Thursday, 2 May 2019

Movie time | Avengers Endgame - MZ bagi full marks okayyyy

rasanya one of blockbuster movies thn ni (or may be of the century??hahaha)

kat msia pun masa 1st day pun dh collect RM10j...memang dahsyat laaa penangan citer marvel ni..
err ramai fans yg obses...MZ minat gak tp tak de lah tahap obses..yg pasti my boys memang dari 1st day tayangan lagi dok ajak nak gi tgk tp tak de masa yg sesuai sbb weekend lps kitaorg pegi bday vacation kan

so dh setel tgk movie ni semlm..masa cuti 1st may..so 5 of us boleh tgk sama2..abih RM69 gak utk 5 tixs (3 adults 2 kids)..then jajan kat tgv kan mahal..so abih dlm RM80 gaklah..sbbnya weolls tak sempat lunch..so kira lunch mkn gitu jer lah...beli hot dog, nuggets, chicken pop dan chips...

sbb tix memanjang sold out or tinggal the 1st row jer...so tix dah beli 2 days in advance..pun dpt seat yg 4 dari dpn (row D)...tgh hot lg tayangannya kan..lom reda org beli tix..ada yg repeat two times tgk (cthnya my colleague hahahah)

MZ jenis beria nak tahu spoiler sbb tak dpt nak tgk masa 1st few days tayangan kan.....so dh baca mcm2 spoiler tp tak feel mana pun sbb nak tgk sendiri jln citernya..tp yg pasti..iron man/tony stark mati...sob sob..sad ending...

so memang besh la movie ni...worth it la..puas ati gitu

mesej kasih syg antara family etc
and mesej psl berkorban utk selamatkan negara/dunia, bersatu menentang kejahatan...psl hidup ni akan mati jua..mati yg tak boleh nak undo dah...hidup ni fana jer kan...
so wpun essence jln citernya psl back to the past utk betulkan keadaan/mengalahkan thanos..tp memang ada yg terkorban gitu..

MZ paling suka watakk kapten marvel laaa..sbb cantik dan powerful hehehhe
watak daughter of tony stark pun cute sgt2...last2 jd anak yatim bila ayah dia mati..sob sob
tp tulah..tak semestinya happy ending kan...sad ending sbb dua superhero mati dlm citer ni
ada byk gak scene lucu (ramai yg dh buat spoiler bergmbr..psl hulk stress kena turun tangga, pls antman jd baby etc etc)

overall MZ bagi 5 dari 5 bintang hahahah full marks gitu!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails