nak masuk langsung wpun lama menunggu (masa pagi tu)...so end up kami naik tak byk mana pun ride-ons dlm disney tu...setakat mana yg sempat dan queue yg reasonable menunggu jer...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails