Saturday, 9 October 2021

Tragedi di subuh hari

malang tidak berbau..di keheningan pagi rabu 6 oct, masa MZ turun tangga umah MZ, masa tu just masuk waktu subuh, so nak solat kat ruang tamu bersama2 mr hubby...MZ telah jatuh tangga...masa turun/pijak anak tangga yg last tu...tak perasan ada satu lg anak tangga (tak pakai spec dan tak bukak lampu), terus jatuh mcm nangka busuk gitu, jatuh dgn high impact, so cedera teruk--terseliuh kaki kiri (kat buku lali dan pelipatan)--jd bengkak teruk

1st time lah jatuh tangga sejak dah duduk di rumah ni since 2009....ujian...

so MZ sapu jer cream yg ada kat rumah...bertahan jer mls nak gi clinic sbb yakin tak patah, just terseliuh, memang jln terhencot2 lah sbb sakit part yg cedera tu, siap pinjam tongkat dari jiran sebelah rumah..

last2 hari khamis 7 oct, MZ menggagahkan diri utk drive (sbb kaki kanan ok jer, boleh jer drive), zharfan temankan jugak utk papah/pimpin bila turun dari keta

so dh dpt ubat dan nurse tlg balut kaki yg injured tu guna bandage
alhamdulillah, ari ni dh semakin ok...ada lg dlm 20% swollen tmpt yg injured tu





ni tongkat yg MZ pinjam dari jiran sebelah rumah

ni masa sesi rawatan kat rumah...sapu minyak angin dan cream tu jer

syukur ada cream ni kat rumah

waiza maridhtu fahuwa yashfiin

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails