Tuesday, 14 September 2021

Tukang baiki jam terbaik!

alkisahnya...biasanya MZ tukar bateri jam kat kedai jam dlm giant mall batu caves...harga memang standard kedai la (RM25-RM30) biasanya

then last few week, nak tukar bateri utk 2 jam yg dh abih bateri- MZ ada agak byk koleksi jam
so from time to time memang gilir2 tukar bateri jam bila dh sampai masa abih baterinya...mcm ikut turn

then bila bawak ke kedai jam tu...staff tu tak dpt nak bukak tempat bateri (jam swarovski)..katanya penutup bateri tu ketat sgt...
then ada satu lg jam, brand esprit, staff kedai tu ckp, dh try pasang bateri baru tapi tak berfungsi dh, kira mcm dh rosak....MZ sayang semua koleksi my watches ni sbb semuanya ada kisah tersendiri, semua ori dan branded....lg lah sayang kan

then area sri gombak (dekat bulatan) tapak pasar mlm....MZ selalu ternampak ada mcm stall/kedai bergerak utk repair jam
so 2 hari lps,  MZ pun singgah lah, cuba nasib...

syukur alhamdulillah...dh setel semua....jam swarovski tu dh setel tukar bateri (RM18) dan jam esprit, memang enjin dh rosak, so tukang jam tu (nama Muhd Khairil) repair dgn cara tukar enjin (RM55)...syukur sgt! so masih boleh pakai lah jam kesayangan MZ ni--gigih check balik entry lama2 then jumpa ENTRY NI--MZ dpt jam ni (menang contest) pd bulan Mac 2015, so kiranya dh 6 tahun lebih usia jam ni (masa tu RRP RM529)



ni kisah semlm..sepanjang hari MZ sedey/gloomy (ada something happened)...then salah satu cara nak pujuk diri sendiri...pakai inai hahaah ie buat benda yg MZ enjoy/suka....dan of course suka hand-file jugak..gilir2 pakai/tukar mana2 jewelleries yg ada

salam hari selasa
MZ ada meeting audit ni
have a nice day!

1 comment:

ct cheery said...

Good sharing..kita xpernah tukar betri jam..rosak ja beli lain sbb harga jam pun dah sama dgn harga betri hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails