Thursday, 1 April 2021

Shopping baju raya sedondon | done!

famili MZ memang mengamalkan pembelian sebelum masuk bln ramadhan--alasan MZ, tak nak bersesak2 dgn ramai org bila dh dekat sgt dgn raya ie time bln ramadhan, dan tak mau problem habis size etc...so my lil family dh settled beli bj raya sedondon minggu lps lg..

mcm biasa, beli kat gene martino sbb memang diaorg ada byk pilihan koleksi sedondon pelbagai warna dan complete size..kualiti not bad dan selesa, harga pun reasonable 

wpun harapan utk dapat balik beraya di kg adalah sgt tipis...namun kena jugak ada bj raya utk dipakai pada pagi 1 syawal (sedeynya bila memikirkan kena raya kat KL lagi thn ni..sob sob)

kami shopping kat gene martino outlet melawati mall..ni posing lps setel shopping ni...kena pakai mask all the time bila kuar ke mana2 nowadays....

ok, dh basi lah bj raya MZ nampak gayanya sbb dh upload gmbr fitting bj kat sini...ni size M --loose cutting so it fits me nicely...ada lace2 jugak design bj ni
kami conquer ketiga2 fitting room--sbb semua kami 5 org kena try/fitting bj masing2...kebetulan time ni tak de org lain yg nak fitting bj..masa nk byr, ha, ada 3 lg family tgh pilih2 baju jugak--so bkn family kami jer yg beli bj raya awal hahahha

my boys testing size bj...razeen size 6 yrs, zharfan size S, ariff size XS, mr hubby size L..
tema warna tahun ni mr hubby yg pilih--light grey

done!!! 4 psg bj melayu, sepasang kurung moden (MZ punya) dan sehelai sampin (razeen punya) total RM804..
tapiiiii....lom setel sepenuhnya urusan bj raya ni sbb nak kena beli/cari kat tempat lain lah plak later2 ie sampin ariff tak de size.
sampin zharfan & mr hubby dah ada kat rumah both adult size(recycle jer sbb pakai sekali setahun je pun, masih elok like new sampin2nya--memang mahal2 pun rege sampin lelaki dewasa yg songket ori)

1 comment:

Ezna said...

Wow meriah you shopping. I tak buat preparation apa2 pun you. Macam biasa ajer raya tahun ni sebab acam tak boleh rentas negeri. Tak boleh balik kampung lagi....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails