Monday, 27 December 2021

Unplanned staycation | Park Inn by Radisson Putrajaya

alkisahnya ari sabtu merangkap hari krismas 25 dec, mr hubby off keje (sabtu memang dia keje alternate), so weolls kuar pegi lunch kat The Curve...
then masa tgh order2 mknn tu, mr hubby ckp jom gi tido hotel!
so MZ terus surf agoda, cari hotel yg sesuai..mr hubby propose area putrajaya
godek2 ternampak hotel (with the tagging newly built) nama Park Inn by Radisson Putrajaya...kiranya weolls booked hotel ni few hours sblm check-in jer..so harga agak pricey sbb last minute kan, dan sbb 25 dec ie public holiday/weekend jugak

so lps setel lunch, terus bergegas balik umah, amik bj utk mandi kolam, bj tidur dan bj nak pakai esok pagi (share satu luggage jer utk kami ber5)

bertolak ke putrajaya...well actually hotel ni bkn betul2 dlm putrajaya pun..location wise..sebelah UNITEN jer...dan opposite dgn mall kecik..

MZ tepek pics lah

ni gmbr wajib lps check-in, posing satu family atas katil sblm bilik jd messy

bilik kami kat tingkat 1 (no bilik 110)

bilik ni kategori deluxe, weolls amik 2 beds (semi double) ie besar sikit jer dari single bed


ni kat depan lift



konsep deko2 hotel ni reminds us of travelodge kat UK.....(MZ and mr hubby memang sentiasa rindukan bumi Notts)

hotel ni dibuka last year oct 2020 (MZ tanya staff tu masa check-in)

ni gmbr wajib dlm keta setiap kali weolls kuar gi jln2/ronda2 apatah lagi if menuju tempat staycation, semua dlm excited mood

ni MZ record suasana kat lobby --MZ suka konsep deko2 modern minimalist


next entry--what did we do during our staycation

1 comment:

Ezna said...

Hotel ni bukan kat Putrajaya pun. Area Kajang/Bangi ye lah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails